Ostrzeżenie przed alegrowiczem Pitek112
-
- Kontakt:
Ostrzeżenie przed alegrowiczem Pitek112
Sprawa wygląda tak:
Mój kolega postanowił zakupic ten o to damper:
http://allegro.pl/fox-vanilia-rc-remote ... 69125.html
dane sprzedawcy:
Pitek112
Piotr F.
Wiec po wygranej aukcji, przelał kasę na konto allegrowicza, wymienili adresy, gg, telefony, niby wszystko ok. Niestety sprzedajacy wysłał damper w ten poniedziałek dlatego ze dotarł dopiero teraz. Kolega miał zgłaszać sprawę na policję ale postanowilismy czekać. Przez miesiac czasu nie było jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, ale jakimś zaczarowanym sposobem damper dotarł.
Sprzedajacy ocenił stan wizualny na dobry, w rzeczywistości damper ocenił bym za wyglad na 2+, naklejki obdrapane, cały usyfiony jakimś szitem. Sprzedawca ocenił stan techniczny na bardzo dobry z minusem. Otóż ja majac teraz przed sobą ten damper na czynnikach pierwszych, jego stan techniczny oceniam na 2-, oto powody :
Uszkodzona nakrętka spreżyny, podczas odkrecania jej odkręcał sie korpus dampera ;]
Uszkodzone oczko montażowe z reg. tłumienia w mniejscu podtrzymywania tależyka spreżyny.
Uszkodzony gwint korpusu dampera.
Nie działajaca regulacja kompresji.
Uszczelka pistona odpowiedzialnego za kompresję... jak widać znikła niczym Hudini.
Krzywe shimy na tłoku. Nadają sie tylko do wyrzucenia.
Olej: galaretka o smaku i wyglądzie rzeki ganges.
A teraz najciekawsze: w oleju pływały sobie metalowe opiłki.
Dlatego przestrzegam przed tym sprzedajacym, chyba ze macie ochotę na zakup produktu który dostarczy wiele niezapomnianych emocji i wrażeń po otwarciu paczki, proszę bardzo ;]
Mój kolega postanowił zakupic ten o to damper:
http://allegro.pl/fox-vanilia-rc-remote ... 69125.html
dane sprzedawcy:
Pitek112
Piotr F.
Wiec po wygranej aukcji, przelał kasę na konto allegrowicza, wymienili adresy, gg, telefony, niby wszystko ok. Niestety sprzedajacy wysłał damper w ten poniedziałek dlatego ze dotarł dopiero teraz. Kolega miał zgłaszać sprawę na policję ale postanowilismy czekać. Przez miesiac czasu nie było jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, ale jakimś zaczarowanym sposobem damper dotarł.
Sprzedajacy ocenił stan wizualny na dobry, w rzeczywistości damper ocenił bym za wyglad na 2+, naklejki obdrapane, cały usyfiony jakimś szitem. Sprzedawca ocenił stan techniczny na bardzo dobry z minusem. Otóż ja majac teraz przed sobą ten damper na czynnikach pierwszych, jego stan techniczny oceniam na 2-, oto powody :
Uszkodzona nakrętka spreżyny, podczas odkrecania jej odkręcał sie korpus dampera ;]
Uszkodzone oczko montażowe z reg. tłumienia w mniejscu podtrzymywania tależyka spreżyny.
Uszkodzony gwint korpusu dampera.
Nie działajaca regulacja kompresji.
Uszczelka pistona odpowiedzialnego za kompresję... jak widać znikła niczym Hudini.
Krzywe shimy na tłoku. Nadają sie tylko do wyrzucenia.
Olej: galaretka o smaku i wyglądzie rzeki ganges.
A teraz najciekawsze: w oleju pływały sobie metalowe opiłki.
Dlatego przestrzegam przed tym sprzedajacym, chyba ze macie ochotę na zakup produktu który dostarczy wiele niezapomnianych emocji i wrażeń po otwarciu paczki, proszę bardzo ;]
Back in black
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Lestat Wampirze powiedz mi czego sie spodziewales po min 7-8 letnim damperze ;p to juz samo w sobie dawno powinno zardzewiec i zniknac :P nie no a tak serio to mialem napisac zebys pousuwal dane osobowe ale widze ze juz to zrobiles ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
Z pewnością nie opiłków, miałem w łapkach wszystkie odmiany vanilki na serwisie i max co im dolegało to albo któraś uszczelka padła albo wytarł sie ślizg lub poprostu potrzebowały zmiany oleju, vanilka to naprawdę wytrzymały damper. Swoją drogą sprzedajacy wcisnął niezły kit, ten damper nie powinien być wart 100 zł, ale nie tracę wiary w możliwosci przywrócenia mu sprawności.LisuKrakow pisze:Lestat Wampirze powiedz mi czego sie spodziewales po min 7-8 letnim damperze
Back in black
-
- Kontakt:
Mam w takiej bieda-miejskowym rowerku juniorka z 99' i trzyma się świetnie.LisuKrakow pisze:Lestat Wampirze powiedz mi czego sie spodziewales po min 7-8 letnim damperze ;p to juz samo w sobie dawno powinno zardzewiec i zniknac :P nie no a tak serio to mialem napisac zebys pousuwal dane osobowe ale widze ze juz to zrobiles ;p
Co nie zmienia faktu, że zgłosić to do allegro razem ze zdjęciami

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
-
- Kontakt:
matko co za herezja!RinsoStraznikBushoo pisze: idz do rzecznika praw konsumenta. ma prawa prokuratorskie (uprawnienia).
poza tym znasz temat (rzecznika) z autopsji?bo we wszystkich przypadkach ktore ja znam sprawa konczyla u rzecznika konczyla sie zawezwaniem do proby ugodowej,a jakakolwiek propozycja ugody (doslownie jakakolwiek,nawet najsmiesniejsza) jest uznawana za spelnienie zadania rzecznika i zamyka sprawe w tym pieknym urzedzie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
pominalem ten element,a zasadniczo jest najistotniejszy.rzecznik nie ma tu nic do gadania,bo jak nazwa wskazuje moze interweniowac w transakcjach kosumenckich,a ta taka nie jest.RinsoStraznikBushoo pisze:. idz do rzecznika praw konsumenta.
wiesz,problem nie lezy w samym rzeczniku tylko w przepisach regulujacych jego kompetencje-podporzadkowanie sie zadaniu proby ugodowej co do zasady zamyka postepowanie przed tym organem.EZrider pisze:piotrex zależy. U mnie w mieście jest miła i ładna pani która różne rzeczy załatwia, przynajmniej ze sklepami i firmami które coś świrują o reklamacje.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu