Fox talas 36 140-180 Kashima Coat uwagi, opinie

MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

tsuful_zoo pisze:P.S. Piotrex tak wpadłem na pomysł teraz. moze roznice w pracy talasa mozna wytłumaczyc wiekszą masą nieresorowaną ?? tak tylko teoretyzuję sobie i sam jestem ciekaw czy pare gram moze zrobic jakas różnice? pozdrawiam
nie, pare gram nie zrobi żadnej różnicy. Mam przykład na Monsterze, który jest o wiele czulszy np od Shivera, 66rc czy 888rc2x itp, a jest sporo cięższy.
tak offtopem, na temat sie nie wypowiem bo nie jeździłem ani nie uginałem :)
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

nie zrozum mnie źle stary , ja tutaj nie staram sie dawac jakichs smiesznych teorii tylko próbuje znalesc wytłumaczenie czemu chodzą inaczej te amortyzatory i nasunała mi sie taka mysl tylko. oba amortyzatory wybły ustawione identiko a talas nalezy do maniaka serwisowania swojego roweru dlatego zajechany napewno nie był. tutaj mowa o talasie 09 czyli bez kashimy. nowy talas z kashimą niweluje ten efekt ale z drugiej strony porównac go do reszty do reszty nowych wideł z kashimą (float i van) tez nie moge bo nie jezdziłem jeszcze na nich ;/ .

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

rozumiem,ze czukasz jakiegos logicznego wytlumaczenia,ale dla mnie to ta teoria jest troche naciagana- talas i float maja te same tlumiki,te same sprezyny,te same gorne i dolne golenie.talas ma tylko jedna dodatkowa regualcje.to nie ma prawa sie roznic praca w sposob znaczacy,dlatego moim zdaniem z egzemplarzem talasa na ktorym jezdziles bylo po prostu cos nie tak-to skomplikowany widelec,nielatwy w serwisie wiec spieprzyc cos nietrudno.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

MUSZEL pisze:Mam przykład na Monsterze, który jest o wiele czulszy np od Shivera
Ha, dobry zart ;).

Nie zebym mial cos do Monstera, bo sam posiadalem i to dwie sztuki, ale pod wzgledem czulosci Shiver bije go na glowe i nie jest to kwestia tylko faktu, ze Shiva to usd ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Ignacek
Kontakt:

Re: Fox talas 36 140-180 Kashima Coat uwagi, opinie

Post autor: Ignacek »

1. hornet ze 180mm to źle ? kumpel jeździ z podobnym amorkiem, nie pęka, kąty dobre, jeździ się bardzo dobrze.

2. osobiście nie przepadam za powietrzakami, ewentualnie sprężyna stal + asysta powietrze, dlatego na Twoim miejscu kupiłbym Van'a, jeździłem przez chwilę i naprawdę, w porównaniu do mojej 40'tki rc2 (która też jest fajna) praca jest super.

3.skoro będziesz miał full'a, a hornet ze 180mm skoku wg. mnie jeździ i wytrzymuje bardzo dobrze, to na Twoim miejscu kupiłbym vana pojeździł jako tako bez problemów z hornetem, a następnie wsadził fox'a do fulla i fajny set :wink:
rowerek:
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

morthias pisze:Ha, dobry zart .Nie zebym mial cos do Monstera, bo sam posiadalem i to dwie sztuki, ale pod wzgledem czulosci Shiver bije go na glowe i nie jest to kwestia tylko faktu, ze Shiva to usd .
Miałeś innego Monstera, Twój pod względem środka był idento jak Shiver, a te 2003-2006 są zupełnie inne... Poza tym też miałem i Shive i Monike i mam porównanie, i nie tylko ja tak twierdze ;)
ODPOWIEDZ