Sert93 pisze:Ciekawe jakim sposobem, chyba, że ramę dostałeś od rodziców i nie doliczasz tego do kosztów?
Co to za problem? Rok temu na wyprzedaży nowa glorka fr stała za 6,5k w sklepie w Szczecinie. Również rok temu złożyłem speca demo 8 II 2011 za 9800 (rama miesięczna i używany boxx wc) reszta nówka! Teraz kupiłem nowego operatora za 7... wystarczy dobrze kombinować, podzwonić po sklepach i przekopać net a zawsze znajdziesz okazje. Dla chcącego nic trudnego:)
Co do roweru z tematu. Sprzęt bardzo fajny, ale przepłacony. Przy pierwszym sprzęcie też trochę wtopiłem, ale człowiek szybko się uczy na błędach. Nie myśl o sprzedaży tylko śmigaj i niech ci służy!!!
Nie rozumiem sensu składania takich rowerów... tzn hardtaili z amorem 180 i kompletnie nie zważając na wagę. Te obręcze są do ciężkiego dh, taki wysoki widelec ma wpływ na geometrie m.in. suport jest bardzo wysoko. Generalnie nie kumam takich rowerów...części ciężkie i mega wytrzymałe i do tego sztywna rama która w jakimś stopniu ogranicza. Podsumowując wszystko jest spoko tylko ja bym do tych części widział amortyzowaną ramę i wtedy byłby fajny rower fr/dh. pozdro
jesli dobrze pojdzie i wpadnie troche gotówki czyli jakies 10 k do wakacji to zostawie bike na studia tylko wrzuce rame na full z jakims boxxerem i bedzie miło
dziekuje za dotychczasowe opinie czekam na dalsze pozdrawiam
Sporo Cię to wyszło. Tym bardziej, że teraz wspominasz o fullu z Boxxerem i pytasz co byśmy wymienili - to raczej pytania, które wypada zadać przed zakupem.
Osobiście kupowanie nówek rozumiem - ale dobrze przemyślane, przede wszystkim jak kupujesz części z najwyższej półki z założeniem, że będą dłużej Ci służyły niż Ty będziesz jeździł (chociaż i tak nigdy po cenach sklepowych). U Ciebie widzę większość dosyć przeciętnych części, jedynie hamulce odbiegają od reszty.
Moim zdaniem rower nieprzemyślany, zwłaszcza jak za taką kwotę.
Najważniejsze, żeby Ci dobrze służył, TOBIE się podobał i sprawiał radochę;)