Amortyzator

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Po to, że za 600-700zł kupi albo Super T w dobrym stanie albo jakiś plastikowy syf. Nie kupuj, nikt Ci nie każe - więcej sprzętu na lata dla nas :D Pewnie jeździsz na Domainie 302, za to ze sklepu, z gwarą i masz pudło po nim na najwyższej szafce w pokoju...?
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

LisuKrakow pisze:juz lepiej niech poluje na to oklepane i nie wiem czemu chwalone 66rc
Ciekawe kto mu sprzeda za 700zł.

Mając do wyboru Domaina i Super T 2003 to Domaina wziąłbym tylko w momencie gdyby Super T było w stanie wskazującym na agonię. Te z allegro nie są. Są bardzo ładne, w oryginalnym malowaniu.
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Las3k_91 Ldz akurat teraz mam domaina 318 na sprzedaz ;p ale to nie chodzi o to bo i tak wykracza poza kwote jaka gosc oferuje, a mialem sporo fajnych amorkow przez ten czas jaki jezdze i nigdy bym nie poszedl w taka staroc w tej kwocie - bez przesady. sam masz boxxa 09 i tez watpie zebys poszedl w taka staroc. najbardziej "na lata" z marzocchi sa roczniki 2007 i tyle w temacie. Ale jedno zgadles, na najwyzszej szafce w pokoju lezy mi pudelko po boxxie10 z gwarancja (ktorego juz nie mam) hah - wsrodd innych pudelek ktore czekaja na wysylke.

pietryna to wedlug Ciebie ile jest warte 66rc? mysle ze max 7-8 stowek, wiecej za taka staroc bym nie dal.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

2005 Marzocchi to nie jest staroć.
Przed Boxxem miałem 888RC2X 07', ale rozpadły mi się ze startości.
Żartuję, sprzedałem, bo chciałem lekki widelec, a starsze Marzce takie nie są. Wcześniej miałem Shivera 05' i był przezajebisty, przeżyje pewnie jeszcze tego Boxxa. Zero śladów zużycia. Jak kupujesz RSa to może warto popatrzeć na wiek i nic starszego niż 08' nie brać, ale włoskich widelców to nie dotyczy. One jeszcze nie były robione jako "jednorazówki".
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

LisuKrakow, powiadasz roczniki 2007 sa na lata, jakos moj 11-letni monster swiadczylby nieco inaczej :)
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
LisuKrakow
Kontakt:

Szakall Ty sie nie odzywaj bo Tobie "monstera" na lata juz postawili ;p nie no zart :P monster to monster, ale nie pchajcie na sile ludzi w oldschool :P

Las3k_91 Ldz No jasne ze RS sa na 2-3 lata max, a MZ na wiecej ale to nie znaczy ze maja ciskac po 8 lat czy nie daj boze jeszcze wiecej, przeciez to juz sa stare tlumiki, stara puszka, stara technologia, gdyby to bylo az tak zajebiste to by to dalej sklejali - a jednak robia nowe (wiem wiem, marketing).
2005 byl juz pare lat temu starociem, gosc ma 7 stowek, niech poluje na domaina 318 czy nawet na 66rc, ale na boga nie na super t ktore juz nawet na krankedzie 5 nie byly "modne" :P
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

LisuKrakow pisze:stare tlumiki, stara puszka, stara technologia
HSCV to zły tłumik? Oj nieeee.
Puszka? Nie pęka ciągle.
Technologia? Jaka technologia? Włoska. Dobra jest. Na pewno lepsza niż tajwańska.

