Schalbe vs. Maxxis

;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Bez zastanowienia bralbym maxxisy hihg rollery w mieszance 60a, jesli to jest jazda amatorska a z Twojej wypowiedzi tak wynika to swietne trzymanie w kazdych warunkach, nie sciera sie szybko i jest naprawde uniwersalna. Sam tak jezdzilem przez ponad 3lata, kiedy mialem tylko jeden komplet opon i bylo super:) Mysle, ze ludzie troche przesadzaja z mieszanka 42a, bo widze ze wiekszosc uwaza, ze tylko ona trzyma dobrze a tak naprawde jesli nie scigasz sie w zawodach na tych oponach tylko sluzy do jazdy dla przyjemnosci to nie bedzie CI niczego brakowac:)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
KUPERnick
Kontakt:

Post autor: KUPERnick »

Ja powielę opinię kilku ludzi - Maxxisy 2-ply w mieszance 60a. Dobre opony Schwalbe dostaniesz w cenie do 200 PLN, ale za jedną.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

polecacie miniony jako uniwersalna opone ? potem wiedzie koles w lekkie błotko i minion momentalnie zmieni sie w wielki balon oblepiony błockiem ...

jesli chodzi o uniwersalna opone to roller duzo lepszy
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

powtarzam niechce High rollerów. Chcialem Miniony bo naprawde fajnie tzrymają się na zakretach itd. Ale muddy mają więskze klocki co mnie na lisciach i błocie lednak troche by zadowloliło. Po tym temacie już byłem prawie zdecydowany na miniona w 70a
mysticar pisze:Jeśli to ma być opona na każde warunki to miniona odpuść- zapycha się już na niewielkim błocie.
Ale to mnie troche zraziło :/ i znowu mam dylemat

BTW.Aż tak amoatorsko nie jeżdze, od czasu do czasu jakieś zawody, często czasówki z ziomkami. Ale warunki mam różne w mojej okolicy, a przy składaniu roweru każdy grosz jest ważny i nie chciałbym zmieniac opon po miesiącu bo będą beznadziejne.
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

mozesz wytlumaczyc czego nie chcesz rollerów ?
CEZAR
Kontakt:

Jakoś mi sie nie widzą, kolega je ma i jakoś mi nie podchodzą po pzrejechaniu,
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

CEZAR nie wiem dlaczego Ci się rollery nie widzą skoro to najbardziej uniwersalne opony maxxisa :P
Nawiązując do mojego wcześniejszego posta, to jeśli chodzi o zapychanie się miniona w błocie to trochę zależy też od ziemi. Ja jeżdżę głównie na ziemi gliniasto-piaszczystej jakbym ją określił (charakterystycznej dla lasów bukowych) i naprawdę nawet niewielkie błoto z takiej ziemi zapycha miniona konkretnie.
Jeśli chodzi o mieszankę to nie myśl nawet o 70a na przód bo to podeszwa przy 42a. Weź najlepiej na przód 42a i na tył 60a chociaż od bidy może tez byc to 70a. Albo 2x 60a jak chcesz taniej, lub spróbuj tych muddy mary jak Ci pisali chociaż sam na nich nie jezdzilem więc zdania o nich nie mam.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
CEZAR
Kontakt:

Jak tak sobie czytam to myślę że kupie sobie oponki na codzien i suche miniony dh i dodatkowo muddy mary na błotko. I zmieszce sie w granicach 300zł jak liczyłem :)
Włóczykij89
Kontakt:

Post autor: Włóczykij89 »

Podepnę się do tematu.
Miał może ktoś połączenie przód Schwalbe Wicked Will, tył Schwalbe Big Bety??
Albo p+t Wicked Will, p+t Big Bety?
Jak sprawują się te opony??
Wicked Will przypomina mi Maxxis'a Miniona Front, przyczepność ma porównywalną ??
UfuS78
Kontakt:

Re: Schalbe vs. Maxxis

Post autor: UfuS78 »

Tak jak już było wspomniane 2x Minion DHF 60a 2PL'y i masz świetne oponki na dwa sezony. :)
Włóczykij89
Kontakt:

Post autor: Włóczykij89 »

Co takiego daje mi Front na tyle :?: A raczej w czym ma przewagę nad Rear.
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

DHF ma za zadanie dobrze sie trzymać, w DHR część trzymania jest poświęcona na lepsze hamowanie i przyspieszanie. Różnica w tym drugim jest tak mało znacząca, że w moim odczuciu bardziej opłacalne jest 2xDHF. To tak ode mnie ale zrób jak uważasz.
Dałnhiller
Kontakt:

Post autor: Dałnhiller »

Generalnie mało który zawodnik zakłada dhr wiec to tez cos znaczy.Od siebie polecam 2xdhf 60a

F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

dhr'a nikt nie zakłada , jeśli juz to HR na tył
ODPOWIEDZ