[Hamulec]Shimano Saint 2010 Cieknąca klamka
[Hamulec]Shimano Saint 2010 Cieknąca klamka
Cześć. Ostatnio zauważyłem lekki wyciek w klamce Shimano sainta, objawia się on przy naciśnięciu klamki z nadmierną siłą przez co lekko traci sztywność i jak mniemam płyn ucieka bokiem , po rozebraniu jej i wstępnych oględzinach nie znalazłem żadnych uszkodzeń uszczelek na tłoczku. Lecz mogę przypuszczać iż obecne uszczelki mogły zostać w jakiś sposób uszkodzone podczas gdy został hamulec zalany przez poprzedniego właściciela dotem 4 a następnie używał go około 2 tyg.Chciałbym uniknąć kupna nowej klamki hamulcowej i dlatego kieruje pytanie do was. Czy jest jakiś preparat który dobrze regeneruje uszczelki, powoduje lekkie napuchnięcie ich ??. Dodam iż używam płynu Shimano wcześniej używałem lhm.
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
-
- Kontakt:
Natrafilem na klamke Shimano Xt. I zastanawiam się czy czasem nie mają one takich samych tłoczków w środku. Bo może bym wymienił sam tłoczek i rozwiązało by to problem co najważniejsze niskim kosztem. Nie orientuje się ktoś może czy średnice tłoczków w klamkach XT 2007 są takie same jak w saintach 2009 ?
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09