Prosiłbym o rade czy warto przerobić poniższy rower pod FR czy lepiej go sprzedać w tym stanie jaki jest, dołożyć to co by miało być przeznaczone na nowe części (ok 1800zł) i kupić za to lepszy.
Rama: Prodigy 9.81
Korby: jakiś Truvativ
Hamulec: Avid mechaniczny
Koła: przednie wygląda mi na NEXT-a, tylnie prawdopodobnie alexrims dm24
napęd: SS
kierownica: Tioga DL2001
Mostek: Race Proven Amoeba
Amortyzator: SR Suntour XCM
rolay'ek jeśli byłbyś na tyle inteligenty i wystawił kradziony rower i prosił o wycenę to pozdrawiam. Post w dziale "Dla początkujących" więc pomyśl, że nie muszę się doskonale orientować w tym temacie. Proszę o wycenę, bo jest złożony z części, których wartość trudno mi oszacować. Co innego gdybym miał go na samych markowych częściach.
Tym, którzy w jakiś sposób mi pomogą będę wdzięczny, a Ci, którzy mają pisać posty nic nie wnoszące do tematu to niech lepiej dadzą sobie spokój.
MajkelBC
To ja wniosę coś do tematu: z Twojego powyższego posta wynika, że posiadasz rower o którym mowa w 1. poście oraz że niby znasz się na działach. Ale (krótkiego) regulaminu forum Ci się nie chciało przeczytać...
4. [...] Na forum obowiazuje calkowity zakaz umieszczania jakichkolwiek ogloszen wlacznie z ogloszeniami "pod przykrywka", czyli np. prosba o wycene roweru.
Aha czyli jak bym napisał, że proszę o wycenę, bo nie wiem czy warto ładować w niego kasę żeby zrobić z niego rower np, do FR to by temat był też zły, bo w regulaminie pisze "prośba o wycenę". Trochę niedopracowany ten punkt regulaminu według mnie. Trudno kłócić się nie będę, jak komuś ten temat przeszkadza zamknijcie go i nara.
MajkelBC pisze:Aha czyli jak bym napisał, że proszę o wycenę, bo nie wiem czy warto ładować w niego kasę żeby zrobić z niego rower np, do FR to by temat był też zły, bo w regulaminie pisze "prośba o wycenę". Trochę niedopracowany ten punkt regulaminu według mnie. Trudno kłócić się nie będę, jak komuś ten temat przeszkadza zamknijcie go i nara.
Nie musisz od razu strzelać focha
Niedopracowany to jest Twój 1. post. Trzeba było od razu napisać precyzyjniej o co Ci chodzi np. czy opłaca się inwestować w ten rower żeby go przerobić pod określony rodzaj jazdy czy nie...
Halo , Halo
Ale po co te nerwy ?
Edytuj swój post , napisz na czym Twój problem polega i będzie wszystko jasne a nie spinasz poślady
Jak już się żegnasz to po co zakładałeś nowy temat jak na tak krótko wpadłeś ?
Przepraszam nerwowy jestem no więc chciałem wiedzieć ile warty by był w tym stanie i czy się to opłaci. Na pierwszy ogień trzeba by wymienić amor, i tu myślałem coś pokroju Pike, co za tym idzie nowa piasta na przód pod qr20, i do tego jakiś komplet hamulców co też swoje wykosztuje. Podliczając to wszytko czy nie wyjdzie kwota za która kupię kompletny rower złożony pod FR czy tam lekkie DH i to na lepszych częściach.
Sprzedaj w 3D i kup coś bardziej przystosowanego. Ładowanie w niego kasy mija się z celem bo i tak nic z obecnego sprzętu docelowo nie zostanie. Tym bardziej koniec sezonu się zbliża będą tańsze rowerki.