[Hamulec]Avid Juicy 5 -Problem z klamką

bamboo
Kontakt:

[Hamulec]Avid Juicy 5 -Problem z klamką

Post autor: bamboo »

Witam, mam problem z avid juicy 5 otóż dostalem hamulec dziś, założyłem i klamka wolno odbija. Na aukcji pisalo że spowodowane jest to przez zapowierzenie.

Jutro kolega odpowierzy i zobaczymy.

Jak myślicie czy jest jakaś inna przyczyna albo miał może ktoś taki problem?
ak47

Post autor: ak47 »

Cześć!

Sprzedawca zrobił Cię w jajo. Winę za wolno odbijającą klamkę ponoszą spuchnięte uszczelki na tłoczku. Odpowietrzenie nic tutaj nie pomoże.
bamboo
Kontakt:

Post autor: bamboo »

A da się coś na to poradzić? Czy trzeba kupować nowe uszczelki?
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

trzeba zmienić całe uszczelki na tłoczku
-=robert=-
Kontakt:

Post autor: -=robert=- »

podepnę się ;)

moje juicy 5 także zaczynają czasami mieć problemy z odbijaniem i mam pytanko czy ten zestaw naprawczy (http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/se ... 5015062020) zawiera te uszczelki, które puchną czy trzeba kupić ten droższy zawierający więcej części?

Pozdrawiam
adi88
Kontakt:

Post autor: adi88 »

Na początek polecałbym jednak odpowietrzyć rozbierając przy tym zacisk, wybicie tłoczków, oczyszczenie i włożenie z powrotem na specjalny smar do tłoczków. Nie wiem jak bedzie w Twoim przypadku ale ja miałem taką sytuacje i pomogło.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

-=robert=- pisze:czy ten zestaw naprawczy (http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/se ... 5015062020) zawiera te uszczelki, które puchną czy trzeba kupić ten droższy zawierający więcej części?
Podpinam się do tego!
-=robert=-
Kontakt:

no właśnie to nie jest takie proste, ostatnio wymieniłem przewody (na takie w oplocie) poniewaz ciągle klamka była gumowa, jednak w zasadzie to niewiele pomogło a rzekłbym że jest gorzej, nie mogę go za nic porządnie odpowietrzyć, chcę teraz wymienić uszczelki w klamce, przeczyścić zacisk, poskładac porządnie wszystko jeszcze raz do kupy, tylko pytałem o ten zestaw bo nie wiem czy bedą tam te właśnie uszczelki do klamki, które lubia spuchnąć. Hmm specjalny smar do tłoczków? Są jakieś zamienniki, dot`em nie wystarczy nasmarować przy składaniu? A tak żeby było ciekawiej tylko z tylnym hamulcem mam takie problemy przedni działa jak żyleta :?
-=robert=-
Kontakt:

ponawiam pytanie, jak to jest z tym wbijaniem tłoczków musi być specjalny smar (jesli tak to jaki), czy wystarczy zwilżyć DOTem??
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

-=robert=- pisze:ponawiam pytanie, jak to jest z tym wbijaniem tłoczków musi być specjalny smar (jesli tak to jaki), czy wystarczy zwilżyć DOTem??
W strokerku dawałem wazelinę kosmetyczną i działało :lol: :mrgreen:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
ODPOWIEDZ