Full za około 5000zl...Temat ogolny

LoveDh
Kontakt:

Full za około 5000zl...Temat ogolny

Post autor: LoveDh »

Witam wszystkich:) jeżdze cały sezon na HT Dartmoor+Drop off,sprzet sprawuje sie swietnie.Na przyszły sezon przewiduje zakup full'a rozpatrywalem wiele opcji ( Giant Glory,Trek 77,Kona,Iron Horse,Faith,KTM Tribute,MONDRAKER KAISER,Zumbi F44,Big Hit,NORCO SHORE, + 888 najprawdopodobniej:) mam wielki dylemat którą z ww. ram dobrze byloby wybrac:) 180cm wzrostu 70kg wagi. Okolice Zawoi <Mosorny Groń> rower miałby byl przeznaczony do "Twardego" DH :D najbardziej skłaniam sie do Glorki jak juz kilka razy przeczytalem to " czołg ":). Co myślicie o wyborze roweru w takiej specyfikacji najlepiej z 888 czy jakims foxem jest sie uda troszke rozszeżyć budżet:) pozdrawiam
P.S( licze na odpowiedzi od ludzi ktorzy maja pojecie o Dh)
Ignacek
Kontakt:

Post autor: Ignacek »

-glorka fajna, dużo osób się nią "jara"
-trek session 77, to jedno zawias, bardziej FR niż DH, jest mega skoczny, ale mało stabilny
-jaka kona ? do DH to raczej stab, albo operator
-iron horse to pewnie sunday, fajna rama, tylko pamiętaj, że ma ograniczony wybór damperów
-faith starszy, fajny, ale też ma bardziej freeridowe "zacięcie"
-ktm tribute - nie jeździłem, ale gadałem z właścicielem i mówi, że ogarnia
-kaiser - nie mam pojęcia, jak dla mnie to trochę brzydki :P
-zumbi - nie mam pojęcia
-big hit - "oklepany", sprawdzony sprzęt ;) :D sprawuje się dobrze
-norco - nie mam pojęcia

to tyle z mojej strony, ja bym wybrał glorke albo iron horsa :)
rowerek:
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
LoveDh
Kontakt:

A Romet Black Jack? Słyszałem dużo dobrych opinii o tej ramie ale podobno calkowicie sie nie przyjęła wśród riderów
Ignacek
Kontakt:

Post autor: Ignacek »

sam na nim jeżdżę, i tak dobrze mi się nie jeździło nigdy :D
mam set z marzocchi 66, wcześniej miałem foxa 40 i jest naprawdę mega mega :D

jeden minus to to, że rama trudno dostępna i koszt to minimum 3000 pln ...
rowerek:
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

I nowy Scott Voltage FR30 z gwarancją, nowe Haro z gwarancją, nowe YTI z gwarą, nowe Canyony z gwarą, nowy Airborne (Yakuza Kumicho) z gwarancją.
FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

Może trek session 88?Albo demo 8,koledzy śmigają na mondrakerach i są bardzo zadowoleni.
LoveDh
Kontakt:

EZrider pisze:I nowy Scott Voltage FR30 z gwarancją, nowe Haro z gwarancją, nowe YTI z gwarą, nowe Canyony z gwarą, nowy Airborne (Yakuza Kumicho) z gwarancją.
Mozesz cos wiecej powiedzieć o tych ramach bo np " nowe Haro" luz nowe YTI............ niewiele mi mówią:) dziekuje a Session 88 czy demo 8 dostane za okolo 5-6k zl:)? ( przypominam ze mówimy o mocnym wytrzymałym sprzęcie)
LoveDh
Kontakt:

Session 88 to rower jak marzenie;) wgl mam jakby słabość do masywnych ran typu Glora czy Trek
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Voltage - 135mm do 180mm skoku, dużo pierdół, właściwie składasz jak chcesz, fajnie jeździ, jednozawias.

Young Talent Industries - Noton i Tues - nie miałem ich tutaj pytaj wujaszka G.

Airborne najwyższy model też wujaszeg G. 200mm skoku, jednozawias bez linków pośredniczących. Odkupiony papier Yakuzy Kumicho.
ODPOWIEDZ