Glory 00 vs Driver 8 vs Wilson

MichaelBiker
Kontakt:

Glory 00 vs Driver 8 vs Wilson

Post autor: MichaelBiker »

siemanko

jestem na etapie wyboru ramy, przeznaczenie powiedzmy ze wlasnie cos pomiedzy dh a fr..
bylo troche ram na oku ale te 3 ponizej najbardziej by mi odpowiadaly:
Glory 00 2010/2011
Driver 8 2010/2011
Wilson 2010

mozecie cos pomoc? jakies za lub przeciw itd :)
ew cos innego bo jestem otwarty na propozycje, budzet ok 4k zl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Glory + stery k9 poprawiające geo. Willson jak juz wspomniano potrafił miec nie fabryczne kąty, a Driver jest po prostu dziwną ramą. Glorka dobra rama jak ją wypłaszczyć troche.
sławek
Kontakt:

Post autor: sławek »

Driver jest po prostu dziwną ramą.
Mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

A co jest nie tak z geometrią glorki? Z tych 3 brałbym właśnie ją.
MichaelBiker
Kontakt:

Spaced hmm to ze robia Wilsony hand made to robia je niedokladnie i kazdy moze byc inny?
A czemu driver dziwny? nie jest to po prostu troche mniejsze v10? :)
DawidFR
Kontakt:

Post autor: DawidFR »

Również mogę polecić Glorkę :)
MichaelBiker
Kontakt:

No wlasnie tak myslalem ze duzo osob bedzie sie wypowiadalo na temat glorki bo wiadomo jest jej sporo w PL, a wilsonow hmm kolo 3 tak samo jak driverow.. moze slyszeliscie jakies spradzone opinie na ich temat? :)
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Driver ma inną geo niż V10, ma dziwne geo, na moje bardziej parkowa zabawka ;)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Spaced
moderator
Kontakt:

MichaelBiker pisze:Spaced hmm to ze robia Wilsony hand made to robia je niedokladnie i kazdy moze byc inny?
Wszystkie ramy są handmade.

Killo pisze:Driver ma inną geo niż V10, ma dziwne geo, na moje bardziej parkowa zabawka
Tak twierdzi santa ale po co w rowerze do parku stroma głowka i wysoki suppport? Zwłaszcza w połączeniu z dużym skokiem?
MichaelBiker pisze:a wilsonow hmm kolo 3 tak samo jak driverow.. moze slyszeliscie jakies spradzone opinie na ich temat?
2 znajomych objezdzało drivery i jezdziły wg. nich tak samo dziwnie jak wygladaja na papierze. Willson jak wspomniane geo od fabrycznego różni sie. Zauważalnie.
GgG pisze:A co jest nie tak z geometrią glorki?
Mogłaby być troche bardziej płaska i niska.
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Moim typem z tych trzech byłby zdecydowanie wilson. Sam pewnego czasu chciałem kupić tą ramkę. Ma dobrą geometrię, jest lekka, również dobrze pracuje z RC4. Kumpel ją posiada i żadnych problemów z nią nie ma. Chyba, że tak jak spaced pisze, glory ze sterami redukcyjnymi. Tyle że do wilsona też można stery redukcyjne założyć i zrobić z niego maszyne z kątem 63, bądź jeszcze mniej według osobistych preferencji i jeśli suport pozwoli... :D

Do tego grona możesz jeszcze dodać treka session 88 albo demo 2010. Chyba że nie lubisz krótkich tyłków ;)

A co do Drivera, to powiedzmy sobie szczerze, że jest to rama nieudana, zważając na jej dziwną geometrie przy 203mm skoku... Pewnie m.in dltaego wycofali ja z produkcji ;p
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
MichaelBiker
Kontakt:

Spaced pisze:2 znajomych objezdzało drivery i jezdziły wg. nich tak samo dziwnie jak wygladaja na papierze. Willson jak wspomniane geo od fabrycznego różni sie. Zauważalnie.
mozesz troche rozwinac to slowo "dziwnie" ?

kurde bylem bardzo przekonany na wilsona ale po tym jak piszecie ze rozni sie geo troche mi to przeszlo
MichaelBiker pisze:Do tego grona możesz jeszcze dodać treka session 88 albo demo 2010. Chyba że nie lubisz krótkich tyłków
session to puszka, nie chce potem bawic sie w wyslanie na gware a slyszalem ze trek robi rozne wymowki i sporo to trwa.. demo myslalem ale nie chce zmieniac kola z tylu, z reszta w jakims temacie ludzie wypowiadali sie ze jest troche przekreklamowane ;)
matin89
Kontakt:

Post autor: matin89 »

No dziwne stwierdzenie że coś jest przereklamowane to nie kupię. To że ich jest dużo to znaczy że są to dobre ramy. Jeśli demo Ci nie odpowiada to szukaj czegoś czego jest mało ;).
Spaced
moderator
Kontakt:

MichaelBiker pisze:mozesz troche rozwinac to slowo "dziwnie" ?
Ich słowa. Nie mogli sie przyzwyczaic. Nie byli zadowoleni. Patrzac na geo - krótki, wysoki rower to po prostu niestabilna ta rama bedzie w zakretach.
MichaelBiker pisze:session to puszka, nie chce potem bawic sie w wyslanie na gware a slyszalem ze trek robi rozne wymowki i sporo to trwa.. demo myslalem ale nie chce zmieniac kola z tylu, z reszta w jakims temacie ludzie wypowiadali sie ze jest troche przekreklamowane
Demo jest przereklamowane za 11 tysięcy. Za 4 nie ;) Żadna rama nie jest 11 klocków warta.

