[kask + gogle]
To ja też od siebie coś polece Ew nuke i gogle thora. Mam i polecam każdemy ten zestaw, co Prawda jak sie dlużej posmiga to w kasku troche gotuje się ale za tą cene i tak dobrze odprowadza ciepło. Gogle 110zł i kask 250zł. Taniej chyba sie nie da.
http://allegro.pl/gogle-thor-enemy-nieb ... 91988.html
http://allegro.pl/kask-earth-works-eart ... 91129.html
http://allegro.pl/gogle-thor-enemy-nieb ... 91988.html
http://allegro.pl/kask-earth-works-eart ... 91129.html
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
Re: [kask + gogle]
Nie wiem kiedy ale jadę do Rzeszowa do www.grawitacyjny.pl przymierzam kask 661 Comp II i zapamiętam rozmiar i szukam na allegro promocji jakiejś używki chyba, że 269zł za nówkę to dobra cena to się nie będę zastanawiał tylko będę brał. Na allegro teraz chodzą używki po 150-200zł.
Na kask mam do wydania max 300zł ;] Cena wzrosła więc możecie podawać nowe propozycje na sam kask na razie gogli nie będę kupował. Gogle to później jak mi zostanie kaski. Zastanawiam się też nad 661 Comp I jest duża różnica pomiędzy Comp I a Comp II ? Wiem, że cena około 50-70zł różnicy pomiędzy nimi jest.
Ale ja bym był bardziej skłonny co do 661 Comp II.
P.S. 661 to to samo co sixsixone
2P.S. Czym się różni 661, sixsixone, sixone ? Czy to te same firmy tylko pod inną nazwą
Na kask mam do wydania max 300zł ;] Cena wzrosła więc możecie podawać nowe propozycje na sam kask na razie gogli nie będę kupował. Gogle to później jak mi zostanie kaski. Zastanawiam się też nad 661 Comp I jest duża różnica pomiędzy Comp I a Comp II ? Wiem, że cena około 50-70zł różnicy pomiędzy nimi jest.
Ale ja bym był bardziej skłonny co do 661 Comp II.
P.S. 661 to to samo co sixsixone

2P.S. Czym się różni 661, sixsixone, sixone ? Czy to te same firmy tylko pod inną nazwą

EW jest lepszy od obu Compów bo mu się szczęka nie gnie w rękach. Więc odpuść Banan. Ciężki też nie jest (ofc nie porównuję do kasków CR i turbokompozytów, ale one też inaczej kosztują). Gogle ch*j tam jakie, ważne żeby nie były podróbkami i przymierzyć bo na niektóre możesz mieć zbyt duży nochal, czyli zapraszam do motocyklowego.
Dobra już wiem, że będę kupował sixsixone ;] 661 Comp II tylko nie wiem czy się bardziej kupić:
- nowy 269 zł
- używany (tylko jeszcze koszt prania wkładek EPS ;]) około 125zł [trochę mało higieniczne ;/]
Ale chyba kupię nowy.
Muszę przymierzyć ale chyba będzie to L albo M.
Może ma ktoś z was dojście do tańszej oferty nowego kasku.
Kolorystyka widzę, że jest:
-czarny
-szary
-biały
-czarno-biały (najbardziej mi się podoba) http://www.sicklines.com/news-images/comp_ii.jpg
- nowy 269 zł
- używany (tylko jeszcze koszt prania wkładek EPS ;]) około 125zł [trochę mało higieniczne ;/]
Ale chyba kupię nowy.
Muszę przymierzyć ale chyba będzie to L albo M.
Może ma ktoś z was dojście do tańszej oferty nowego kasku.
Kolorystyka widzę, że jest:
-czarny
-szary
-biały
-czarno-biały (najbardziej mi się podoba) http://www.sicklines.com/news-images/comp_ii.jpg
Ja mam starego compa i nie ma wymiennych wkładek. Po za tym ma uciążliwie krótką szczękę.
Odnośnie earthworksa - kiedyś koleżka wyłożył się baardzo delikatnie w tym kasku i złożył mu się daszek klinując się w szczęce. Trudno to opisać, ale nie mogliśmy go wyciągnąć bez narzędzi, ponieważ wciął się w te gumowe wykończenia.
Odnośnie earthworksa - kiedyś koleżka wyłożył się baardzo delikatnie w tym kasku i złożył mu się daszek klinując się w szczęce. Trudno to opisać, ale nie mogliśmy go wyciągnąć bez narzędzi, ponieważ wciął się w te gumowe wykończenia.
Witam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc w tym napisze.
Byłem dzisiaj w Rzeszowie i przymierzyłem kask 661 Comp Shifted rozmiar S i jest na mnie idealny + gogle Blur. Wszystko ładnie pasuje tylko cena ; /
Mam do was pytanie czym się różnią kaski:
661 Comp
661 Comp II
661 Comp Shifted
661 Strike
Jak bym prosił o różnice pomiędzy nimi i wady i zalety.
Dziękuje z góry.
Stylistycznie najbardziej podoba mi się 661 Comp Shifted.
Chyba na niego się zdecyduję ale chcę poznać waszą opinię.
Kiedy będą najlepsze promocje na kaski?
Dziękuje z góry i Pozdrawiam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc w tym napisze.
