[DAMPER] Fox Van R - uszczelki
[DAMPER] Fox Van R - uszczelki
Gdzie moge kupic komplet uszczelek do dampera Fox Van R, przeszukalem chyba wszystkie strony internetowe i nigdzie nie ma, a do Cult-Bikes nie moge sie dodzwonic :/:( Pomocy !
poszukaj na necie lepiej uszkodzonych van-ów/dhx-ów bo samej uszczelki raczej nie trafisz. Ewentualnie możesz poszukać za granicą. Culta sobie odpuść bo nawet jak mają to majątek wydasz
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike
-
- Kontakt:
Dostań uszczelkę kurzową i olejową która będzie dobrym zamiennikiem to wezmę od ciebie z 10 jeszcze. Bo mnie to przerosło, a żadna firma która serwisuje te dampery(i ma te uszczelki robione na zamówienie w większej ilości - tanio) nie sprzeda tego osobno. Imho nie robią sobie tym dobrej opinii ale to już ich i moja sprawa.
olejowa to zazwyczaj oring, który siedzi mniej więcej w połowie tego korka którym siedzi na tłoczysku kupisz taką w większości sklepów z uszczelkami technicznymi, natomiast kurzowa będzie problemem bo nie koniecznie jest to standardowa uszczelka i pewnie w sklepie jej nie dostaniesz
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike
Kupiłem oringi 12.29x3.53mm i niestety nie trzymają dobrze. Może za miękkie albo zamiennik kurzowej z jedną wargą na zewnątrz(oryginalna ma jeszcze jedną do środka) nie trzyma a powinien...
dhxa 3.0 mimo że rok 2009 nie oddam do cult bikes bo to pomyłka. Koszt serwisu niemalże przekracza wartość dampera. Proshox nie wiem czy nie przyjmuje czy przyjmuje, w każdym razie uszczelki nie dostanę, a na razie nie oferują nic co by wg mnie był warte tych pieniędzy. Już prędzej bym do tfa posłał bo ceny podobne, a ludzie sikają jak tylko widzą naklejkę TF Tuned albo Push...
dhxa 3.0 mimo że rok 2009 nie oddam do cult bikes bo to pomyłka. Koszt serwisu niemalże przekracza wartość dampera. Proshox nie wiem czy nie przyjmuje czy przyjmuje, w każdym razie uszczelki nie dostanę, a na razie nie oferują nic co by wg mnie był warte tych pieniędzy. Już prędzej bym do tfa posłał bo ceny podobne, a ludzie sikają jak tylko widzą naklejkę TF Tuned albo Push...
Pietryna, bo nie możesz iść na goło do blondyneczki, która musi mieć wszystko z tabelki do odczytana (a która zazwyczaj siedzi w takim sklepie).
Znajdź najpierw typ uszczelki. Zgarniaczy jest chyba z 5 typów w zwykłych sklepach, w niezwykłych więcej. Ja mam dwa widły i jednego KS home tune na przemysłowych (poważne dampery nie wymagały ode mnie jeszcze serwisu) i wszystko trzyma się lepiej niż na oryginałach, a za te do widelców zapłaciłem dokładnie 3% ceny fabrycznych.
Znajdź najpierw typ uszczelki. Zgarniaczy jest chyba z 5 typów w zwykłych sklepach, w niezwykłych więcej. Ja mam dwa widły i jednego KS home tune na przemysłowych (poważne dampery nie wymagały ode mnie jeszcze serwisu) i wszystko trzyma się lepiej niż na oryginałach, a za te do widelców zapłaciłem dokładnie 3% ceny fabrycznych.
Dostali uszczelkę na wzór. Ludzie pracujący w tym sklepie wiedzą co mają i gdzie to mają. Zamawiają też rzeczy których nie mają a mogą zamówić.
Znaleźli zgarniacz jednowargowy w dodatku w rozmiarze 12mm a nie 12.29.
Znajdź mi w necie chociaż tą uszczelkę albo jaki to jest typ i wymiar(zewnętrzny i grubość bo wewnętrzny to znam).
Znaleźli zgarniacz jednowargowy w dodatku w rozmiarze 12mm a nie 12.29.
Znajdź mi w necie chociaż tą uszczelkę albo jaki to jest typ i wymiar(zewnętrzny i grubość bo wewnętrzny to znam).