[nhp890] Mondraker Summum + Boxxer Avalanche
Re: [nhp890] NS Surge + Marzocchi 66 RC3 Titanium
Lukasz12 - no myślę, ale na razie chcę dojeździć te, a jako że full na horyzoncie, to nie chcę teraz zmieniać bo może kupię coś na mufę 83 i wtedy muszę znowu kupować kolejny crankset.
DHKarol - surge ma pionowe haki, z tego co wiem jakośtam inaczej powzmacniany i z istotniejszych zmian to chyba tyle.
DHKarol - surge ma pionowe haki, z tego co wiem jakośtam inaczej powzmacniany i z istotniejszych zmian to chyba tyle.
-
- Kontakt:
A czy rozmiarem dużo się różnią, bo wiem że bitch ma rozmiar 13.5.
I tu pytanie:
Nie będe w bitchu haczył kolanami o kierę mając prawie 1.80cm wzrostu?
I tu pytanie:
Nie będe w bitchu haczył kolanami o kierę mając prawie 1.80cm wzrostu?
[S]
-Kiera Truvativ Riserbar
-Kiera Truvativ Riserbar
A to już pytanie nie do mnie, nigdy na Bitchu nie jeździłem
-
- Kontakt:
Re: [nhp890] Trek Session 88DH + 66 RC3 Ti
2ply nie ma i nie będzie, nie widzę w tym sensu. Mega rzadko łapię snejki mimo dętki extralight z przodu, też nie jakiejś pancernej z tyłu i nie za wysokiego ciśnienia. Mieszanka 60a wystarcza, jedynie w głębokim błocie się gubi, ale do tego służą wety. A o przednie koło jakoś się nie martwię bo jest bardzo porządnie zaplecione, ale z czasem i tak zmienię obręcz (piastę nie bo nie ma sensu)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tak na prawde maja dość mało. Tam sa fajne trasy ale wiecej tam taki niz powaznych korzeni.nhp890 pisze:koninki mają wystarczająco dużo korzeni kamieni itp żebym uznał że 2ply jest mi niepotrzebne
Do tego 2ply nie jest po to zeby nie było sneakow. Jakby tak było to bym na 1ply bezdetkach jezdzil. Przy 1plny pływa ci opona na niskich cisnieniach. Jak tego nie zauwazasz to masz za wysokie cisnienie.
Ogólnie to i ta przednia obręcz na lokalne trasy w gliwicach spoko ale wiecej w górach posiedzisz i predzej czy pózniej bedziesz chciec zmiany na normalne opony i obrecze.
Re: [nhp890] Trek Session 88DH + 66 RC3 Ti
Zmianę obręczy tak czy tak mam w planach. Co do ciśnienia; jak schodziłem poniżej 20 psi to czułem jak pływa, ale nie czuję potrzeby na jazdy na takim ciśnieniu. 24psi i okolice tego mi odpowiadają. Może kiedyś zmienię, ale na razie nie.
Ważę trochę ponad 55 (wiem mało ale na to ma wpływ czynnik niezależny ode mnie o którym nie chcę mówić), i tak jak mówię - okolice 24-25psi to dla mnie idealne ustawienie, poniżej tego opona się składa przy gwałtownych skrętach, powyżej - odbijam się od wszystkiego co mam po drodze. Na to pewnie wpływ ma też konkretna opona, dętka, obręcz. Co Ci poradzę 

Nietypowe zestawienie ramy i amora - pierwszy raz widzę sessiona z 66.
Ale pasuje pięknie
Czekam z ciekawością na fotki jeżdżącej całości.
Ale pasuje pięknie

Czekam z ciekawością na fotki jeżdżącej całości.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!