Wojtek K. znany jako mlody_dh - proszę o zwrot pieniędzy

ak47

Wojtek K. znany jako mlody_dh - proszę o zwrot pieniędzy

Post autor: ak47 »

Witam!

W tym tygodniu zakupiłem u mlodydh pokrywkę i membranę do klamki Juicy7. Na konto Tomasza K. z Głowaczowa(chyba brata mlodydh) przelałem 10zł+5zł na polecony priorytet.

Niestety w liście otrzymałem totalny złom - zkorodowaną od dota pokrywkę oraz spękaną membranę. Poza tym wysłał listem zwykłym, mimo że zapłaciłem za polecony. Zawsze to dodatkowy zarobek, no nie ?

Niestety nie można tu mówić o niewiedzy sprzedającego o stanie towaru - na odległość widać, że to części do zezłomowania.
Obrazek

Wojtek otrzymał list 26 lub 27 stycznia. Niestety kontakt się urwał.

Wojtku - jeżeli zepsuło Ci się gg, to może przeczytasz tutaj w czym problem lub ktoś ze znajomych przekaże Ci.

Pozdrawiam!

Rozumiem, że kwota jest śmiesznie niska, ale liczy się fakt.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

tez mialem watpliwa przyjemnosc prawie-zrobic z nim interes.uczciwy to on nie jest.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ak47

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie mam pojecia,bom na oczy go nie widzial.tak samo jak u Ciebie poszlo poczta. moja przygoda wygladala tak,ze potrzebowalem dzwigni do klamki avida,zaczalem sie z nim dogadywac,przelalem mu kase za nia,po czym napisalem mu ze mozliwe ze bede jeszcze czegos potrzebowal (tulejki czy innych ******* bezposrednio laczacych sie z dzwignia).dowiedzialem sie co i jak,napisalem mu czego jeszcze potrzebuje,on mi odpisal ze mam doplacic tyle i tyle,po czym okazalo sie ze ktos na miejscu ma te czesci i mi je dal-napisalem mu na gadu ze juz nie potrzebuje,byla to niedziela wczesnym wieczorem.nastepnego dnia poznym wieczorem dowiedzialem sie ze wyslal juz sama dzwignie.jestem przekonany,ze zrobil to zlosliwie,bo stempel byl z poniedzialku czyli wyslany prawie dobe po mojej wiadomosci,ze nie biore.
z tym ze mnie oddal kase,co prawda potracil sobie jeszcze jakies tam grosze stanowiace 30% kosztow wysylki,ale oddal.oczywiscie musialem pokryc wysylke w obie strony,a jak.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ak47

znalazłem konto allegro, z którego wystawia Wojtek i Tomek:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5276479

Ja się od Wojtusia domagam zwrotu 19zł czyli wpłaconej kwoty i kosztu wysyłki zwrotnej do niego.

Normalnie zażądałbym zwrotu tylko 13zł(15-wysyłka), ale mam niemal pewność, że Wojtkowi znany był stan części i z premedytacją wysłał mi złom. Dlatego powinien pokryć koszt wysyłki w obie strony.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

ak47 pisze:znalazłem konto allegro, z którego wystawia Wojtek i Tomek:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5276479

Ja się od Wojtusia domagam zwrotu 19zł czyli wpłaconej kwoty i kosztu wysyłki zwrotnej do niego.

Normalnie zażądałbym zwrotu tylko 13zł(15-wysyłka), ale mam niemal pewność, że Wojtkowi znany był stan części i z premedytacją wysłał mi złom. Dlatego powinien pokryć koszt wysyłki w obie strony
Wojtek jest dostępny na gadu, właśnie mi odpisał czy nie chce kupić irona jakiegoś od niego :).
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
ak47

Diesel - proszę przypomnij koledze o zwrocie pieniążków. Każdemu może zdarzyć się opóźnienie, co oczywiście zrozumiałbym gdybym dostał od Wojtka jakąkolwiek wiadomość.
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

ak47 teraz wszedłem na gg i właśnie zrobiłem przelew. Wojtek nie ma do niego dostępu wiec musiał czekać aż przyjadę. Z czystej ciekawości założę tę membranę do juicy 3 i sprawdzę czy rzeczywiście jest sparciała bo na pierwszy rzut oka nie widzę żadnych uszkodzeń. Jeśli coś znajdę przeproszę. Co do dekielka to proszę powiedz gdzie i kiedy Wojtek napisał Ci że jest w dobrym stanie? Czemu nie poprosiłeś o zdjęcia i teraz nas oskarżasz? Za koszta przesyłki zwrócę jeśli będzie uszkodzony.

