Gitara klasyczna
Gitara klasyczna
Witam chciałbym zacząć grać na gitarze klasycznej do wydania mam około 600zł na gitarę nie znam się praktycznie wgl. co polecilibyście do w tej kwocie kolega zaproponował mi coś takiego http://allegro.pl/wspaniala-gitara-klas ... 84434.html dodam jeszcze,że nie chce szybko zmieniać gitary chcę żeby starczyła na trochę. 

Nie allegro... Idź z kimś kto ogarnia choć trochę. Na sprzedawców się nie zdawaj zbytnio jeśli nie masz pewności że jego pasją jest muzyka a nie jest tylko cieciem sprzedającym gitary. Będzie ci chciał wcisnąć cokolwiek byle dopinało budżet a de facto to są instrumenty. Pewna powtarzalność jest ale jednak każdy jest inny, szczególnie że w tej kwocie raczej na jakieś cuda na kiju nie licz.
Nigdy nie bierz tego czego nie miałeś w ręku i nie miałeś okazji sprawdzić. Owszem można i przez allegro czy ebaya trafić dobrze. Kumpel miał farta jak kupował japońskiego strata ale to była gitara ograna z roku '91 bodajże. Ale znacznie większe prawdopodobieństwo że dostaniesz gówno.
Poza tym nie to forum.
Nigdy nie bierz tego czego nie miałeś w ręku i nie miałeś okazji sprawdzić. Owszem można i przez allegro czy ebaya trafić dobrze. Kumpel miał farta jak kupował japońskiego strata ale to była gitara ograna z roku '91 bodajże. Ale znacznie większe prawdopodobieństwo że dostaniesz gówno.
Poza tym nie to forum.
Re: gitara klasyczna
aaa, nie interesuje cie moze gitara akustyczna? bo z tego co wiem wiele osob przechodzi z klasycznej na akustyka, z wzgledu na brzmienie, no i oczywiscie inna gra poprostu ;P Mozna kupowac przez internet tylko trzeba byc ogarnietym w tym chodzi mi o sklepy bo tylko są 2 sklepy w polsce co ogrywaja najpierw gitary i pozniej wysyłaja (z tego co szłyszałem, oczywiscie moge sie mylic), a nie losowa sztuke wysylaja. Jak sobie przypomne nazwy tych sklepów to dam znac, bo czasami lpeiej kupic cos lepszego przez internet niz, u siebie za 2 razy drozej heh
Albo jak masz blisko do jakiegos wiekszego miasta, to sobie obadaj sklepy muzyczne i potem je ogarnij
A tak od siebie to polecam Akustyka, jakos mi sie lepiej brzdekoli niz na klasyku

A tak od siebie to polecam Akustyka, jakos mi sie lepiej brzdekoli niz na klasyku

http://rafcik.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
W wiekszych miastach tez nie ma mega wyboru w sklepach muzycznych ;p
U nas cos niby jest ale wchodzisz do sklepu i masz kilka gitar w danym przedziale cenowym, jak byl jeszcze wielki r'n'r to tam byl mega wybor, pozniej sklep przeniesli do centrum i zmniejszyli ze 30 razy i teraz nic nie ma :P
Sam kupowalem Gibsona SG przez allegro, tyle ze nowke pare lat temu, wiec mialem ta swiadomosc ze jak mi nie podejdzie zawsze moge odeslac.
U nas cos niby jest ale wchodzisz do sklepu i masz kilka gitar w danym przedziale cenowym, jak byl jeszcze wielki r'n'r to tam byl mega wybor, pozniej sklep przeniesli do centrum i zmniejszyli ze 30 razy i teraz nic nie ma :P
Sam kupowalem Gibsona SG przez allegro, tyle ze nowke pare lat temu, wiec mialem ta swiadomosc ze jak mi nie podejdzie zawsze moge odeslac.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Przede wszystkim nie klasyk, tylko akustyk. Dużo lepszy dźwięk, gra się identycznie z taką różnicą że ma metalowe struny. Nie kupuj gitary przez allegro czy jakichś podrzędnych sklepów czy bazarów. Dobrze jest pójść np do Riffa, pogadać, zapytać się. Później się przespać z tym i podjąć decyzje czego ja naprawdę chce.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Raczej gra się zupełnie inaczej, bo te gitary do innego grania są przeznaczone. Dodatkowo klasyk ma sporo szerszy gryf.Puncu pisze:gra się identycznie
Po za tym na początek weź sobie lepiej gitarę ze znacznikami progów na gryfie, w tej z linka nie ma, a to przydatne jest, jak się jeszcze na pamięć nie zna. W ogóle to najprzyjemniej się uczy na elektryku z jakimiś efektami, chociażby z kompa. Przede wszystkim zastanów czego chce się uczyć grać i pod tym kątem wybierz gitarę.