Biala obrecz, 300zl, 26" 32H, Lekkie DH.

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Las3k_91 Ldz pisze:No może nie? Albo chociaż od tych 4 lat nie?
No właśnie o to mi chodzi, że pękają jak wszystko ;) że to ani rewolucja ani rewelacja to Scandium ;) Spaced rozumiem Twoje niedoinformowanie bo jakiś bardzo zmyślny marketingowiec nazwał stop ze skandem (łac. Scandium) właśnie Scandium. Co może bardzo łatwo wprowadzać w błąd.

Z ciekawostek to skand reaguje z ciepłą wodą ;p myjecie rower z węża, który leżał na słońcu i obręcze zaczynają się roztwarzać :mrgreen: :mrgreen:
Na dodatek jest jednym z najrzadziej występujących pierwiastków na ziemi :)

Spaced, ostatnie zdanie tego doktorka:
http://www.youtube.com/watch?v=yFuD2JSD ... r_embedded
Z gówna bata nie ukręcisz.
Pomarancza!
Kontakt:

Post autor: Pomarancza! »

Mavica ex 721 na tyle zajechałem w około 2 miesiące,z czego tylko 2 razy w górach byłem,po prostu obrecz złapała z 10 wgniotów i 2 pęknięcia,do tego jeszce częste spadanie opony z niej(nie jest to tylko mój przypadek,kolega ma to samo)od siebie nie polecę obręczy,dodam,że kolega też zajechał obręcz,tylko,ze zajęło mu to około rok :). Aha dodam oczywisce,ze nie jeżdżę na jakimś super niskim ciśnieniu w oponach czy coś..

Jak cos polecam zainwestować w 823,waga jakies 120g większa,ale wsadzasz oponę bezdętkową i na tym schodzisz sporo :)
ballantines
Kontakt:

Re: Biala obrecz, 300zl, 26" 32H, Lekkie DH

Post autor: ballantines »

http://syncros.com/rims.htm

Może coś w tym klimacie? (AM DS28 RIM, FR DS32 RIM)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KubaLaPL pisze:Z klawiatury. Skoro to taka nowa technologia to ciekaw jestem ile w tej cenie jest papki medialnej, to samo o cyzm sam pisałeś w innym temacie o czterozawiasach. I obręcz nie jest ze skandu bo ten jest plastyczny i uwaaaaaagaaaaaa.... blisko dwukrotnie cięższy od aluminium. Czyli ciężko powiedzieć o obręczy ze skandu... Raczej z niewielkim jego dodatkiem. Ale widzę że katalogowa papka ważniejsza dla ciebie jest od spojrzenia moment w UOP. I czy ja wiem czy taka nowa, Kona stosuje to w swoich ramach od dobrych 4 lat. Ale Kony są be i pękają!
Ramy kony nie pekały dlatego, ze były ze skandu tylko dlatego ze były zle zaprojektowane. Zreszta wypadałoby zobaczyc, które ramy maja ze skandu zanim mówisz ze pekaja bo sa to ramy do szosy i xc. Nie majace historii pekania.
Poza tym to nie jest czysty skand. Wystarczy domieszka rzędu 0.5% do stopu aluminium by wzmocnić stop.

Stary przestan próbować sie kłucic jak nie wiesz o czym gadasz. Jakby stop skandu sie rozpuszczał to po jaka cholere wykorzystywany jest w : lotnictwie czy produkcji broni? Widziałes ostatnio rozpuszczonego Miga? Obecnie jedyna uzywana forma skandu to wlasnie stopy. Poczytaj o nich zamiast gadac od rzeczy. Bo akurat moja wiedza o skandzie wynika z troche bardziej sprawdzonych informacji niz szybkie zguglowanie hasła skand.
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

a co bedzie mocniejsze - ex721 czy Azonic Outlaw?

edit: wrzucilem fote tego co sie dzieje z Flowem bo widze ze nie jestem sam z tym problemem (male ryski kolo nypli)
nie mam wgniecen czy flat spotow - zawsze pilnowalem rownego naprezenia szprych
mialem tez na tyle szczescia ze mimo bardzo niskich cisnien nie mialem wgniotow.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Spaced sam sobie przeczysz.
Spaced pisze:ze były ze skandu
Spaced pisze:które ramy maja ze skandu
Spaced pisze:Poza tym to nie jest czysty skand.
To w końcu mówimy o obręczach ze skandu czy ze scandium?
Bo w poście o obręczach napisałeś wyraźnie:
Spaced pisze: A cena taka bo to obręcz, ze scandu jesli dobrze pamietam. Nowa technologia kosztuje.
Dlatego zanegowałem, że to skand i że to nowa technologia, ale Ty szukasz dziury w całym.
Spaced pisze:Stary przestan próbować sie kłucic jak nie wiesz o czym gadasz.
Gdzie napisałem, ze scandium (stop) się rozpuszcza? Człowieku, zacznij czytać dokładnie bo ciśnienie Ci chyba weszło na oczy.
Spaced pisze:Bo akurat moja wiedza o skandzie wynika z troche bardziej sprawdzonych informacji niz szybkie zguglowanie hasła skand.
Moja z książek chemicznych, akurat studiuję chemię.

