Pomoc w wyborze ramy

Th3Maniac
Kontakt:

Pomoc w wyborze ramy

Post autor: Th3Maniac »

Wiem ze napewno byly o tym tematy ale jakos nie moge znalesc :( wiec tak...kupilem na poczatek przygody z dh fulla(voltage fr30) i na nim troche pojezdzilem a teraz wkoncu postanowilem przeniesc sie na ht zeby ogarnac technike itp. itd. i ponownie wrocic na full dlatego prosil bym was zebyscie wypisali mi ramy w cenie do 500zl do ktorych podejda mi wszystkie czesci z voltage.Rame potrzebuje tylko na okres pol sezonu max sezon dlatego nie potrzebuje jakiej mega profesionalnej :) chce dobra rame na poczatek na ktorej bedzie mi sie dobrze uczylo i jezdzilo.

Z gory dziekuje i przepraszam za spam :)
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

tak samo się nauczysz na fullu jak na ht.
Więc zmieniać ramę żeby się nauczyć techniki to bezsens

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Dokładnie, zainwestuj lepiej w karnet na pakerę, jak Voltage'a nie ogarniasz.
Th3Maniac
Kontakt:

Post autor: Th3Maniac »

Nie prosilem o opinie na czym sie lepiej naucze a na czym gorzej :) prosilem o podanie mi dobrych i tanich ram ht.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Spooooooko ;> Drag/Underground.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Th3Maniac pisze:Nie prosilem o opinie na czym sie lepiej naucze a na czym gorzej
pewnie,bo siedzisz w temacie i doskonale wiesz na czym sie szybciej nauczysz ;)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Th3Maniac pisze:Nie prosilem o opinie na czym sie lepiej naucze a na czym gorzej :) prosilem o podanie mi dobrych i tanich ram ht.
Z doświadczenia wiem że wielkich różnic w htkach nie ma. Jeśli chciałbym naprawdę coś mega to bym do darksidezoo napisał o model War full custom xD. Dużo lepsza opcja niż ta sama kasa na NS Surge. A takto drag/under/cocaina.

Tyle że ja wiem czego oczekuję a jak ty nie wiesz to nie miałoby to sensu
gejekNS
Kontakt:

Post autor: gejekNS »

polecam od siebie NS Surge :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wez sobie chłopie nie rób krzywdy, bzdur ci ktoś nagadal. Aaron Gwin zaczynał od fulla i jakoś mu to nie zaszkodziło ;)
Dałnhiller
Kontakt:

Post autor: Dałnhiller »

Ja polecam ns bitch ramka nie zawodna i świetna w prowadzeniu.

FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

Sprawdź pw.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

a ja Ci polece to, co chcę sprzedac, bo jest najlepsze, ale wcale nie chcę, żebyś to ode mnie kupił. Skądże znowu.

A tak na serio, to nie rób sobie krzywdy, choc sam jak dorwę draga za małą kase to spróbuję sobie na HT. Co do ramy, to łykaj dragstara, bo jest fajna, mocna i ma fajne kąty do wiekszego amorka :)
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Spaced niestety kolega nie jest Gwinem i nie jest w stanie ogarnąć czegoś takiego jak chociażby praca nogami podczas zjazdu, tylko bazuje na tym co zrobi za niego zawiecha. Próbuje nauczyć się tego od kilku miesięcy i efektów jakoś specjalnie nie widać, więc wg mnie całkiem dobrym pomysłem jest zainwestowanie w sztywniaka, który go zmusi do jakiejś pracy nogami, skoro nie da się po dobroci. Pomijając sam fakt tego, że na sztywniaku łatwiej będzie mu się nauczyć również wielu innych rzeczy.
Spaced
moderator
Kontakt:

Krzyś pisze:
Spaced niestety kolega nie jest Gwinem i nie jest w stanie ogarnąć czegoś takiego jak chociażby praca nogami podczas zjazdu, tylko bazuje na tym co zrobi za niego zawiecha. Próbuje nauczyć się tego od kilku miesięcy i efektów jakoś specjalnie nie widać, więc wg mnie całkiem dobrym pomysłem jest zainwestowanie w sztywniaka, który go zmusi do jakiejś pracy nogami, skoro nie da się po dobroci. Pomijając sam fakt tego, że na sztywniaku łatwiej będzie mu się nauczyć również wielu innych rzeczy.
Gadanie. Sam zaczalem od fulla, sporo moich znajomych podobnie. Nikomu nic sie nie stało. Po prostu kolega musi jezdzic i próbowac was gonic. Jak nie chce to nie pomoze mu sztywniak, pieniadze czy rażenie prądem. Nie wiem skąd ten mit sie wział? Tak sztywniak wyrabia troche techniki ale ta idea, ze full robi z człowieka zwłoki trzymajce sie kierownicy jest bez sensu. Jak zaczęło sie od fulla i ma sie mozliwosci z niego korzystac ,a nie jezdzic po miescie to nie widze sensu w zmienia na ht na siłe.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Jak będziesz jeździł na ht przez 1 sezon to zapomnisz jak się jeździ na fullu.
A poza tym przyszedł mi do głowy pomysł (pewnie głupi i niemożliwy)
Da się zablokować jakoś damper żeby w ogóle nie pracował?
Wtedy można by odpuścić sobie ht i za oszczędzić pieniądze.
Ale tak jak mówiłem nie wiem czy tak się da

dyabeu
Kontakt:

Post autor: dyabeu »

Ja jeśli można dołącze sie do tematu, bo kolega mnie wyprzedzil :) Tylko że ja mam odwrotnie ... Jeżdże na ht ok. 2 sezony, tej techniki już niby nabrałem i chce sie przerzucić na full-a. Zastanawiam sie nad BigHitem 2006

http://allegro.pl/rama-specialized-big- ... 93777.html

tylko nie znam w ogóle opinii na temat tej ramy...
Byłbym wdzięczny za podanie swoich wypowiedzi na ten temat lub innych ram przeznaczonych do FR/DH
Z góry dzięki .
Sołek
Kontakt:

Post autor: Sołek »

sam śmigam na takim bh i jeśli ma być do FR/DH to ja ze swojej strony polecam tą ramkę , super działa z 66 a teraz z 888 .
Spaced
moderator
Kontakt:

FRmaniak pisze:Da się zablokować jakoś damper żeby w ogóle nie pracował?
Sprezyne dasz duzo za twarda. 5% sagu tak samo zabija przyczepność tylnego koła jak hardtail.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Big hit z aukcji jest z 2007 a nie 2006. W sumie cena nie głupia, ale damper bym z miejsca wymienił na coś lepszego.
ODPOWIEDZ