Uniwersalna ramka

HK
Kontakt:

Uniwersalna ramka

Post autor: HK »

Potrzebuje jakas wmiare uniwersalna ramke. Chce jezdzic wycieczki po gorach, a w tygodniu pocwiczyc streeta na miescie. Slyszalem ze amstaff jest taki wmiare uniwersalny , dragstar 16 calowy bo ma wygiety widelec z tylu i leder fox evolution... jak myslicie ktora by sie najbardziej nadawala?? chyba ze jest jakas inna .... z gory dzieki za pomoc :)
PoPrOsTu
Kontakt:

Post autor: PoPrOsTu »

jezeli cos jest uniwersalne to jest do niczego twoje podejscie do sprawy jest beznadziejne to tak jak bys chcial skakac dropy na kolarce
[pozdrawiam]
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

Ja mam draga 16' i Ci powiem ze nie jest uniwersalna za **** !
Na zjeździe np. Myślenice, rower stabilny, czujesz ze masz coś pod sobą, do dh dobry (niesłychane - sztywniak do dh :))
ale za to street/trial i dirt wielka KUPA ! *** nie rower, mój egzemplasz, sam składałem, jest obrzydliwie ciężki ale mi sie podobają ciężkie krowy, to z powodu dyscypliny którą uprawiam -dh, no ale nie oszukujmy się więcej jeżdże po mieście i jest ciężko w *** triki kręcić. Mam duro 130 więc to jeszcze mi przeszkadza ale daje rade.
Uniwersalna ramka ? sam taką chciałem kupić jak podawałem sobie nowy sprzęt i powiem ci że **** ! nie ma uniwersalnej ramy, albo jeżdzisz street/trial jeszcze można do tego uznać dodatkowo dirty. albo dual 4x albo jeszcze dh w *** tego jest. CO prawda są połączenia taki bike do strretu na którym dobrze jeździ się na trasach 4x, ale jeśli chcesz tanią rame to hymm nie ma takiej.
Pomyśl nad Dangerous Mike DS 2.0, Amstaffie tylko nei wiem jaki rozmiar, może agang ? spoko PITBULL, dragstar...
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

wiesz jozekrj ma uniwersalna ramke na sprzedasz w dobrej cenie... wypas sprzet!!
www.hcfr.pl !!
HK
Kontakt:

Post autor: HK »

Tozes mnie pocieszyl :) A jak z jezdzeniem dluzszych odcinkow i podjezdzaniem??? Z podniesionym siodelkiem idzie pojechac na jakas dluzsza traske??
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

Dłuższe odcinki i podjeżdżanie spos, nawet na opuszczonym siodełku.
Jak podniesiesz siodełko to niemal jak na biku xc :)
ale nie no w sumie podejdzie drag 16 dla ciebie albo jeszcze mówie ci pomyśl nad amstaffem, agangiem, możę nawet PITBULLem
N A J D E R
Kontakt:

Post autor: N A J D E R »

Te - poprostu (nie mam czasu na takie pierdoly jak zabawa z shiftem, jak co poniektore pierdoly). Koles pyta - Ty odpowiadasz. Na tym polega forum. Nie podoba sie - wydupczasz, okej?? ach, ale sie wpieprzyłem:)

A co do postu - bierz pan Amstaffa;p

pozdrower
Kupie adapter do Hayes'a na 203mm do tyłu
evilbiker
Kontakt:

Post autor: evilbiker »

MOŻE TEN WYŻSZY DUNCON PITBULL
http://tiny.pl/1h2
just fuck it.
hiroszima
Kontakt:

Post autor: hiroszima »

Dla mnie uniwersalna rama jest Duncon Amstaf .. TA RAMA JEST DO WSZYSKIEGO !!
UNO_____________
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

i do niczego
teh_pwnerer
BASS
Kontakt:

Post autor: BASS »

Zobacz jak wygląda norco torent - to jest nort szor hardtajl, w czechach kosztuje z 900 stów. Ja też mam ten problem, chcę ramę do ogólnie pojmowanego frirajdu ale mniej do streetu a już w cale nie do trialu, ale żeby się dało na hopach skoczyć i w góry pojechać i na wyprawę itd. Dotychczas jeździłem na mongoose hardluck ale go zarżynam właśnie do końca, poza tym przy rozmiarze 17 cały czas miałem obtłuczone straszniie wewnętrzną stonę ud i kolana, wiem że musi być mniejsza niż 17 na pewno. Ja zastamawiam się na rowerze zrobionym na miarę np w mielcu. W sumie taki kształt jak hardluck tylko mniejszy z 10% dał by radę.
Masz na myśli taki rower?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=310427
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

HK popatrz do mojego podpisu (chyba gdzies tam jest;) no i co? w dh całkiem nienajgozej daje rade, w dircie (nie takim typowym||) też. podjazdy niemałe na nim zdazy mi się zaliczyć i trialu (głownie pedal kick) troszke próbuje. wiadomo że na jednym typie rowerka trudniej jest śmigać w wielu dyscyplinach, ale jedno nie wyklucza całkowicie drugiego (no chyba że weźmiesz trialówke albo xa).
z tych ramek które wymieniłeś wydaje mie się że najlepiej pasowałby ci amstaf chociaz zaznaczam że nigdy na nim nie jeździłem, tak mi się tylko wydaje.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=434847
gadzio
Kontakt:

Post autor: gadzio »

jak ktoś ci mówi że rama jest uniwersalana do jest do dupy we wszystkim...taka prawda
Przasnysz the best
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

HK
Bkillah dobrze gada mam do sprzedania całkiem uniwersalna ramke 15" długi przedni trujkat, krutki tylnu, lekka ale panerna(no chyba ze bedziesz walił dropy z 6m na płaskie) no i cena naprawde nie duzo. a jak wyciagniesz siodełko w gore to prawie jak na xc sie jedzie
http://www.s-cam.pl/
BASS
Kontakt:

Post autor: BASS »

to mielec? ile chcesz?
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

BASS 350zł
http://www.s-cam.pl/
Uzytkownik
Kontakt:

Post autor: Uzytkownik »

Kup sobie jakąkolwiek ramę 16" i sztycę 40 cm.
ODPOWIEDZ