Swoją drogą jestem bardzo ciekaw dlaczego Kona dysponując taką niby super kosmiczną technologią nie stosuje jej do ram DH i (ja nie słyszałem przynajmniej) nie prowadzi kampanii, że ma ramy z dodatkiem skandu.
Spaced
moderator
Kontakt:

KubaLaPL pisze:Moja z książek chemicznych, akurat studiuję chemię.
Tak to jest jak sie teoretyk za praktyke bierze ;)
KubaLaPL pisze:To w końcu mówimy o obręczach ze skandu czy ze scandium?
Bo w poście o obręczach napisałeś wyraźnie:
Nie wiem jak sie na studia dostałes bez czytania ze zrozumieniem. Skand jest wykorzystywany prawie tylko i wyłacznie w stopach wiec na prawde tak trudno było sie domyslić, ze o stop mi chodzi?
KubaLaPL pisze:Swoją drogą jestem bardzo ciekaw dlaczego Kona dysponując taką niby super kosmiczną technologią nie stosuje jej do ram DH i (ja nie słyszałem przynajmniej) nie prowadzi kampanii, że ma ramy z dodatkiem skandu.
Koszty. Dostepność profili.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Spaced pisze: tak trudno było sie domyslić, ze o stop mi chodzi?
Nie domyślałem się skoro wyraźnie napisałeś, ze obręcz jest ze skandu.
Spaced pisze:Koszty. Dostepność profili.
To te problemy nie występują przy ramach XC/AM? :shock:
DH-luka
Kontakt:

KubaLaPL pisze:To te problemy nie występują przy ramach XC/AM?
te problemy nie maja nic do mojego problemu i jak ktos kiedys odgrzebie ten post to zanim dotrze do interesujacych go informacji czyli dobra obrecz za 300zl w kolorze bialym, lub pekajacy ztr flow, to sie pogubi....

dla mnie mozecie nawet pracowac w NASA albo obierac ziemniaki w Macu
jak mi powiecie co bedzie mocniejsze ex721 czy Azonic Outlaw bo nie mam kasy zeby probowac w ciemno

dzieki pozdrowka!

PS ja z chemii mialem banie.
KubaLa
moderator
Kontakt:

DH-luka pisze:bo nie mam kasy zeby probowac w ciemno
Co do 721 było powiedziane, że to nie jest bezobsługowa (wg mnie nie ma takich) obręcz na poziomie Raidera. Także ja też bym wybrał jednak Raidera, bo przynajmniej mniej będzie szkoda jak przydupisz tak, że się każda wygnie. Tym bardziej że jeździsz delikatnie. Nie widzę sensu pakowania tak drogich obręczy. Moje zdanie.
DH-luka
Kontakt:

nono ale powiedzialem tez ze darmoora na wyspach ciezko dostac i przy opcji zamowienia wychodzi niewiele wiecej za 721 albo outlaw bo mam przesylke z CRC za darmo na kazda glupote.
Widzialem darta za 24e do tego wysylka ze 20 wychodzi 44e
a fajne obrecze sa juz za 50 na crc i mam na drugi dzien w domu:]

Nawet jak tylko latki do detek potrzebuje tam zamawiam i przychodza do domu bo mi sie nie chce isc do sklepu na rogu :]
KubaLa
moderator
Kontakt:

A fakt, sorry, zapomniałem, że to ma iść na wyspy :oops: A napisz moze do rowerowy.com, może wysłaliby za granicę, w sumie co im za różnica jaki adres wpiszą kurierowi ;) Bo po przeliczeniu po kursie 4,5 to wychodzi 15,3 E za darta ;) Więc może opłacałoby Ci się z Polski ściągnąć ;) I wspomógłbyś rodzimy rynek :mrgreen:
DH-luka
Kontakt:

heh moglbym wziac 4 od razu :] na 4 sezony.

na razie sie nie spieszy tylko robie wywiad.
jak zacznie wyrywac nyple to moze do rowerowego napisze ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

KubaLaPL pisze:To te problemy nie występują przy ramach XC/AM?
Te same profile w XC/AM co w DH? Takie profile w xc/am moga byc po prostu bardziej opłacalne, bardziej dostepne, łatwiej moze byc zaprojektowac rame ze scandium spełniajaca wymagania xc niz dh. Marudzisz jak te same tłuki co pare lat temu twierdziły, ze carbonowej ramy do dh nie da sie zrobic. Tez od XC sie zaczeło.
DH-luka pisze:heh moglbym wziac 4 od razu :] na 4 sezony.

na razie sie nie spieszy tylko robie wywiad.
jak zacznie wyrywac nyple to moze do rowerowego napisze
Jest brytyjski dystry darta wiec nie musisz koniecznie z kraju brać. Slam69 bodajże.
DH-luka
Kontakt:

Spaced pisze:Jest brytyjski dystry darta wiec nie musisz koniecznie z kraju brać. Slam69 bodajże.
kurcze z ciekawosci zerknalem i obrecz raider £35 a u nas okolo 70zl.
niezla rozbieznosc ;)

dlatego nie z bucostwa patrze na drozsze obrecze tylko z £35 + pewnie przesylka z £15/£20 do mnie na zielona wyspe robi sie 50/60 funta czyli
60/70e. outlaw kosztuje 56 przesylka free, ex729 60

czyli obie "drozsze" wychodza taniej ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

No no, czaimy ;) to się dowiedz przed zakupem jak rowerowy, bo oni hurtowo wysyłają, z tego co widzę do WLKB ok 30 E by wyszła wysyłka przy cenniku dla osób prywatnych. Czyli 2 obręcze wychodzą ok 60E - jedna u Ciebie :) Jak dla mnie się opłaca :) Tym bardziej, że pewnie policzą mniej za wysyłkę ;)
DaneŁ https://www.kurjerzy.pl/przesylki_kurie ... agraniczne
DH-luka
Kontakt:

dzieki chlopaki. jak bede zmienial to moze sprobuje tego darta.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