Byłem dzisiaj w Rzeszowie i przymierzyłem kask 661 Comp Shifted rozmiar S i jest na mnie idealny + gogle Blur. Wszystko ładnie pasuje tylko cena ; /
Mam do was pytanie czym się różnią kaski:
661 Comp
661 Comp II
661 Comp Shifted
661 Strike
Jak bym prosił o różnice pomiędzy nimi i wady i zalety.
Dziękuje z góry.
Stylistycznie najbardziej podoba mi się 661 Comp Shifted.
Chyba na niego się zdecyduję ale chcę poznać waszą opinię.
Kiedy będą najlepsze promocje na kaski?
Dziękuje z góry i Pozdrawiam.
Prosiłbym o odpowiedź do postu wyżej ; ]
Odświeża.
Pozdrawiam.
Odświeża.
Pozdrawiam.
... ; ]
Dobra kask biorę 661 Comp Shifted biała rozmiar S.
Gogle teraz ; - p
Zastanawiam się nad:
Blur B-1
Blur B-2
Fox Main
Oakley Proven MX
A co do gogli to lepiej kupić z przeźroczystą szybką(bezbarwną) czy może jakąś kolorową?
Na gogle mam do wydania maskymalnie 180zł.
Dobra kask biorę 661 Comp Shifted biała rozmiar S.
Gogle teraz ; - p
Zastanawiam się nad:
Blur B-1
Blur B-2
Fox Main
Oakley Proven MX
A co do gogli to lepiej kupić z przeźroczystą szybką(bezbarwną) czy może jakąś kolorową?
Na gogle mam do wydania maskymalnie 180zł.
Gogle chyba postanowię kupić Oakley Proven MX. Jedna szybka mi wystarczy oryginalna z powodu ze w nocy nie jeżdżę.
Kask nadal się zastanawiam nad:
-661 Comp (Taki jakby za bardzo okrągły, wolałbym już Comp II)
-661 Comp II (Chyba to samo co shifted tylko kolory mi się nie podobają)
-661 Comp II Shifted (Najładniejszy stylistycznie ale i najdroższy)
-661 Strike (Wolałbym Comp II bo za bardzo okrągły, wole takie szpiczaste)
-Giro Remedy (tutaj jestem nie pewny bo nie mierzyłem i nie wiem jaki rozmiar, każda firma ma inne oznaczenia rozmiaru z sixsixone mam rozmiar S)[Ale stylistycznie biały to cudooo ; ]]
Prosiłbym o odpowiedź i podpowiedź w wyborze kasku ; ]
Kask nadal się zastanawiam nad:
-661 Comp (Taki jakby za bardzo okrągły, wolałbym już Comp II)
-661 Comp II (Chyba to samo co shifted tylko kolory mi się nie podobają)
-661 Comp II Shifted (Najładniejszy stylistycznie ale i najdroższy)
-661 Strike (Wolałbym Comp II bo za bardzo okrągły, wole takie szpiczaste)
-Giro Remedy (tutaj jestem nie pewny bo nie mierzyłem i nie wiem jaki rozmiar, każda firma ma inne oznaczenia rozmiaru z sixsixone mam rozmiar S)[Ale stylistycznie biały to cudooo ; ]]
Prosiłbym o odpowiedź i podpowiedź w wyborze kasku ; ]
A ja polecam thh co kupilem na allegro.Mial byc identyczny jak 661 strike i....?Mimo ze duzo osob mi mowilo ze nie prawda to sprawdzilem i jest identyczny.No moze kolorystyka gorsza i malowanie(rzecz gustu),ale to to samo.Kask ekstra i balem sie ze naklejki beda jakies na klej do papieru lepione a tu odziwo ladnie zalakierowane sa i o zrywaniu nie ma mowy.Jak na kaska za 199zl jest super,tylko cieplo ale wkladki wyjmowane i gitara gra.
LIKE ROCK LIKE A PLANET LIKE A FUCKING ATOM BOMB....
Bad Religion
Bad Religion
patrząc na Twoje wymagania, to bym serio ew nuke brał, bo "szpiczasty", ma na bank dłuższą szczenę niż comp, strike i remedy. Choć ten ostatni jest także bardzo godny uwagi, lecz mi nie pasuje zbyt krótka szczęka.
W ogole to weź się zdecyduj na cokolwiek, bo są to kaski dosyć podobne, o zbliżonej wytrzymałości i wentylacji, oprócz starego compa.
W ogole to weź się zdecyduj na cokolwiek, bo są to kaski dosyć podobne, o zbliżonej wytrzymałości i wentylacji, oprócz starego compa.
-
- Kontakt:
Mój kumpel miał tak samo, trzepnął po hopce tylnim kołem, poleciał przez kierownicę i daszek mu się wgniótł niżej niz powinien. Kapką od telefonu odkręcalismy śruby, bo nie dało się do góry wyciągnąć, w gumowe wykończenia się wbijało. A o samym kasku mogę powiedzieć że wygodny, choć sam mam evolution (obydwa oczywiście polecam, 150 - 200 zł różnicy).Dn'tSLn pisze:Ja mam starego compa i nie ma wymiennych wkładek. Po za tym ma uciążliwie krótką szczękę.