piotrex w niedzielę nikt nie odczytał Twojej wiadomości dlatego w poniedziałek z rana wysłałem zgodnie z umowa część za którą zapłaciłeś. Co w tym nieuczciwego?

diesel2117 co mam do sprzedania? Obecnie sprzedaje tylko koło więc nie myl ludzi.
.
ak47

oo, świetniem, że się odezwałeś.

Wojtek nie pisał, że pokrywka jest w dramatycznym stanie. Guma jest już sparciała - ja to widzę. No ale może nie masz aż tak dużego doświadczenia jak ja. W każdym razie sprawa rozchodzi się głównie o pokrywkę, bo akurat na niej najbardziej mi zależało.

Kwotę 13zł otrzymałem, potwierdzam.

Nikogo nie oskarżam - po prostu napisałem co otrzymałem. Wypadałoby powiedzieć przed wysyłką, że stan części jest WYJĄTKOWO ZŁY.

Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie widziałem tak zniszczonej pokrywy. A widziałem setki używanych Juicy...
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Jej stan jest kiepski i nadaje się do założenia dopiero po odmalowaniu ale z ręką na sercu mogę powiedzieć że o uszkodzeniu membrany nic nie wiedziałem. Po prostu mamy klamkę która została na części i jak ktoś coś potrzebuje to wysyłam. Jutro założę membranę i wszystko się okaże.
.
ak47

Ta membrana nie puści od razu. Puści za 3 dni, może tydzień, przy lekko dodatnim ciśnieniu w zbiorniczku.
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

A może za 54 dni i 8 godzin.
Układ hamulcowy otwarty, w zbiorniczku wyrównawczym na ogół nie ma ciśnienia(większego od atmosferycznego, jakby ktoś się czepiał), a jak wzrośnie i płyn nie mieści się w zbiorniczku to ucieka, bo jakby nie uciekł to(byłby zamkniętym) zacisnąłby hamulce - to jest normalne i pożądane w otwartym układzie hamulcowym* od rowerów po samochody dostawcze.
*zresztą dlatego nazywa się otwartym

Byłeś w stanie oszacować, kiedy puści, a nie rozumiesz działania - filozofia po całości.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ak47

hehhehehe, toś mnie rozbawił. Masz nikłe pojęcie o funkcjonowaniu hamulców i właściwościach DOT'a.
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Bedzie nie na temat moze.. ale powiedz mi czy byl sens to w ogole zwracac? 13zl? To wiecej Cie wyniosla przesylka, w dodatku zeby odrazu pisac o 13zl na forum, dla zasady? ;)
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

klexuh pisze:Bedzie nie na temat moze.. ale powiedz mi czy byl sens to w ogole zwracac? 13zl? To wiecej Cie wyniosla przesylka, w dodatku zeby odrazu pisac o 13zl na forum, dla zasady? ;)
a od ilu zl jest limit zeby byl sens wymagac od ludzi przestrzegania zasad?
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

To nie lepiej pogadac o zwrocie jakiejs czesci kosztow? Przy przedmiocie za 10zl moim zdaniem szkoda czasu i zachodu ze zwrotami przez internet
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

klexuh ale teraz ziomek zrobil walka na 15zl a nastepnym razem zrobi na 2k i co? Po to sa takie tematy zeby wiedziec na kogo zwracac szczegolna uwage.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

klexuh - to nie chodzi o kwote... chodzi o sam fakt !
równie dobrze mogłaby to być "krotność" tej dyszki
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
ak47

Spakowałem w obecności świadka, odesłałem w obecności świadka listem poleconym priorytetowym.

Najważniejsze, że ja nikomu nic nie jestem winien ani nikogo nie oszukałem. Jestem czysty. Porządek być musi. A że innym nie zależy na zachowaniu dobrego imienia - trudno. Nie szanują siebie ani innych i to się kiedyś zemści.
Zablokowany