Wojtek K. znany jako mlody_dh - proszę o zwrot pieniędzy

.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

O widzę, ze temat brnie w najlepsze więc sytuacja zmuszą mnie do skomentowania kilku niejasności jakie tu powstały.
LisuKrakow pisze:klexuh ale teraz ziomek zrobil walka na 15zl a nastepnym razem zrobi na 2k i co? Po to sa takie tematy zeby wiedziec na kogo zwracac szczegolna uwage.
Kolego, dlaczego oskarżasz kogoś bezpodstawnie? Nie znasz sprawy do końca, a poza tym to nikt to nikogo nie oszukał. Nie uczyła mama, ze jak się nie wie to się nie odzywa?;>
ak47 pisze:Najważniejsze, że ja nikomu nic nie jestem winien ani nikogo nie oszukałem. Jestem czysty. Porządek być musi. A że innym nie zależy na zachowaniu dobrego imienia - trudno. Nie szanują siebie ani innych i to się kiedyś zemści.
ak47 z całym szacunkiem dla Ciebie, ale trochę wyolbrzymiasz problem. Powiedz światu jak było naprawdę. Z tego co wiem to podobno nie chciałeś zdjęć pomimo tego, że miałeś taką ofertę. Jesteś dorosłym człowiekiem, a tu naprawdę muszę to stwierdzić zachowałeś się mało odpowiedzialnie jak chłopczyk kupujący lizaka w sklepiku szkolnym. Rozczarowałeś mnie trochę... Wydaję mi się, że ta sprawa ma trochę inne podłoże. Boisz się konkurencji i nie wiesz jak sobie poradzić to próbujesz maksymalnie wyolbrzymić problem co skutkuje oczernieniem Twoich rywali. Mam nadzieję, że moje sugestie są błędne i wyjdziesz z twarzą z tej opresji. A tymczasem niebawem wpiszę Cie na moją czarną listę w Allegro. Nie chce od Ciebie nic kupować, ani też nic Tobie sprzedawać. Wszystkie Twoje potencjalne oferty będę odwoływał. Wraz ze mną podobną decyzję podjęło kilku moich kolegów i ta liczba zaczyna powoli wzrastać. Sam sobie nagrabiłeś, nie miej do nikogo pretensji. Mnie oraz moich kolegów interesują tylko transakcje z poważnymi ludźmi.

diesel2117 pisze:Wojtek jest dostępny na gadu, właśnie mi odpisał czy nie chce kupić irona jakiegoś od niego :).
Pragnę wyjaśnić tą pomyłkę (bo tak chyba mogę to nazwać) mam na to dowody, ze Wojtek wtedy nie był na GG.
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Widzę że temat się rozwinął więc opowiem całą historię od początku. Po dogadaniu się co i jak, ak miał wysłać ustaloną sumę na konto więc czekam. Po 5 dniach okazuje się że raczył o tym zapomnieć więc na częściach raczej mu nie zależało. Po odebraniu przesyłki pisze że mu się to nie podoba i membrana cieknie więc towar miał wrócić. Po ok 10h od odebrania listu odsyłam kasę.

Tak jak już .proXof wspomniał nikt nie prosił o zdjęcia, a uszczelka została wysłana szczelna. Zamontowałem ją w zeszłą sobotę do roweru który służy do jazdy po mieście i na zakupy. Trzymany jest w nieogrzewanym pomieszczeniu i jakimś cudem membrana, mimo tak niskich temperatur nadal trzyma. Raz zostawiłem rower pod sklepem na ok godzinę. Płyn tak zwiększył swoją objętość, że na rowerze bardzo ciężko się jechało bo klocki zacisnęły się na tarczy. Nadal trzyma. Początkowo dowiedziałem się że jest uszkodzona, potem że sparciała, miała po tyg. puścić, a jakoś nadal trzyma.

Dla mnie sprawa jest prosta. Kupujący nie chciał przedmiotu więc go zwrócił. Dodam tylko że wszystko odbyło się poza allegro czy innym portalem więc mogłem powiedzieć, że mam to gdzieś i trzymaj to sobie teraz. Oddaje kasę i jestem z bratem nazywany oszustem.

Mam jeszcze jedno pytanie. AK47 czy to dzięki Tobie Wojtek dostał bana na innym forum?
.
ak47

Post autor: ak47 »

Ja ze swojej strony temat uważam za zamknięty.
Już ustalmy dla satysfakcji wielu, że przedmiot został po prostu zwrócony i wszystko zostało rozliczone, nikt nikomu nie jest nic winien.

Ja Wojtka nie zbanowałem i nie wiem kto to mógł zrobić. Nawet teraz sprawdziłem jego konto i nie zauważyłem żadnej blokady, więc ?
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Nie mógł się zalogować w dniu w którym został założony ten temat i wzrosły mu ostrzeżenia. Jeszcze raz powtarzam żeby inni mnie dobrze zrozumieli- pytam, nie oskarżam.

Jeśli wszystko zostało wyjaśnione i nikt nie ma nic do dodania myślę że można zamknąć temat.
.
ak47

Post autor: ak47 »

Aha, na prośbę administratora zablokowałem mu konto na około 24 godziny, po czym po wyjaśnieniu sprawy odblokowałem.

Proszę o zamknięcie tematu.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

zamykam.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Zablokowany