Mi z kolei napisali, że czas oczekiwania na blaszki od złożenia zamówienia przedłuży się do 2 dni. Przeczytałem gdzieś, że zamiast tych blaszek można dać sprężynki od długopisu, więc pewnie skusze się ten patent
a co jest złego w crc?
części Hope już dawno przestałem w Polsce kupować bo tutaj się wiecznie tylko czeka na nie
Przesyłka z CRC kosztuje 6.15 EUR (podobnie jak kurier w Polsce) a części są w niecały tydzień na miejscu.
Za pobraniem się nie da. luke_ ja nie mówię, że CRC jest złe, wręcz przeciwnie, sam tam zamawiałem parę gratów, tylko tam całość wyjdzie mnie ok 100pln razem z zapadkami, a tutaj max poniżej 30 ale same blaszki.
Te sprężynki można zrobić ze spiralnej sprężyny od miary zwijanej. Trzeba się chwilę pomęczyć z wyginaniem ale działa lepiej niż oryginalne, materiał też lepszy; sprawdzone.
Najlepiej blaszki jest dorobić z żyletki, mam tak zrobione wszystkie w swoim hopie i śmiga pięknie.
Wycinasz prostokącik i jedną jego stronę podgrzewasz na ogniem do aż będzie pomarańczowe, następnie kombinerkami zaginasz w półokrąg i schładzasz w zimnej wodzie.
hehe sam potrzebuje osi do tej piasty a co do sprezynek tez by mi sie je zdalo zalatwic nie mowiac o tym ze moze byc jakies lozysko ale to jest nie problem mysle ze patent z zyletka jest dorby tylko dobrze wykonac