Wie ktoś gdzie można dostać Bolt kit do zawieszenia do demówki rocznik 2009? W airbiku powiedzieli, że maja śruby ale tylko do ram zakupionych u nich w sklepie. Mogą zrobić mały wyjątek i sprzedać mi nakrętkę(o którą mi głównie chodzi), ale cena na poziomie 80zł. W sklepie w UK cały bolt kit kosztuje 20-30 funtów, ale wysyłka kolejne 25F.
Jeśli ma ktoś pomysły gdzie można coś takiego dostać w powiedzmy przystępnej cenie lub ma pomysł w jaki inny sposób zastąpić oryginalne śruby jakimiś zamiennikami to będę wdzięczny za wszelkie pomysły i sugestie
ja dorabiałem nakrętki i bolty do linkow i tylnego trojkąta.- zaplacilem 90pln za 6 szt. robota zajęła 2 dni. poza tym ,bez problemu dostaniesz takie zestawy na czeskich stronach speca.
Własnie też wczoraj napisałem do czeskiego dystrybutora speca i czekam na odpowiedz. A w jakim zakładzie dorabiałeś takie rzeczy i jak wygląda ich wytrzymałość.
śruby działają od 2007r- zaniosłem jedną do zakładu obróbki metali i poprosiłem o kilka takich samych. dodatkowo gwinty zrobili nie drobnozwojowe-tylko normalne-tak wiec w ostateczności mogę założyć awaryjnie zwykłe nakrętki. dorabiane są nieco cięższe niż oryginały-co wyszło im na zdrowie-wiele razy już je odkrecałem i na nakretkach nie ma śladów w przeciwieństwie do oryginalnych, które sa bardzo miękkie..
oryginalny zestaw Boltów SPECA kosztuje około 500pln-a i tak nie ma tam wszystkiego