Zdejmowanie kasety
Zdejmowanie kasety
Hi, moze glupie pytanie ale jak mam zdjac kasete z piasty, domowymi sposobami(nie mam klucza na wielowpust)?
prosze o pomoc!
prosze o pomoc!
za **** nie zdejmiesz ,ja mam tą nakrętke z wielowypustem ,a jako bat postanowiłem wykorzystać kawałek starego łańcucha ,który przybiłem kilkoma gwoździami do drewnianej "kobyłki" i nałożyłem na trybek kasety (koło zaparłem o tą kobyłke) ,gwoździe wyrwało i w pizdu. żeby zdjąć ide do bliskiego serwisu i daje 2 zeta :-))) na miejscu w 10 sekund :-)))
Kluczyk jest ważny i trzeba go mieć.
Kiedyś zdejmowazłem kasety przy pomocy kawałka blachy i klucza francuskiego!!! Jak masz w domu taki bajer jak imadło to nie ma większego problemu zrobienia jednorazowego zestawu do zdejmowania takich rzeczy! Wbrew pozorom dobrze pogięta blacha spełnia swoję funkcję ! Ale w gruncie rzeczy lepiej jest mieć klucz, bo wyżej podany sposób jest strasznie pracochłonny, a spreparowana blacha, raczej jednorazowego użytu....
Kiedyś zdejmowazłem kasety przy pomocy kawałka blachy i klucza francuskiego!!! Jak masz w domu taki bajer jak imadło to nie ma większego problemu zrobienia jednorazowego zestawu do zdejmowania takich rzeczy! Wbrew pozorom dobrze pogięta blacha spełnia swoję funkcję ! Ale w gruncie rzeczy lepiej jest mieć klucz, bo wyżej podany sposób jest strasznie pracochłonny, a spreparowana blacha, raczej jednorazowego użytu....
Palestinian pipul mast bi fri!!!!
-
- moderator
- Kontakt:
Re: Zdejmowanie kasety
Mój Kolega Zamiast Kupowac Takiego za 15zł Rowerowego to Do Maluchów Tez Jest taki klucz co kosztuje chyba 5zł Więc Lepiej do fiata kupic ale niewiem bo to dawno było
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
bacik składa sie z dwóch kawałków łańcucha. ten lużno wiszacy zawijasz na którąś zębatke na kasecie , a ten krótki kawałek co jest na sztywno przymocowany do raczki bacika zapierasz . zapierasz oczywiście też o zębatke kasety. naaaaciskasz na rączkę z całej pi.zd.y ( oczywiście nie w strone zgodna z ruchem wolnobiegu tylko przeciwną. kluczem odkręcasz nakretkę kasety. kapiszi?
http://www.wujekeman.republika.pl
heh jak mi sie nie chce rozkrecac oski zeby wsadzic ten ****** klucz (ma za mala wew. srednice i nei do sie go normalnie wlozyc) to biore szmate ,mlotek i srobokret plaski :] szmate owijam wokol kasety zakrecam bna reke 2 koniec w jeden z wypustow wkladam srobokret i stukam 5 -6 minut i pusci nawet najbardiej kozacko dokrecona :]
ja mam podobny problem z odkreceniem wolnobiegu, tylko ze w bmx:( odkrecilem juz cala zebatke i zostala mi jeszcze ta czesc po ktorej gonia te dolne lozyska. tego nie mohe za zadne skarby odkrecic. kluczy do takiej wolnobiezki nie moge nigdzie dostac. macie jakies pomysly?? albo linka do sklepu z takim kluczem??