Destroyer JUMP 13"
Destroyer JUMP 13"
Witam. Mam zamiar kupic rame Destroyer Jump 13" ale nie wiem czy nie jest za mala dla mnie. Wzrostu mam 183 cm i waze 75 kg. Jak myslicie bedzie za mala ? Moze sa wieksze rozmiary tylko ja nic o tym nie wiem :/
Jak nie masz kasy i chcesz wytrzymałą rame ,którą łatwo naprawić to jedyna alternatywa. ALE jeżeli masz kase na coś inne go to stanowczo odradzam jjump'a , chyba że konstruktorzy skrucą tylni trujkąt i zmniejszą kąt główki. To są moje subiektywne odczucie więc nie kieruj się nimi przy zakupie.
"Śmierć jednego to tragedia, śmierć milionów to statystyka" - J.Stalin
kurwaa slyszeliscie kiedys o www.podnoszonedziekiklamrzesiodelko.com ??
jak chcecie zapierdalac kilmetry to se dajecie wyzej........
jak chcecie zapierdalac kilmetry to se dajecie wyzej........
[quote="jackkO"]Jak nie masz kasy i chcesz wytrzymałą rame ,którą łatwo naprawić to jedyna alternatywa. ALE jeżeli masz kase na coś inne go to stanowczo odradzam jjump'a , chyba że konstruktorzy skrucą tylni trujkąt i zmniejszą kąt główki. To są moje subiektywne odczucie więc nie kieruj się nimi przy zakupie.[/quote]
W takim razie co sądzisz o DESTROYER DS 2 nada sie do streetu ? Nie chce na niej jezdzic niewiadomo ile kilosów tylko po mieście posmigac, postakat itd. a kasy mam niewiele zaledwie 500 zl na rame. Myslalem ze ten JUMP bedzie lepszy bo siadelko nizej jest no ale jestem początkujący wiec sie za bardzo nie znam wczesniej jezdzilem na 19" do XC a teraz na street sie sprzesiadam.
W takim razie co sądzisz o DESTROYER DS 2 nada sie do streetu ? Nie chce na niej jezdzic niewiadomo ile kilosów tylko po mieście posmigac, postakat itd. a kasy mam niewiele zaledwie 500 zl na rame. Myslalem ze ten JUMP bedzie lepszy bo siadelko nizej jest no ale jestem początkujący wiec sie za bardzo nie znam wczesniej jezdzilem na 19" do XC a teraz na street sie sprzesiadam.
capulet ja kupiłem ds2 do streetu, nie wiem jak sie bedzie jezdziło bo jeszcze nie złozyłem do konca roweru...
ale jedno mnie martwi...
ja mam haki od jumpa i bede miał singla i jak naciagne łancuch to os kółka bedzie jakies 43-44 cm od osi suportu, a wo w huy i w pizdu duzo bo im krótszy tylni trójkąt tym łatwiej sie robi manuale...
mi by najbardziej pasowało jak by dało sie zrobic ds2 z trójkatem pod 24'
gupi jestem bo sie nie zapytałem czy tak sie da ale jak zamawiałem na stronce nie było jeszcze ramki street wiec teraz mam ds2 z kólkiem 24'
a jumpa nie wziałem bo nie lubie miec bardzo nisko siodełka, nawet w dragu 16 jak sie tricków uczyłem to mi wystawało jakies 5 cm...a pozatym potrzebuje rower zeby pojechac gdzies dalej np: po halucyny na polanke :)))]
wiem ze da sie wyciągnąc sztyce ale tak mi sie w głowie ujebało i tak mam hehe
ale jedno mnie martwi...
ja mam haki od jumpa i bede miał singla i jak naciagne łancuch to os kółka bedzie jakies 43-44 cm od osi suportu, a wo w huy i w pizdu duzo bo im krótszy tylni trójkąt tym łatwiej sie robi manuale...
mi by najbardziej pasowało jak by dało sie zrobic ds2 z trójkatem pod 24'
gupi jestem bo sie nie zapytałem czy tak sie da ale jak zamawiałem na stronce nie było jeszcze ramki street wiec teraz mam ds2 z kólkiem 24'
a jumpa nie wziałem bo nie lubie miec bardzo nisko siodełka, nawet w dragu 16 jak sie tricków uczyłem to mi wystawało jakies 5 cm...a pozatym potrzebuje rower zeby pojechac gdzies dalej np: po halucyny na polanke :)))]
wiem ze da sie wyciągnąc sztyce ale tak mi sie w głowie ujebało i tak mam hehe
Siemka Lucid. Wczoraj napisalem maila czy maja JUPA-a o 2 numery wiekszego i odpisali dzisiaj ze robia takie ramy na zamowienie tylko trzeba poczekac 2 tygodnie, cena sie nie zmienia. Ja osobiscie to wole miec sadelko nisko i chyba zamowie tego JUMP-a w wersji 15" co wy na to ? ? ? ? ? Mysle ze sie sprawdzi ewentualnie 14" potrzebuje waszej rady.
capulet:) jask zrobisz 15 to bedziesz miał ds2...albo jumpa 15...ja mam własnie ds2/jump 15 poniewaz mam ds2 z mufa bmx i hakami od jumpa i nie mam tych wzmocnien na tylnych widełkach( tego prostego i wygietego)
juz kiedys pisałem ze mój rower to big jump...
mi tez napisali ze sie czeka 2 tygodnie ale w sumie ramka była w moich rekach po 3 tygodniach od zamówienia...
juz kiedys pisałem ze mój rower to big jump...
mi tez napisali ze sie czeka 2 tygodnie ale w sumie ramka była w moich rekach po 3 tygodniach od zamówienia...
"Malpa TG" masz strasznie wybujała fantazje, widziałem tą ramę bo też znam kolesia i lekko pekł spaw nie w 5 miejscach tylko w jednym, więc jeśli wypowiadasz sie na forum to pisz prawde a nie jakieś wymyślone bzdety, wyssane z palca. Jeśli chcesz zaszpanować to idź na podwórko i zaimponój 10 latkom!!! Kur....a nie lubie jak ktoś kłamie! w Tarnowskich Destroyery ma jeszcze kilka osób, jeśli jeździsz to pewnie widziałeś, zapytaj ich o opinie. A tak wogóle co możesz polecać albo i nie polecać jeśli nie jeździłeś. Następnym razem zastanów się nim coś napiszesz, i pisz PRAWDE!!!