Rower do 4X, dartmoor streetfighter

Santis
Kontakt:

Rower do 4X, dartmoor streetfighter

Post autor: Santis »

Witam was mam pytanko w sprawie doboru sprzętu do 4x, ale o DH też czasem myślę ;)
Mianowicie chciałbym sobie zbudować rower do 4x, nie jakiś tam wypasiony, tylko tak na sezon może dwa, by sprawdzić czy mi się to podoba ;D
Mianowicie zakupiłem sobie nową ramę oraz felgi z oponami, a co do osprzętu wszystko wziałem ze starego bike'a.
Czyli teraz wypiszę listę całego zestawu:
Rama - dartmoor streetfighter
Korba, przerzutki, support, łańcuch, klamkomanetki, kaseta pochodzi z shimano z grupy Acera.
Hamulce, to narazie nie chcę kupować tarczówek, tylko pojade na V-brake'ach :D
Koła Dartmoor fortress 26" szprychy mach1, piasty też shimano acera, na oponach kenda nevegal.
No więc jak myślicie można by takim bikiem popróbować sezon, dwa... aby zobaczyć czy to się podoba? :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

A jaki amor tam masz?
Pierwsze co bym zrobił to wywalił klamko manetki i dał normalne klamki na 2 palce, założył dobre opony, napinacz i upewnił się że napęd mi nie przeskoczy. Jeśli nie masz kasy na nowy rower to jezdzij tym, nie masz wyjścia a da się na wszystkim.
Santis
Kontakt:

No tak tak, tylko raczej z klamek nie zrezygnuję, chcę mieć przerzutki bo od czasu do czasu, też chce normalnie pośmigać ;p a co do amora to mam RST Dirt 100mm skoku :)
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Koledze chyba chodziło oto abyś wywalił klamkomanetki i dał osobno klamki i osobno manetke. Ja na twoim miejscu wywalił przednią przerzutkę wrzucił jakiś napinacz i lepsze opony.. i z takim setem można próbować swoich sił. Jeszcze możesz napisać jaki amortyzator masz, bo patrząc na części to pewnie nie jest jakiś wysokich lotów i pewnie też wymaga wymiany, aby bezpiecznie skakać/jeździć w tym sporcie ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Walić opony, na tym sie nie zabije. Ja bym dał normalne hamulce i korbę.

edit. I kierownicę. Nową
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

A może napiszesz nam czy masz jakąś kase do wydania na rower? Zawsze coś podpowiemy co można wymienić :)
Santis
Kontakt:

http://www.rst.com.tw/ct/product/produc ... 9281761029 to jest moj amor kiera i mostek truvativ ;p
no w sumie ten roweryk śmiga, a co do kasy powiem, że sie wypsztykałem ;p
i chciałem jakieś opinie czy można czymś takim próbować/trenować :)
Dlatego wszystkim dziękuję za pomoc :)
ODPOWIEDZ