[DAMPER] Fox Van R - uszczelki

tasior
Kontakt:

[DAMPER] Fox Van R - uszczelki

Post autor: tasior »

Gdzie moge kupic komplet uszczelek do dampera Fox Van R, przeszukalem chyba wszystkie strony internetowe i nigdzie nie ma, a do Cult-Bikes nie moge sie dodzwonic :/:( Pomocy !
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie możesz kupić kompletu uszczelek.

Możesz kupić sobie odpowiednie oringi jak wyjmiesz stare i zmierzysz. Uszczelki kurzowej nie kupisz na 90%. Do cult bikes możesz nawet nie dzwonić bo i tak nic ci nie dadzą. Każą ci dać na serwis który będzie kosztował więcej niż ten damper jest warty pewnie.
NorekO
Kontakt:

Post autor: NorekO »

poszukaj na necie lepiej uszkodzonych van-ów/dhx-ów bo samej uszczelki raczej nie trafisz. Ewentualnie możesz poszukać za granicą. Culta sobie odpuść bo nawet jak mają to majątek wydasz
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Wszystkie uszczelki do wszystkich amortyzatorów są do kupienia w sklepie z uszczelnieniami technicznymi. I nie mówię tutaj od sklepie pt. "gumki u Henia" tylko placówka firmy zaopatrującej przemysł w uszczelnienia (często spotykane w okolicach parków technologicznych w danym mieście).
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Tak jak wyżej, wymontowujesz stare uszczelki idziesz do specjalistycznego sklepu i masz od ręki za grosze..
Wymieniałem tak uszczelki do dhx 5.0 air, kosztowały mnie 7zł (a nie jak 90 orygianlne) a działały dużo lepiej.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

ziomuś najlepiej zrobisz jak wymieisz ten przezytek na cos nowszego o ile mozesz:-)

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ja tam mam vana R i nie powiedziałbym, że to przeżytek...
Rocznik 2011...
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

Chodziło mi że nagle sie pojawił (był montowany) i był z tego co pamietam jako niższy model. Trochę źle ująłem, sorrki :-)

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ale kurde, wymieniać damper, co jest kosztowne, bo się uszczelki posypały?
Bitch please.
pietryna
Kontakt:

Dostań uszczelkę kurzową i olejową która będzie dobrym zamiennikiem to wezmę od ciebie z 10 jeszcze. Bo mnie to przerosło, a żadna firma która serwisuje te dampery(i ma te uszczelki robione na zamówienie w większej ilości - tanio) nie sprzeda tego osobno. Imho nie robią sobie tym dobrej opinii ale to już ich i moja sprawa.
NorekO
Kontakt:

Post autor: NorekO »

olejowa to zazwyczaj oring, który siedzi mniej więcej w połowie tego korka którym siedzi na tłoczysku kupisz taką w większości sklepów z uszczelkami technicznymi, natomiast kurzowa będzie problemem bo nie koniecznie jest to standardowa uszczelka i pewnie w sklepie jej nie dostaniesz
pietryna
Kontakt:

Kupiłem oringi 12.29x3.53mm i niestety nie trzymają dobrze. Może za miękkie albo zamiennik kurzowej z jedną wargą na zewnątrz(oryginalna ma jeszcze jedną do środka) nie trzyma a powinien...

dhxa 3.0 mimo że rok 2009 nie oddam do cult bikes bo to pomyłka. Koszt serwisu niemalże przekracza wartość dampera. Proshox nie wiem czy nie przyjmuje czy przyjmuje, w każdym razie uszczelki nie dostanę, a na razie nie oferują nic co by wg mnie był warte tych pieniędzy. Już prędzej bym do tfa posłał bo ceny podobne, a ludzie sikają jak tylko widzą naklejkę TF Tuned albo Push...
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Pietryna, bo nie możesz iść na goło do blondyneczki, która musi mieć wszystko z tabelki do odczytana (a która zazwyczaj siedzi w takim sklepie).

Znajdź najpierw typ uszczelki. Zgarniaczy jest chyba z 5 typów w zwykłych sklepach, w niezwykłych więcej. Ja mam dwa widły i jednego KS home tune na przemysłowych (poważne dampery nie wymagały ode mnie jeszcze serwisu) i wszystko trzyma się lepiej niż na oryginałach, a za te do widelców zapłaciłem dokładnie 3% ceny fabrycznych.
pietryna
Kontakt:

Dostali uszczelkę na wzór. Ludzie pracujący w tym sklepie wiedzą co mają i gdzie to mają. Zamawiają też rzeczy których nie mają a mogą zamówić.

Znaleźli zgarniacz jednowargowy w dodatku w rozmiarze 12mm a nie 12.29.

Znajdź mi w necie chociaż tą uszczelkę albo jaki to jest typ i wymiar(zewnętrzny i grubość bo wewnętrzny to znam).
ODPOWIEDZ