Jaki napęd?

LUKENSZ
Kontakt:

Jaki napęd?

Post autor: LUKENSZ »

Witam!
Składam obecnie rowerek.
Mam parę części i dylemat. Mianowicie nie wiem co z napędem czy zrobić dwa napinacze a może jeden a może wogóle, potem przerzutki tylko przód, tylko tył a może przód i tył, zastanawiałem się nad singlem . Bardzo proszę o porady. Z góry dzięki.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

O kurwa...

Zostawił bym tylko tyle ale pewnie dostałbym warna więc generalnie stary... przemyśl trochę konstrukcje tego posta i coś doprecyzuj.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Napisz to zdanie jakoś przejrzyście bo nawet na grzybach nie ogarnałbym o co ci chodzi.
FRmaniak
Kontakt:

Re: Jaki napęd?

Post autor: FRmaniak »

To jaką konfiguracje przerzutek będziesz miał to zależy od tego w czym chcesz jeździć
DH/FR - 1 napinacz z przodu + tylna przerzutka
XC - przerzutka z przodu i z tyłu (ewentualnie tak jak przy DH/FR)
Dirt/Street - single speed (jeżeli nie masz w ramie poziomych haków to wtedy napinacz z tyłu)

I taka porada.
Napęd to najważniejsza rzecz w rowerze więc niewolno na nim oszczędzać

LUKENSZ
Kontakt:

Re: Jaki napęd?

Post autor: LUKENSZ »

Dzięki za radę a możesz jeszcze napisać jaką przerztke i napinacz bo ja za bardzo się nie orientuje a jeżeli chodzi o cenę to tak ze średniej lub dolnej półki .
Ofcuś
Kontakt:

Post autor: Ofcuś »

jaką polecacie kasete szosową 9 biegów na alu pająku ?
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

FRmaniak pisze:Napęd to najważniejsza rzecz w rowerze więc niewolno na nim oszczędzać
A ja myślałem, że hamulca, no i koła, i opony, i rama, i amortyzator. Ale co ja tam wiem.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Prostytutka mać, bez łańcucha pojedziesz, bez korby pedałów czegokolwiek z napędu tak samo. Bez hampli też. Najważniejsze są koła i coś co je mocuje.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

A nie rider jest najwazniejszy? :D i to co chowa pod kaskiem? :D

W pierwszym poscie powinno byc info po jakich srodkach i w jakiej zażytej ilosci da sie go zrozumiec ;D
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
born2ride
Kontakt:

Post autor: born2ride »

Podepne sie z pytaniem, zastanawiam sie nad zmiana przerzutki tylnej, obecnie mam starego XTR'a a mysle o Saint 810 (mocna sprezyna, precyzyjna, itp). Z drugiej strony slyszalem ze X9 tez jest godny uwagi i podobno jest mniej podatny na wystapienie luzow niz Saint? Dodam ze rowera uzywam w Enduro.
[url=http://www.http://extremecarving.pl/index.php/rower/][b]ExtremeCarving.pl[/b][/url]
ODPOWIEDZ