Nie robią już sprzętu na lata - tak samo widelców, jak lodówek. Shimano sprzed 10-20 lat trzyma się lepiej niż nowe. Nowe generacje aut wychodzą coraz szybciej, telewizory działają coraz krócej. I tak jest ze wszystkim, ze sprzętem grającym, ze wspomnianym AGD, z telefonami, z widelcami też. Jak ktoś lubi tę tematykę polecam: http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU

PS Cieszę się, że dożyłem czasów, kiedy nieśmiertelny amor z 2x HSCV można kupić za 6 stów. I na pewno go przedłożę przed jakąś taniochę robioną po kosztach.
LisuKrakow
Kontakt:

Las3k_91 Ldz nie no jasne ze na lata, co nie zmienia faktu ze kompletnie nie wspolczesnie. MZ od 07 w gore spokojnie swoje przezyja, zreszta amortyzator to nie auto zeby kupowac na 10 lat. Tak samo telefo/lodowka/pralka/czajnik - nie jest to kwota zeby raz wydac i miec pol zycia spokoj.
HSCV nie jest zlym tlumikiem ale jego czasy juz dawno minely - na 05 sie zatrzymaly i nie bez powodu do teraz nie wracaja (nie mowie tu o marketingu).
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

LisuKrakow pisze:zreszta amortyzator to nie auto zeby kupowac na 10 lat. Tak samo telefo/lodowka/pralka/czajnik - nie jest to kwota zeby raz wydac i miec pol zycia spokoj.
Kompletne disagree. Czemu nie kupić pralki/lodówki/etc. raz i mieć spokój na całe życie? Nie lubię jak producenci mnie dymają, dlatego nie kupię już nigdy np. hampli Avida. Nie mogą zrobić ich bezawaryjnymi jak Gustavy? Mogą, ale dymają nas wszystkich w dupę m.in. przez ludzi, którzy kupują "przecież nie na całe życie" ;) Jeszcze 2 lata i moja ramy skończy 10 latek, mam ją wywalić? Nie, bo przeżyła całą masę nowszych/droższych/modnych ram i ciągle ma zajebistą pracę i dobre kąty.
LisuKrakow pisze:HSCV nie jest zlym tlumikiem ale jego czasy juz dawno minely - na 05 sie zatrzymaly i nie bez powodu do teraz nie wracaja (nie mowie tu o marketingu).
Ludzie chcieli zmian, więc Włosi pokazali RC2 i dodali X. Potrzebne to było? No śmiem wątpić. Najbardziej w całej konstrukcji zmieniłą się nazwa. Sam tłumik jest genialny i upływ czasu tego nie zmieni.
LisuKrakow
Kontakt:

Polonez jak na swoje lata tez byl zajebisty, jasne ze uplyw czasu zmienia "zajebistosc" ;p Dobra, ale skoro nie gadamy o MZ czy RS a o HSCV to czemu firmy produkujace customowe tlumiki nie robia HSCV skoro bylo takie mega wypas? tylko swoje klepia? :P nie chce sie klocic bo kazdy ma swoje racje ale akurat tlumiki/geometria/waga idzie z duchem czasu i nie koniecznie na zle to wychodzi.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

LisuKrakow pisze:Polonez jak na swoje lata tez byl zajebisty
Produkowali wtedy też S klasę, F40 i parę naprawdę fajnych aut, więc bez przesady :D
LisuKrakow pisze:czemu firmy produkujace customowe tlumiki nie robia HSCV skoro bylo takie mega wypas? tylko swoje klepia? :P
Bo to byłby plagiat. Doda też nie śpiewa Beatlesów, chociaż byli zajebiści, tylko swoje klepie, nie? ;)
LisuKrakow pisze:nie chce sie klocic bo kazdy ma swoje racje ale akurat tlumiki/geometria/waga idzie z duchem czasu i nie koniecznie na zle to wychodzi.
Są i plusy i minusy. Bo znajdź mi teraz amora, który przeżyje tyle, co Monster 03'. Albo wspomniane Gustavy. Albo Bitch 06'. Jest fajnie i lżej, sam zszedłem na ramie z ordowiku poniżej 17kg, ale coś za coś. Obejrzyj ten film, naprawdę, tak już poza tematem ;)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

