Cala prawda o Vuelta Excalibur DH

wojo
Kontakt:

Cala prawda o Vuelta Excalibur DH

Post autor: wojo »

Dzisiaj ide sobie normalnie na rower.. zaczynam robic bunnego a tu nagle bum! niedolot... patrze na obrecz, cala wykrzywiona jakbym z 2 pietra skakal i niedolota mial.. ;/ (5 szprych na maxa luznych)
Jezdze od miesiaca i taku myk.. ;/ Koledzy strzelaja takie niedloty jak ja na obreczach jakichs y2000 i maja mniejsze wgniecenia jak ja.. ;/

Pewnie mnie teraz wszyscy zjada.. ale jestem wkurzony.. 100 zl w plecy (+przeplatanie kola :/) Sorki za literowki.. pisalem szybko...
Powiem wam jedno! Vuelta Excalibur DH nie nadaje sie do streeta, ani nigdzie na ulice... jezeli juz to na porzadne trasy dualowe...

pozdro... pewnie jestem wyjatkiem i mozliwe ze dostalem felerna obrecz.. no ale zareklamowac sie tego na 99% nie da...
wolf89
Kontakt:

Post autor: wolf89 »

wedlug mnie vuelta excalibur dh nie za bardzo sie na tyl nadaje :/ moze sie myle to jest tylko moje zdanie :P za to na przod jest wypas! wiem bo mam :D:D:D ale ludzie nie narzekajcie bo obrecz kosztuje 60 zl! ! !
Xx WWW.BIKEWOLOMIN.PRV.PL xXx WWW.FORUMBTW.PRV.PL xX
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

a jakie miałes szprychy??sama obrecz to połowa sukcesu...
wojo
Kontakt:

dokladnie... nie kupujcie na tyl vuelty ;/
wolf89
Kontakt:

Post autor: wolf89 »

[quote="Lucid"]a jakie miałes szprychy??sama obrecz to połowa sukcesu...[/quote]

dokladnie Lucid! licza sie tez szprych i zaplecienie! jezeli szprychy byly za luzne to nie ma co sie dziwic ze sie troche znieksztalcila ;)
Xx WWW.BIKEWOLOMIN.PRV.PL xXx WWW.FORUMBTW.PRV.PL xX
wojo
Kontakt:

Wlasnie, jak wyglada sprawa ze to jest wina zlego zaplecenia? Bo all robila jedna firma =], moge sie do nich udac ze to ich wina.. rower byl uzywany miesiac bez dociagania szprych.. szprychy to dt swiss.. te najprostsze, Jednak kolo nie zostalo zamienione w jajko.. tylko poprostu sie wgniotlo, czyli szprychy sa tera luzne...
Dlugosc tego wgniecenia na obwodzie kola to tak... 10 cm, jednak 3 cm posrodku to naprawde jest one wgniecone... Srednica w tym miejscu sie zmniejszyla tak o 3-4-5 cm...
bad

Post autor: bad »

ale pierdolicie... szprychy sobie kupcie dobre, dobrze zapleccie kolo.. jezdze na tych obreczach troche czasu i tzrymaja sie mega mimo ze przezyly bardzo duzo.. z tego comi widomo wszyscy tu je chwala..
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

ludzi jeżdze na VUELTACH mam pięknie zaplebione i też robie nie doloty jebie nimi io schody i nic się im nie dzieje a jeżeli ci się pokszywiła to po prostu miałes dupiato zaplecione koło VUELTA DH RULEZ!!!!!!!!!!!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

ludzi jeżdze na VUELTACH mam pięknie zaplebione i też robie nie doloty jebie nimi io schody i nic się im nie dzieje a jeżeli ci się pokszywiła to po prostu miałes dupiato zaplecione koło VUELTA DH RULEZ!!!!!!!!!!!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

jesli dobrze widzialem to MaxDomaged ( jakos tak sorki ) wymiata na tych obreczach.....
NIE wim co trzeba robic aby dojechac takie kolko w miecha...
MASZ TALENT :P
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
BASS
Kontakt:

Post autor: BASS »

Musiałeś źle tafić, ważę 95 kg, mam ją w hardtajlu i nieoszczędzam rowru, od marca raz poprawiana, nie jest może najsztywniejsza, ale za to łatwo naprostwać
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

ale max ma 24" i fulla i opony 3"

a co do veult to dzikus mial komplet i chyba jeszcze sa fotki co z nich zostalo
teh_pwnerer
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

dlatego wolelame zainwestowac w maga 30 i mavica d 321
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
wojo
Kontakt:

tyle ze to byl ZWYKLY KRAWEZNIK! :O
a opona to byla na maxa napompowana taka.. z duro 2.35 w komplecie dawali.. ;/ Wiec ja nie wiem.. isc do sklepu ze zle zapletli? jak im to wytlumaczyc? ich wina czy nie.. :(
Waze 72 kg chyba.. wiecej niz 75 napewno nie :( no i mam 16 lat :P
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

bo dh to dh a nie street - mam vuelte i zajebala juz tyle razy w kraweznik ze szok i jest ok.
pozatym kto to bierze takie obrecze do streeta :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
BimBim

Post autor: BimBim »

[quote="Wiedzmin"]ale max ma 24" i fulla i opony 3"

a co do veult to dzikus mial komplet i chyba jeszcze sa fotki co z nich zostalo[/quote]
no ale mial 26" i 2.5" gumy
wojo
Kontakt:

Dajcie linka do tych fotek :)
Qcor: nie no, ten rower to do dualu jest :P ale wiesz.. nazwalem to streetem, dlatego ze robilem bunnego z niedolotami :D i to na miescie :D
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

i kutwa na tym forum to wszyscy osadzaja produkt i cala marke po jednym egzemplarzu...
tak jak bym powiedzial ze wszystkie metale to pedaly bo widzialem jednego jak rżną drugiego
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Otoz to ;]

Mialem juz 4 komplety vuelt w niejednym rowerze, w miescie jezdzi ich z 50 i wszystkie sie trzymaja.

Jesli juz jakas sie sklada to od takich pierdolniec ze zadna inna by nie wytrzymala a cena , nadal 50zl! wiec po co przeplacac?

Do tego obrecz jest piekna, ma zajebiste naklejki i super ksztalt ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ODPOWIEDZ