Laptop do 1800zł

adrian50005
Kontakt:

Laptop do 1800zł

Post autor: adrian50005 »

Witam.
Jako że średnio znam się na laptopach a poszukuje takowego, bo mój 8 letni staruszek już nie daje rady.
Mam na ten cel 1800 zł, wstępnie znalazłem taka propozycje:
http://allegro.pl/laptop-msi-fx610-2x2- ... 31068.html
Czy ta marka jest dobra, czy może lepiej kupić gorszego asusa za te pieniądze?
Będzie używany na co dzień do neta sporadycznie jakieś gry.
Doradźcie coś proszę :)
Wiem ze to nie forum komputerowe, ale nie będe ze względu na jeden zakup zakładał konta na jakimś dziwnym forum komputerowym :D
A napewno wiele z was się troszkę zna na tym :)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57189
http://tiny.pl/hc83d Moje Allegro
matin89
Kontakt:

Post autor: matin89 »

Myśle ze jak za ta cene to sie opłaca RAM'u 8GB w DDR3, 1GB karta graficzna, dość dobry procesor. Jedynie co to moze troche mała przekątna matrycy, ale masz za to wyjście HDMI. Myśle ze to dobre pieniądze jak za ten laptop który będzie służył do przeglądania internetu.
wasall
Kontakt:

Post autor: wasall »

z tego co zawsze mi wbijali do głowy to że jak mam kupować laptopa to tylko asus albo hp... wybrałem asusa i nie żałuje kupiłem model K52J 3gb ramu procesor i3 i grafika hd6370M od radeon'a i powiem CI że jestem mile zaskoczony bo jest nawet wydajny i jak sie dobrze go ustawi to bateria trzyma do 3 i pół godzin przy przeglądaniu internetu jak byś chciał więcej info to pisz na prv czy coś :)

ja tam msi nie polecam kolega to ma i szału nie robi ;)
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

jezeli nie chcesz płacic za marke to np Lenovo. Lapka od HP bym nie wziął ze wzgledu na yo co oferują za taka cene
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ten msi wygląda przyzwoicie. Mam lapa poskładanego na tych komponentach i Łoooooo... nie zamienił bym na nic innego, ma 4 lata, przeżył ze mną wszystko, uhh, co się z nim działo !

Asus - anioszka, zacznie obudowa pękać.
HP - piekarnik z ekranem

Tego msi nie miałem w rękach, i nie polecę z czystym sumieniem, ale w tym przedziale cenowym prezentuje się przyzwoicie (konfiguracyjne, jednak pamiętaj - coś za coś)

Od siebie dodam, że jeśli chcesz używać lapa do komunikowania się, oglądania filmów, internetu i sporadycznie jakiejś gry - dorzuć z 200pln, kup słabszego vio czy dell'a - na prawdę, po roku, dwóch latach będziesz sam siebie całować po stopach... Chodzi o bezawaryjność, a przede wszystkim chłodzenie... 3-4gb ramu, procek 2 rdzenie po jakieś 2gz lekko w górę(intele mniej się grzeją).

Jak dostaniesz lapa z systemem, i miliardem jakiś badziewek (programy firmowe), postaw od nowa system, ustaw odpowiednio partycje (nie tracisz gwarancji).

Uważaj też na "Refurbished" - tutaj musisz sprawdzić ile lap ma gwarancji. Są to odnawiane, ale w pełni sprawne lapki - za niższą kasę. Warto spróbować poszukać właśnie takiego dell'a.

Do gier pamiętaj kupić z dedykowaną kartą graficzną - to odpowiednik normalnej karty w PC, montowanej w porcie (nie zintegrowana - te zabierają zasoby proca i ramu, bardzo go obciążając).
popawu
Kontakt:

Post autor: popawu »

ja polecę ACER'a, sam mam 5740g, szwagierka jakąś 10' , a od ponad 1,5 roku oba lapki bdb sie spisują
hp niestety zeszlo na psy
lenovo to tylko thinkpad, ideapady juz nie sa takie bezawaryjne

a najlepiej skonsultuj wybor tam:

http://www.nhl.pl
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

samsungi ostatnio ładnie pracują, tylko że cena ...
ogólnie jak gadałem z kumplem który ma sklep ( bo sam chcę zmienić) to mówił żeby MSi unikać ( nie wiem czemu, miałem ich płytę główną w normalnym PC i hulało ) a szukać Della bo są bdb. Poza tym mówił że ASUS ostatnio całkiem nieźle wypada w teście awaryjności :)
ten MSI fajny, ale jakoś AMD w laptopach mnie przeraża ( zżera prąd i się grzeje), karta nie najnowsza, ale wydajna więc nawet w gry się pobawisz :)
ps.
Napisz do nich maila, chłopaki ogarnięci to polecą Ci coś fajnego:) Przynajmniej jak się do salonu przyjdzie to nie kręcą ( nie wiem jak przez neta)
Slavvduro
TheSebaFr
Kontakt:

Re: Laptop do 1800zł

Post autor: TheSebaFr »

Polecam Dell lub Asus, ja ponad rok temu kupiłem Asusa z serii K52J i nie narzekam :)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Jak ktoś nie ma kasy na dobry sprzęt to wypisuje, że HP to motyla noga i banda prostytutek. :)

Asus/HP zdecydowanie. Koniecznie Intel z serii i.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

EZrider pisze:Jak ktoś nie ma kasy na dobry sprzęt to wypisuje, że HP to motyla noga i banda prostytutek. :)
Sugerujesz, że HP to sprzęt drogi, przez co lepszy?
DHKarol
Kontakt:

Post autor: DHKarol »

Nie wiem co inni pisali bo nie chce mi się czytać.
Ale jeśli chcesz lapka do gier to ten co wysłałeś to gówno.
Ja mam ASUSA N52D, COD Black Ops chodzi na full detalach nic nie ścina.
Dałem troche więcej niż ty piszesz ale to pół roku temu jak nie więcej.
Na tym co wysłałeś by raczej dobrze nie poszedł.

Laptop który wysłałeś ma za słaby procesor bo tylko 2 rdzenie, za słabą karte graficzną( nie uciągnie nowych gier na full detalach).
RAMu ma dużo ale do gier wystarcza 4 GB.

Ale jeśli chcesz lapka do korzystania z internetu itp. to ten w zupełności wystraczy :D
Możesz spróbować kupić go jako lapka do gier ale nie mam pewności że gry takie jak BF3 by poszły.
[S]
-Kiera Truvativ Riserbar
DHKarol
Kontakt:

Post autor: DHKarol »

Asus/HP zdecydowanie. Koniecznie Intel z serii i.
Nie koniecznie bo jakby miał wziąść i5 to miałby 2 rdzenie, to lepiej np.
AMD Phenom II 3 cores N830 2.1G. I ma 3 po 2.1
Sam mam taki bo z i7 były drogie, teraz może jakiegoś ASUSA wyhaczyć z i7 w dobrej cenie z dobrą grafiką od Nvidi ale to pewnie by był laptop ceny rzędu 2.5k ale są oferty itp.
[S]
-Kiera Truvativ Riserbar
adrian50005
Kontakt:

Post autor: adrian50005 »

Wielkie dzięki panowie ale kupiłem Acera, proc pentium p6 100, 3 gb ramu, grafika g force gt 540m :mrgreen:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57189
http://tiny.pl/hc83d Moje Allegro
ODPOWIEDZ