Uniwersalna ramka
Uniwersalna ramka
Potrzebuje jakas wmiare uniwersalna ramke. Chce jezdzic wycieczki po gorach, a w tygodniu pocwiczyc streeta na miescie. Slyszalem ze amstaff jest taki wmiare uniwersalny , dragstar 16 calowy bo ma wygiety widelec z tylu i leder fox evolution... jak myslicie ktora by sie najbardziej nadawala?? chyba ze jest jakas inna .... z gory dzieki za pomoc :)
Ja mam draga 16' i Ci powiem ze nie jest uniwersalna za **** !
Na zjeździe np. Myślenice, rower stabilny, czujesz ze masz coś pod sobą, do dh dobry (niesłychane - sztywniak do dh :))
ale za to street/trial i dirt wielka KUPA ! *** nie rower, mój egzemplasz, sam składałem, jest obrzydliwie ciężki ale mi sie podobają ciężkie krowy, to z powodu dyscypliny którą uprawiam -dh, no ale nie oszukujmy się więcej jeżdże po mieście i jest ciężko w *** triki kręcić. Mam duro 130 więc to jeszcze mi przeszkadza ale daje rade.
Uniwersalna ramka ? sam taką chciałem kupić jak podawałem sobie nowy sprzęt i powiem ci że **** ! nie ma uniwersalnej ramy, albo jeżdzisz street/trial jeszcze można do tego uznać dodatkowo dirty. albo dual 4x albo jeszcze dh w *** tego jest. CO prawda są połączenia taki bike do strretu na którym dobrze jeździ się na trasach 4x, ale jeśli chcesz tanią rame to hymm nie ma takiej.
Pomyśl nad Dangerous Mike DS 2.0, Amstaffie tylko nei wiem jaki rozmiar, może agang ? spoko PITBULL, dragstar...
Na zjeździe np. Myślenice, rower stabilny, czujesz ze masz coś pod sobą, do dh dobry (niesłychane - sztywniak do dh :))
ale za to street/trial i dirt wielka KUPA ! *** nie rower, mój egzemplasz, sam składałem, jest obrzydliwie ciężki ale mi sie podobają ciężkie krowy, to z powodu dyscypliny którą uprawiam -dh, no ale nie oszukujmy się więcej jeżdże po mieście i jest ciężko w *** triki kręcić. Mam duro 130 więc to jeszcze mi przeszkadza ale daje rade.
Uniwersalna ramka ? sam taką chciałem kupić jak podawałem sobie nowy sprzęt i powiem ci że **** ! nie ma uniwersalnej ramy, albo jeżdzisz street/trial jeszcze można do tego uznać dodatkowo dirty. albo dual 4x albo jeszcze dh w *** tego jest. CO prawda są połączenia taki bike do strretu na którym dobrze jeździ się na trasach 4x, ale jeśli chcesz tanią rame to hymm nie ma takiej.
Pomyśl nad Dangerous Mike DS 2.0, Amstaffie tylko nei wiem jaki rozmiar, może agang ? spoko PITBULL, dragstar...
-
- Kontakt:
Zobacz jak wygląda norco torent - to jest nort szor hardtajl, w czechach kosztuje z 900 stów. Ja też mam ten problem, chcę ramę do ogólnie pojmowanego frirajdu ale mniej do streetu a już w cale nie do trialu, ale żeby się dało na hopach skoczyć i w góry pojechać i na wyprawę itd. Dotychczas jeździłem na mongoose hardluck ale go zarżynam właśnie do końca, poza tym przy rozmiarze 17 cały czas miałem obtłuczone straszniie wewnętrzną stonę ud i kolana, wiem że musi być mniejsza niż 17 na pewno. Ja zastamawiam się na rowerze zrobionym na miarę np w mielcu. W sumie taki kształt jak hardluck tylko mniejszy z 10% dał by radę.
Masz na myśli taki rower?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=310427
Masz na myśli taki rower?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=310427
HK popatrz do mojego podpisu (chyba gdzies tam jest;) no i co? w dh całkiem nienajgozej daje rade, w dircie (nie takim typowym||) też. podjazdy niemałe na nim zdazy mi się zaliczyć i trialu (głownie pedal kick) troszke próbuje. wiadomo że na jednym typie rowerka trudniej jest śmigać w wielu dyscyplinach, ale jedno nie wyklucza całkowicie drugiego (no chyba że weźmiesz trialówke albo xa).
z tych ramek które wymieniłeś wydaje mie się że najlepiej pasowałby ci amstaf chociaz zaznaczam że nigdy na nim nie jeździłem, tak mi się tylko wydaje.
z tych ramek które wymieniłeś wydaje mie się że najlepiej pasowałby ci amstaf chociaz zaznaczam że nigdy na nim nie jeździłem, tak mi się tylko wydaje.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=434847
-
- Kontakt: