Revel co zmienić
Revel co zmienić
Witam zakupiłem sobie rowerek Giant Revel 2 (http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bik ... 167/49304/). Puki co sprawdza się ok ale trochę się boję nim polatać po korzeniach w lesie. Możecie mi doradzić co zmienić w nim na lepsze? Budżet jaki posiadam to ok 2tys. ale do wydania tak z 1000-1.500 chyba że faktycznie coś będzie konieczne do wymiany to mogę dołożyć zdeczka kasiorki.
Nowy osprzęt może być używany:].
Nowy osprzęt może być używany:].
póki coGarnusz pisze:Puki co

ciężka sprawa coś zmieniać w takim sprzęcie... to trochę utopia, bo żeby dało się na nim fajnie 'polatać po korzeniach w lesie' to trzeba po prostu zmienić rower. Chyba że chodzi Ci o jakieś mtb, czy coś w kierunku enduro. No w każdym razie tak jak mówi Tadziuu^ - nikt Ci nie pomoże jeśli nie powiesz czego od roweru oczekujesz.
-
- Kontakt:
Pakujesz to:
http://allegro.pl/rock-shox-domain-302- ... 34773.html
Potem zmieniasz przednią piastę na oś 20 mm za 100 spokojnie kupisz używkę w dobrym stanie, to samo z tyłem tyle ze w wymiarze 135 oś 9 mm żeby mieć mocowania na hebel tarczowy.
Mamy ok 1000 złociszy.
Heble - Myślę ze za 350 - 400 zł ogarniesz nowsze shimano deore lub slx lub nowe shimaniaki w starszych wersjach. Allegro czyni cuda.
Mamy ok 1400 zł.
Braknie ok. 400 na zmianę korbowodu, gejowych i mostka.
Myślę ze za góra 300 dorwiesz spokojnie używany dwupłatowiec slx z rockringiem i napinacz pod suport bez górnej prowadnicy, wtedy bedziesz mieć możliwość 2 biegów z przodu bez obaw o wystrzał łańcucha.
Co do mostka powinno spokojnie starczyć na coś pokroju truvativ hussefelt. z krótszym mostkiem będzie lepiej sie prowadzić, poza tym nie zawsze wiadomo czy sterówki starczy, to opcja na ,,zaś".
Następna opcja to opony. Najtańsze nowe jakie mogę polecic to kendki nevegalki, maksiusie hr.....
Tak czy srak wybulisz ok 2000 na te poprawki , ale zima idzie więc czas nie goni.
Moim zdaniem na tych zmianach uzyskasz spokojny rower do enduro z regulacjami, potrafiący polatać na korzeniach. giant ma mocne ramy które potrafią swoje znieść dopuki nie uskładasz wiecej kasy na bardziej profesjonalną ramkę, szkoda ze nie składałeś od poczatku sam, było by lepiej, na dhz jest sporo tematów o tym. na Twoim miejscu wstawiłbym go na allegro i sprzedał i rozpoczał budowe od nowa.
http://allegro.pl/rock-shox-domain-302- ... 34773.html
Potem zmieniasz przednią piastę na oś 20 mm za 100 spokojnie kupisz używkę w dobrym stanie, to samo z tyłem tyle ze w wymiarze 135 oś 9 mm żeby mieć mocowania na hebel tarczowy.
Mamy ok 1000 złociszy.
Heble - Myślę ze za 350 - 400 zł ogarniesz nowsze shimano deore lub slx lub nowe shimaniaki w starszych wersjach. Allegro czyni cuda.
Mamy ok 1400 zł.
Braknie ok. 400 na zmianę korbowodu, gejowych i mostka.
Myślę ze za góra 300 dorwiesz spokojnie używany dwupłatowiec slx z rockringiem i napinacz pod suport bez górnej prowadnicy, wtedy bedziesz mieć możliwość 2 biegów z przodu bez obaw o wystrzał łańcucha.
Co do mostka powinno spokojnie starczyć na coś pokroju truvativ hussefelt. z krótszym mostkiem będzie lepiej sie prowadzić, poza tym nie zawsze wiadomo czy sterówki starczy, to opcja na ,,zaś".
Następna opcja to opony. Najtańsze nowe jakie mogę polecic to kendki nevegalki, maksiusie hr.....
Tak czy srak wybulisz ok 2000 na te poprawki , ale zima idzie więc czas nie goni.
Moim zdaniem na tych zmianach uzyskasz spokojny rower do enduro z regulacjami, potrafiący polatać na korzeniach. giant ma mocne ramy które potrafią swoje znieść dopuki nie uskładasz wiecej kasy na bardziej profesjonalną ramkę, szkoda ze nie składałeś od poczatku sam, było by lepiej, na dhz jest sporo tematów o tym. na Twoim miejscu wstawiłbym go na allegro i sprzedał i rozpoczał budowe od nowa.
Back in black
Re: Revel co zmienić
Czy aby napewno? Jak sie nie myle to raczej w tym giancie nie ma sterówki 1,5cala

Czyli, że mój rower nie nadaje się do ostrej jazdy po lesie? Za ile bym sprzedał taki używany co ma dopiero 1.5 miesiąca i 3 ryski na ramie? Reszta w nim jest w idealnym stanie i co najważniejsze nie wypełniana karta gwarancyjna czyli przy sprzedaży mogę mojego kupca zaliczyć jako pierwszego właściciela. Możecie mi poradzić jaki rower bym kupił za 3-4tys???
-
- Kontakt:
Zbliża się koniec sezonu rowerowego więc będzie ciężko sprzedać cały rower. Nie lepiej starać się sprzedać go na części zaczynając od ramy?? Mój osprzęt jest w idealnym stanie więc można go chyba sprzedać z większym zyskiem niż całość. Jak myślicie jest to dobry pomysł??