Jak przelamac strach ?

Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ja się szczerzę przyznam, że mam ogromny lęk wysokości :( W Czarnej przy pierwszym wjeździe myślałem, że zostawię za sobą brązową smugę :lol: Ale trzeba przełamać strach i przeć do przodu! Każdy kolejny raz już był mniej stresujący, nawet pomimo tego, że był taki wiatr, że zahaczyłem krzesełkiem o jeden z przedostatnich słupów ;) Tak samo jest w zjeździe pierwszy raz będzie stresujący i pojedziesz jak babcia, ale przy każdym kolejnym będziesz miał większą pewność siebie i będzie dobrze :)
Rumak14
Kontakt:

Post autor: Rumak14 »

Tak jak większość pisze, nic nasz siłę. Wszystko ogarniesz na spokojnie, na silę to sobie krzywdę zrobisz.
skrzypek17
Kontakt:

Post autor: skrzypek17 »

Ja zawsze mówię sobie ze dam rade zjechać lub skoczyć, aż w końcu to zrobię. Trzeba się przy tym pozbyć niepotrzebnych myśli typu: "A jeśli źle wejdę na drop?" itp.
Jak dla mnie większym problemem jest nauczenie się naciskać więcej przedniego hampla i z tym dalej mam problemy.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Czujesz siłę lataj dropa!
To zadanie na szkwał chłopa!
Czujesz szybkość, niszcz kamienie!
Wyprzedź wszystkich innych cienie!
Karczuj drzewa, wskrześ płomienie!
Ścinaj bandy! Rwij korzenie!
Czujesz wolność, prostuj gnaty!
Wygładź schody, leć stairgapy!
Niech opadną waściom japy!
Zniszcz odwagą strach i mary!
Kumple leją już browary!
Siadaj druchu dziś na baja!
Pokaż ludziom że masz jaja!
Back in black
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

LestatBiker wreszcie! ;D
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Epicki wiersz. : O
Vin_OSW pisze:myślałem, że zostawię za sobą brązową smugę
"Chłopaki, opona mi się jakimś gównem zalepiła!"
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Vin_OSW pisze:LestatBiker wreszcie! ;D

Ja proponuje stworzyć oddzielny temat na te wyśmienite wierszyki :D Banan na mordzie jak je czytam :)
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

hehe jak byłem w Czechach to pewien typ pokazał mi Czeski sposób żeby się nie bać. Wyciągnął drewnianą lufkę ( całkiem sporą;] ) i nabił co najmniej 0,5 grama. Zjarał i powiedział że tak musi bo wtedy mniej się boi i lepiej mu się jeździ :DDDDD

a więc sposób na Czecha to najarać się hehehe
dzemi15
Kontakt:

Post autor: dzemi15 »

Gdzie dokładnie tego czecha spotkałeś? :D A tak na poważnie, to raczej bałbym się jechać po bakaniu.
[S]Kask 661 strike r.M http://tnij.com/RwJFU
BH+fox van r +box race 08 http://tnij.com/nOdoF
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Raz kolega jechał z Gubałówki po spaleniu i o mało siebie nie zabił , a na szczęście akurat ludzi wtedy nie było.
Frrytkiii
Damek-GDA
Kontakt:

Re: Jak przelamac strach ?

Post autor: Damek-GDA »

Skyline GT pisze:Raz kolega jechał z Gubałówki po spaleniu i o mało siebie nie zabił , a na szczęście akurat ludzi wtedy nie było.
Ja nie wyobrażam sobie konkretniejszej jazdy po spaleniu, po całej akcji to spoko, na przyjemniejszy powrót :D. Kilka razy zdarzyło mi się wsiąść w lesie na rower po spawaniu, z wyobrażeniem lepszego "wyczucia". Jedyne, co odczuwałem silniej to była prędkość, co spotęgowało strach. Oczywiście jechałem nie szybciej niż 40, ale jedyna reakcja w głowie spajała się w myśl, którą najlepiej eksprehuje wyrażenie "ło kurwa!" :D.

Co do samego strachu, to potwierdzę kwestię wspomnianą przez kilka osób wcześniej - jazda z kimś, a raczej za kimś lepszym serio daje motywację. Ja miałem tylko mały problem z akceptacją posiadania nieco gorszego sprzętu (aczkolwiek dobrze przystosowanego do DH jak na mój staż i skilla), ale i tak poczułem moc :D.

Generalnie śmigam pierwszy sezon dopiero i choć jestem głodny postępów, to się nie spieszę, zwłaszcza że dopiero zacząłem inwestować w "opancerzenie". Staram się po prostu w miarę wytrwałości katować małe hopy i dropy, ale za to do skutku, aż będę na tyle zadowolony, żeby z czystym sumieniem zawinąć do domu ;)
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

U mnie akcja pt. "jedz za mna na hope" skonczyla sie 4 lata czy wiecej temu zlamanym obojczykiem. Więc na początek nie polecam. Chyba, że problem stanowi jedynie dobranie odpowiedniej prędkości, to co innego.
Tester78
Kontakt:

Post autor: Tester78 »

Tylko głupi się nie boją.
Strach to ludzka rzecz.
Roslina
Kontakt:

Post autor: Roslina »

Nawet nie wiecie jak pomaga zalozony temat.Wczesniej duzo jezdzilem xc mialem 15 lat.Smigalem tak przez szesc do momentu zerwania wiazadel w kolanie na Kasprowym na nartach po halnym.Dopiero dwa lata temu wrocilem ale do fun biku.Dwa mocne sezony wraz z zima.Predkosc nie robi na mnie wrazenia,ale wlasnie brak techniki w pokonywaniu przeszkod i lek przed dropami przeszkadzaja w rozpoczeciu freeridu i dh?Strach,mysli o tym ze ktos zobaczy mnie na trasie i bedzie komentowal ze jedzie jak **** dopelniaja blokadzie.A tu prosze,wypowiedzi postaci co lataja na rowerach wspieraja i nastawienie odrazu lepsze.Do tego dzielenie sie wrazeniami rowniez z poczatkujacymi pomagaja.Wiec zakaladam pancernika i powoli bez wstydu bede cwiczyl i podpatrywal jak reszta jezdzi.
LIKE ROCK LIKE A PLANET LIKE A FUCKING ATOM BOMB....
Bad Religion
karol66ek
Kontakt:

Post autor: karol66ek »

Zbroja(+20 do odwagi) no i jeszcze kask i ochraniacze to magiczny set nakurwiacza mi pomaga no i gleby jakieś bezpieczniejsze:P
Konradqqq
Kontakt:

Post autor: Konradqqq »

Popatrz jak jeżdżą inni na danej trasie, spróbuj pojechać tak jak oni :)
ODPOWIEDZ