888 rc poprawienie pracy
-
- Kontakt:
888 rc poprawienie pracy
siema
chcialbym sie dowiedziec czy domowym sposobem można poprawic prace 888 RC pod katem DH (wieksza czulosc ) waze 50kg. i na trasie w koninkach amor nie pracował całym skokiem , z tego co wiem to jest zalany olejem 5 w motorex
chcialbym sie dowiedziec czy domowym sposobem można poprawic prace 888 RC pod katem DH (wieksza czulosc ) waze 50kg. i na trasie w koninkach amor nie pracował całym skokiem , z tego co wiem to jest zalany olejem 5 w motorex
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeśli ma sprężyny standardowe i waży 50kg to jest to jedyny problem a nie ilość oleju. Ja ważę 105kg i na standardowych sprężynach w rc2x(czyli tych samych) żeby mieć prawidłowy sag tylko minimalnie utwardzam regulatorami(po parę kliknięć).
Dla osób 70-90kg wg mnie najlepszym zestawem będzie jedna standardowa i jedna miękka. Dla lżejszych nic tylko miękkie.
Dla osób 70-90kg wg mnie najlepszym zestawem będzie jedna standardowa i jedna miękka. Dla lżejszych nic tylko miękkie.
-
- Kontakt:
Ja waze 89kg i mialem w rc2x wc standardowe sprezyny, to samo w 66 i teraz boxxerze - jest idealnie.
Nie wiem czy miekkie sprezyny i tak nie beda za twarde pod 50kg ;p
Nie wiem czy miekkie sprezyny i tak nie beda za twarde pod 50kg ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Skąd ta pewność? Osoba która to robiła przed nim mogła wlać za dużo.Taran96 pisze:Jeśli nie zmieniał oleju to jego poziom jest prawidłowy
Zresztą bawienie się poziomem oleju nie wpłynie na czułość amora a przecież maciek000111999 wyraźnie napisał w pierwszym poście że na tym mu zależy

Najważniejsze: sprawdź SAG.
Jeśli wsiadasz na rower (tudzież stajesz - taka metoda jest bardziej sensowna w przypadku roweru do dh) i amor ugina się zdecydowanie mniej niż ok 30% (6cm w Twoim przypadku) to pomoże tylko wymiana sprężyn na bardziej miękkie.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!