LisuKrakow pisze:Szakall Ty sie nie odzywaj bo Tobie "monstera" na lata juz postawili ;p nie no zart :P monster to monster, ale nie pchajcie na sile ludzi w oldschool :P
Ale tu sie tylko proponuje, nic poza tym na siłę ;)
Szakall pisze:LisuKrakow, powiadasz roczniki 2007 sa na lata, jakos moj 11-letni monster swiadczylby nieco inaczej
Polać. Zobaczycie ze za 5 lat albo i więcej monstery dalej będą ugniatać teren a boxxy i inne wynalazki z 2010 wymrą.
LisuKrakow pisze:Las3k_91 Ldz No jasne ze RS sa na 2-3 lata max, a MZ na wiecej ale to nie znaczy ze maja ciskac po 8 lat czy nie daj boze jeszcze wiecej, przeciez to juz sa stare tlumiki, stara puszka, stara technologia, gdyby to bylo az tak zajebiste to by to dalej sklejali - a jednak robia nowe (wiem wiem, marketing).
Kartusze shiver motocros powstał w 2002 roku, posiadały regulacje tłumienia, szybkiej i wolnej kompresji i pracują u mnie do dziś genialnie, i są banalne w tuningowaniu dla kogoś kto ma pojęcie jak to zrobić, i jest to zajebiste do dziś, jedynie co to puszki i lagi zmieniają, a bebechy na słabsze, no i żywotność sprzętu na tym cierpi, jakby każdy miał dzis monstera firma by zbankrutowała przez zbyt dobry produkt, coś sie musi psuć żeby ktoś mógł wymyślić coś nowego i dalej zarabiać.

Ode mnie propozycja za te kasę to polować na juniorka/super T / coś z słynnej seri Z, ale to juz obecnie ciężko znaleść .
Back in black
pietryna
Kontakt:

LisuKrakow pisze:Polonez jak na swoje lata tez byl zajebisty, jasne ze uplyw czasu zmienia "zajebistosc" ;p
Caro Plus 1.4 GTi to chyba byłby jedyny z tych starych, polskich samochodów które byłbym gotowy zaakceptować u siebie w garażu. No jeszcze syrenę sport ale to trochę nieznany i zapomniany koncept.
19wojslo96
Kontakt:

Post autor: 19wojslo96 »

Troszkę wode z mózgu mi zrobiliście. :)
pietryna
Kontakt:

Bierz domaina bo tutaj za duży opór jest na starocie które i tak przeżyją tego domaina po dwakroć.
LisuKrakow
Kontakt:

Ja bym na jakies 66 wolal zapolowac, albo na 318. Poczekaj i dozbieraj, jest zima to nie ma pospiechu, przegladaj allegro i pinkbike.

Stare super t i juniory nie lamaly sie? co Wy za glupoty gadacie, wytrzymalosc wytrzymaloscia i obecne amortyzatory bija na glowe starocie, no nie licze monstera ale to przegiecie jest ;p
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

LisuKrakow pisze:Stare super t i juniory nie lamaly sie? co Wy za glupoty gadacie, wytrzymalosc wytrzymaloscia i obecne amortyzatory bija na glowe starocie, no nie licze monstera ale to przegiecie jest ;p
Już widziałem więcej zepsutych Domainów, a co dopiero jak osiągną te 8-9 lat.
pietryna
Kontakt:

Ja osobiście prędzej bym zaufał Super T 2003 niż Boxxerowi 2009 jeśli chodzi o łamanie czy coś. Te amortyzatory mają bardzo duży nadmiar. Coś jak piramidy. Stoją i będą stały jeszcze długo po tym jak ślady cywilizacji technicznej znikną.
RinsoStraznikBushoo
Kontakt:

Post autor: RinsoStraznikBushoo »

junior T, teraz ich duzo jest na allegro. naprawde wytrzymaly, jezdze na nim rok, on nie pracuje, wrecz plywa, wybiera wszysciutko, zaczynaj od korzankow, przez hopy, po wyzsze kamyczki. moze i stare, ale jak sie zadba, jest super
ODPOWIEDZ