Witam
Wysłałem ostatnio na gwarancję amortyzator Marzocchi 55R o skoku 140mm - okazał się inny niż opisywali w specyfikacji roweru - prawidłowo miał to być 55RS 160mm...
Dzisiaj otrzymałem od sklepu maila z propozycją zamiany na Marzocchi 55 TST2 160mm.
Google jak na złość nie chce mi zbyt wiele powiedzieć o tym amorku. W większości widzę niezbyt pozytywne opinie. Ze specyfikacji wynika, że ma on blokadę skoku, która mi osobiście niekoniecznie jest tak potrzebna.
Tu pojawia się wątpliwość - czy warto godzić się na taką zamianę? W grę wchodzi również sprzedaż nowego widelca na własną rękę - dołożyłbym i kupił coś większego - ale czy wtedy mi on szybko zejdzie?
Pozdrawiam
Marzocchi 55 TST2 160mm - czy warto?
Siemasz
Uważam, że TST2 jest lepszy od Rki na pewno
w jednej goleni ma sprężyne i olej a w drugiej właśnie tst2, powietrze z olejem. To jest gwarancja dużo ładniejszej pracy i większej możliwości dostrojenia amorka do siebie. Myślę, że Ci go zaproponował sklep bo w gregorio jest promocja spoko: tst2 z 2009 roku za 1400 zł nówka sztuka.
Ja sam się skusiłem na tą promocje i jestem posiadaczem tego amorka. Nie mogę Ci powiedzieć jak wrażenia bo jeszcze jestem w trakcie składania roweru. Ale kierowałem się właśnie pracą amora, ceną i najbardziej zaważyło nad tą decyzją to, że mam gwarancje 2 lata na niego! Jestem świadomy tego, że ten system jest awaryjny i trzeba czasem zawitać do serwisu
podsumowując: na pewno lepiej chodzi od R! jeżeli amor będzie na gwarancji to ja bym brał
opłaca się.
Uważam, że TST2 jest lepszy od Rki na pewno

Ja sam się skusiłem na tą promocje i jestem posiadaczem tego amorka. Nie mogę Ci powiedzieć jak wrażenia bo jeszcze jestem w trakcie składania roweru. Ale kierowałem się właśnie pracą amora, ceną i najbardziej zaważyło nad tą decyzją to, że mam gwarancje 2 lata na niego! Jestem świadomy tego, że ten system jest awaryjny i trzeba czasem zawitać do serwisu

podsumowując: na pewno lepiej chodzi od R! jeżeli amor będzie na gwarancji to ja bym brał