Konsola

Omer
Kontakt:

Post autor: Omer »

Osobiście konsole są z tyłu pod względami technicznymi do PC. Na początku swego życia kopały tyłki ale ale konsoli nie można upgrade'ować do obecnych standardów(choć nie odbiegają za dużo) dlatego PC ma tą przewagę i teraz gry na tą platformę wyglądają lepiej.

Ja już od jakichś 12 lat gram wyłącznie na konsolach od PSXa poprzez PS2, PS3, X360 i PSP. Początkowo tylko piraty bo w tamtych latach nie mogłem sobie pozwolić na oryginalne krążki ale tak jak pisze SegatiV, uzbieranie na grę, kupienie oryginała, i ogrywanie go daje większą frajdę niż 100 gier na Verbatimach na półce(przynajmniej dla mnie).

Grając na konsoli człowiek się przyzwyczaja do pada i w FPSy gra się wybornie. Znałem niegdyś wiele osób, które w HALO potrafiły ustrzelić w locie przeciwnika(oczywiście gdy przeciwnik leciał w powietrzu) a to grał wie, że nie jest to to opanowania w jeden weekend ;) Tak samo Killzone na PS3. Ludzie tam też wymiatają na padach i nie jeden PCtowiec się dziwił już hehe. Próbując ostatnio swoich sił w Sniper Ghost Warrior na PC musiałem podpinać pada bo nie umiałem grać na myszy+klawiatura. Wiem śmieszne, ale tak samo działa gdy PCtowcy grają na padzie w FPSy. Nie ogarniają.

@MacGyver
Nie, nie. Aż tyle nie ale było to w okolicach 2000zł. Rekord nie do pobicia ustaliła PS2, która w dniu premiery kosztowała u nas 2700zł! :D
Zawsze idąc po sklepie przez dział z grami to mnie skręca jak widzę ceny na PC i na konsole :D niestety nie jest to takie proste uciąć ceny, kiedyś o tym czytałem, jest to dość dziwna sytuacja jeśli dobrze pamiętam.
FilipP4
Kontakt:

Re: Konsola

Post autor: FilipP4 »

Ja wyobrażam sobie gry typu bf3 na konsolę.Powód taki,że swego czasu miałem ps2 i psp fakt na początku sprawiało mi to problem,ze nie mogę ogarnąć ale wystarczyły 2 tygodnie i grałem jak na kompie.Konsola jest tańsza od dobrego kompa i niektóre gry nie wyjdą nigdy na pc np stary cod 3.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

FilipP4 pisze:niektóre gry nie wyjdą nigdy na pc np stary cod 3.
?
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6858
?
FilipP4
Kontakt:

A to zwracam honor stwierdziłem że nie wyjdzie dlatego że nie było tego nigdzie w sklepach a ja się cieszyłem bo miałem na ps2,każdy popełnia błędy.
FilipP4
Kontakt:

Jakie gry polecacie na ps3 chciałbym zakupić 2-3 gry mam na ten cel przeznaczone 500zł mam już bf3 ale powoli mi się nudzi.Interesują mnie gry typu skate 3 need for speed nie chce żadnych strzelanin,może są jakieś rowerowe?
Omer
Kontakt:

Rowerowych nie ma za dużo a nawet wcale hehe ale ostatnio wyszła kolejna część gry traktującej o Tour de France, chyba jedyna gra "kolarska" na PS3.

Polecam God of War 3(lub dodatkowo God of War Collection jeśli nie grałeś w dwie pierwsze części ;)). Polecam też Uncharted(całą serię), Dante's Inferno, Assasin's Creed jest polecany często ale osobiście nie grałęm jeszcze choć chrapkę mam. GTA IV(ale pewnie ograne już masz :D), Gran Turismo 5 jeśli chcesz dobrego w miarę sima, jeśli arcade to Split/Second(NFSów nie polecę bo nie orientuję się w nich, nie gram).

Więcej mi na szybko do głowy nie przychodzi ale jak sprawisz sobie Uncharted wszystkie 3 części to będziesz zadowolony(są w niej elementy strzelaniny ale niewiele, głównie przygodówka, szczerze polecam).
FilipP4
Kontakt:

A jest coś o tematyce fmx? Nie chcę pure bo znam tą grę na pamięć na pewno biorę skate 3 myślę jeszcze nad 2 zaciekawiłeś mnie uncharted i poważniej rozmyślam jej zakup ale chciałbym tez coś typu fmx bo lubię sie bawić w tego typu rzeczy. ;)Mogliby zrobić grę o tematyce downhillu :D
Vin_OSW
Kontakt:

Omer pisze:Assasin's Creed
Grałem na kompie w 2 i 3, jutro zacznę 4 ;)
Co do 2 to najlepsza gra w jakąkolwiek grałem ;)
FilipP4
Kontakt:

To 2 pozycje już wybrane czekamy na 3 :D jest coś z pokroju FMX?
Banan1995
Kontakt:

Re: Konsola

Post autor: Banan1995 »

Ja lubię grać w MMA i UFC :D
FilipP4
Kontakt:

UFC fajnie się zapowiada.Ale tak jak mówię preferuję gry o tematyce motocrossu albo fmx.
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Kup sobie gre "Pure", ma już swoje latka ale za to zajebista gra i na dzień dzisiejszy strasznie tania :)
Vin_OSW
Kontakt:

XxUzixX pisze:Kup sobie gre "Pure", ma już swoje latka ale za to zajebista gra i na dzień dzisiejszy strasznie tania :)
FilipP4 pisze:Nie chcę pure bo znam tą grę na pamięć
;)
FilipP4
Kontakt:

Kupiłem pure parę dni po przemierze gra świetna ale znudziła mi się zrobiłem chyba każdy możliwy trik ze 100 razy i wygrałem wszystko co było do wygrania,szukam czegoś o tematyce fmx,motocross byle tylko pośmigać na crossie.
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Przepraszam nie doczytałem :D
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

mx vs atv reflex , alive juz nie jest takie fajne ;)
www.mudserwis.com
FilipP4
Kontakt:

Była kiedyś taka gra jakieś 5-7 lat temu jeździło się motorem po rożnych obszarach była to wolna gra bez żadnych wyścigów może ktoś pamięta gra na pc.
FilipP4
Kontakt:

Jakieś snowboardowe gry są?
Omer
Kontakt:

Jeśli chodzi o snowboard to poczekaj aż wyjdzie niedługo SSX najnowszy. Gra będzie miażdzyć, pewna sprawa ;) Żeby nie było, jest to arcade'owe spojrzenie na snowboard :) Pojawił się też dawno temu Shaun White Snowboarding ale nie wiem nic wiecej o tej grze wiec musiałbyś YT odpalić i jakiś gameplay obadać ;)

FMX? Polecam Ci zainteresować się serią Motorstorm. Nie tylko FMX ale także i buggy, trucki i sam. rajdowe. Ta gra też daję masę frajdy.
Sprawdź sobie też Nail'd:

http://www.youtube.com/watch?v=CdFqvypEfQY

Jeszcze dorzucę pomysł na Dead Space. Survival horror w kosmosie. Gra genialna, nie ma nikogo kto by się nie zachwycał. W 100% polecam Ci tą grę jeśli lubisz ten klimat :)
ODPOWIEDZ