Kierownica: funn vs dartmoor
Kierownica: funn vs dartmoor
Siema.
Stoje przed wyborem kiery.
Panowie, co wybrać
- Funn Fatboy 750mm
- Funn Fatboy DH 780 mm
- Dartmoor Nitro
powiedzcie mi jakie wznios najlepszy.
Dodam że kiera będzie w HT (destro+z1 130mm) i będzie używana w zjeździe
Stoje przed wyborem kiery.
Panowie, co wybrać
- Funn Fatboy 750mm
- Funn Fatboy DH 780 mm
- Dartmoor Nitro
powiedzcie mi jakie wznios najlepszy.
Dodam że kiera będzie w HT (destro+z1 130mm) i będzie używana w zjeździe
Zależy tylko i wyłącznie od Twoich preferencji, ciężko podpowiedzieć.Maciex09 pisze:powiedzcie mi jakie wznios najlepszy.
Jeśli masz krótką sterówkę i mało podkładek pod mostkiem (tym samym nie ma możliwości regulacji wysokości kiery) to jeśli kupisz za niską kierownicę i będzie Ci się źle jeździć, to będziesz w d*pie

Nitro czy Fatboy? Obie są dobre, ja miałem brać tą pierwszą ale stwierdziłem że 1/2" wzniosu będzie dla mnie jednak za nisko i w razie czego nie będę miał jej jak podnieść (mam tylko 5mm podkładkę pod mostkiem) więc wziąłem 30mm Funna i mi pasuje idealnie

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Re: Kierownica: funn vs dartmoor
Oczywiście że 785mm, zawsze możesz ją przyciąć 

-
- Kontakt:
Hm... mam ten model dokładnie i jakoś nie odczułem braku sztywności, a kierownica np. trochę naprawdę twardych lądowań ze mną przeżyła. Ze 2 solidne strzały w drzewa też się trafiły, kiera wszystko znosi eleganckoSkowronWro pisze:Fatboya 750mm nie bierz, to jest "stary" fatboy i on sztywny nie był:)

Ale i tak lepiej kupić szerszą i mieć z czego docinać

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
To wezme Fatboy'a DH 785mm tylko jeszcze kwestia wzniosu, ale to chyba 15mm wezme... dzisiaj pomierzyłem i pod mostek jak coś bedę mógł wsadzić z 25mm podkładek
W sumie można też wziąć Fatboya 810mm z wzniosem 7mm, ale przy docinaniu może stracić geo swoje... 785 powinno być optymalnie do HT, dodam że ma 1,80cm wzrostu
W sumie można też wziąć Fatboya 810mm z wzniosem 7mm, ale przy docinaniu może stracić geo swoje... 785 powinno być optymalnie do HT, dodam że ma 1,80cm wzrostu