A co do sessiona to sessiony sie gniotły ale nie pekały. Roczniki 2010+ są mocniejsze. Nie jestem fanem ale nie przesadzaj.
matin89
Kontakt:

Wątpię żebyś Drivera lub Glore 2010/2011 kupił za 4k. Na nie trochę więcej trzeba wyłożyć, no chyba że masz gdzieś super znajomości :P
MichaelBiker
Kontakt:

matin89 pisze:No dziwne stwierdzenie że coś jest przereklamowane to nie kupię. To że ich jest dużo to znaczy że są to dobre ramy. Jeśli demo Ci nie odpowiada to szukaj czegoś czego jest mało .
nie o to chodzi ze demo mi nie odpowiada bo tez mialem przeblyski zeby je kupic tylko powiem Ci ze ciezko zmiescic sie w budzecie biorac pod uwage ze wolalbym to z 2011 roku gdzie byla juz z tylu os 150x12 a nie 135 ;)
Spaced pisze:ch słowa. Nie mogli sie przyzwyczaic. Nie byli zadowoleni. Patrzac na geo - krótki, wysoki rower to po prostu niestabilna ta rama bedzie w zakretach.
sprawdzilem geo, troche zdjec i faktycznie jakos dziwnie to wyglada.. temat drivera 8 odpada
Spaced pisze:Żadna rama nie jest 11 klocków warta.
to fakt, zgadzam sie

Spaced pisze:A co do sessiona to sessiony sie gniotły ale nie pekały. Roczniki 2010+ są mocniejsze. Nie jestem fanem ale nie przesadzaj.
hmm no gniotly sie i to mnie wlasnie boli ze moze sie pewnego razu moze do tego dojsc, nie pekaly?
http://www.pinkbike.com/photo/3848159/
http://www.pinkbike.com/photo/3506186/
no to tylko dwa zdjecia starszego rocznika, wiem.. ale pekaly :P
i nie twierdze ze to zla rama bo mozna na niej naprawde mega lekki rower zlozyc ;)

matin89 pisze:Wątpię żebyś Drivera lub Glore 2010/2011 kupił za 4k. Na nie trochę więcej trzeba wyłożyć, no chyba że masz gdzieś super znajomości :P
hmm driver 8 po tym sezonie z vivdem 5.1 za 4134 zl mi wychodzi
glorka 2011 mniej wiecej tyle samo :P
Spaced
moderator
Kontakt:

matin89 pisze:Wątpię żebyś Drivera lub Glore 2010/2011 kupił za 4k. Na nie trochę więcej trzeba wyłożyć, no chyba że masz gdzieś super znajomości :P
Biorac pod uwage, że nówki ze stanów chodziły po 999$
MichaelBiker pisze:no to tylko dwa zdjecia starszego rocznika, wiem.. ale pekaly :P
i nie twierdze ze to zla rama bo mozna na niej naprawde mega lekki rower zlozyc
Po pierwsze pierwszy rocznik po drugie, zdjecie o niczym nie swiadczy. Pierwszy rocznik był słabszy ale znam sporo osób, które katujje na tych ramach ale nie bede cie namawiac bo ja tych ram z wielu innych powodów nie lubie.
matin89
Kontakt:

MichaelBike gdzie znalazłeś Glorke za 4200zł ? :shock: . Nie uwierzę póki nie zobaczę :P

Edit: Dobra jednak jest możliwość nabyć Glorke w cenie +/- 4300zł.
poeta
Kontakt:

Post autor: poeta »

Glora i Wilson na jedną stronę Driver na drugą to inna rama, taka frirajdówa a tamte dh więc musisz wiedzieć co ci bardziej potrzebne
trzymajmy się ramy to się nie posr...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Spaced pisze:MichaelBiker napisał(a):"mozesz troche rozwinac to slowo "dziwnie" ?"Ich słowa. Nie mogli sie przyzwyczaic. Nie byli zadowoleni. Patrzac na geo - krótki, wysoki rower to po prostu niestabilna ta rama bedzie w zakretach.
Sign dla szlachty ;) FR też nie mają takich kątów.

TR450? Norco? V10? Jakieś mało znane i niszowe konstrukcje?
ODPOWIEDZ