Łańcuch przeskakuje
Łańcuch przeskakuje
Od niedawna na 7 i 8 przełozeniu zaczal przeskakiwac mi lancuch. Nie zmienia swojej zebatki tylko od czasu do czasu "podskakuje do gory". Co z tym zrobic? Byc moze trzeba go skrocic. Lancuch jest nowy. Przez pierwsze dwa tygodnie wszystko bylo ok. Pozdrawiam
Eee... Trudne pytanie :P
Jeżeli dobrze zrozumiałem ... to wypadało by się pobawić linką ... (tzn. naciągnąć lub skrócić ją minimalnie, ale nie uciać tylko przy przeżutkach specjalnym pokrętłem pokręcić !!)
P.S
Mam nadzieje że mniej więcej wytłumaczyłem ... Jak ktoś umie lepiej to piszcie ...
Jeżeli dobrze zrozumiałem ... to wypadało by się pobawić linką ... (tzn. naciągnąć lub skrócić ją minimalnie, ale nie uciać tylko przy przeżutkach specjalnym pokrętłem pokręcić !!)
P.S
Mam nadzieje że mniej więcej wytłumaczyłem ... Jak ktoś umie lepiej to piszcie ...
www.rowerowy.com
www.buyakas.prv.pl <<---- BBC czyli Buyaka's Bike Crew
www.buyakas.prv.pl <<---- BBC czyli Buyaka's Bike Crew
-
- Kontakt:
Wada moga byc dwie, albo masz zjechana kastete na tych przelozeniach i lancuch zle sie wpasowuje, albo przerzutka zle wyregulowana. Jezeli masz kasete zjechana, a nie chcesz kupowac na razie drugiej, albo nie wiesz jak wyregulowac przezutke samemu to odsylam Cie do lektury: http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/
Tam znajdziesz jak to zrobic!!
Ride fast, jump high!!
Tam znajdziesz jak to zrobic!!
Ride fast, jump high!!