Zumbi F-44 czy poprawiona?

Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

morthias powiedz mi chociaż, że od wczoraj się DH interesujesz?

ZUMBI od pierwszych dni swojego istnienia oferowało geo pod ridera, więc nie pisz bzdur, proszę. Zmienna "geo" to dobrodziejstwo firm z górnej półki jak Nicolai, czy Canfield a nie wada.
Kontakt:

Post autor: sznib »

Roman_Maxx pisze:sznib a to piszesz z własnego doświadczenia?

Czy tylko poważasz jak internetowa plotkara, że jedna baba powiedziała drugiej babie, że widziała ....
Tak się składa że akurat nie jest to zasłyszana plotka, dobrze pamiętam ten temat gdzie właściciel ramki Zumbi opisał swoje przejścia z serwisem i na pewno nie były to bajki wyssane z palca. Nie chce mi się go szukać, ale zapewne wielu stałych czytelników portalu też go pamięta. O ile dobrze pamiętam mocowanie dampera było źle wspawane, co doprowadziło do dalszych szkód. Nie wiem czy obecnie jest lepiej z serwisem, ale sprawa była i nie da się jej wymazać jakby nie istniała wogóle.
Roman_Maxx pisze:Customer support jest lepszy niż Giant i cała reszta, bo Pawłowi zależy na jego rodzinnej firmie i opiniach użytkowników.
No ciekawe czy jest lepiej niż w przypadku Santa Cruza, gdzie w góra kilka dni po otrzymaniu ramy z defektem do klienta jedzie piękna NOWA rama. Bez żadnych zbędnych formalności. Na cały świat.
Dexs
Kontakt:

Re: Zumbi F-44 czy poprawiona?

Post autor: Dexs »

Kolego noo owszem mialo wpadke ja czytalem ten artykul i to wlasnie on sklonil mnie do zalozenia posta ;P tego sie boje kupie skocze z dropa czy hopki 10m++ i jak sie posypie to bede nie dosc ze wku*** na maxa to i kasa w plecy wiadomo pospawac mozna ale to juz nie bedzie to samo.
Rower nie kobieta nigdy cie nie zdradzi :)
Romo
Kontakt:

Post autor: Romo »

Panowie, od czasu owej wpadki minęły 3 lata. Myślicie że Pan Paweł nie optymalizuje swoich ram? Ja miałem rame z 2008 roku i był w niej jakiś błąd konstrukcyjny , który objawiał się wcześniejszym dobijaniem ramy niż tłumika. Efektem było twarde uderzenie wahacza o przedni trójkąt. Jeździłem tak przez dość długi okres czasu i pod koniec sezonu oddałem rame do Zumbi. Rama została poprawiona, zostały wymienione tuleje oraz śruby, sprawdzono geometrię ramy i wszystko to było za darmo pomimo że rama nie była już na gwarancji. Kontakt z Panem Pawłem był naprawdę w porządku i gość w tej sprawie wykazał że klient jest dla niego ważny. Nie generalizujcie bo felernych ram było kilka, a wyprodukowano ich mase w dodatku mowa tu konkretnie roczniku 2008. Ja nie spotkałem się osobiście z problemami F44 pow. 2008.
Guziken
Kontakt:

Post autor: Guziken »

Mi od bardzo dawna marzy się ta rama. Zaniepokoił mnie jednak tamten temat na forum...I nie wiem czy miałem pecha czy to norma ale kontakt jest bardzo słaby. Na odpowiedź na pytanie o cenę ramy czekałem ładnych kilka dni. Więc lepiej nie myśleć jak "łatwo" skontaktować się gdy coś jest nie tak ze sprzętem.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=58617 Podaję link, żeby nie było "jakiegoś gdzieś tam tematu bardzo dawno temu".
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

"morthias" sam sobie postami opinie budujesz. Tak potwierdzam od początku ZUMBI oferowało custom geo, nie znam przypadku, że ktoś chciał taką a dostał inną. Kąty jak kąty czasem mnie dziwiło, co potrafią zamówić ale cóż o gustach się nie dyskutuje, wszak każdy ma prawo być inny i czuć inaczej!
Kontakt:

Post autor: morthias »

Roman_Maxx, to, co oferowalo Zumbi, a to co wyspawal potem Mielec to dwie zupelnie rozne rzeczy ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Maxxxe
Kontakt:

Post autor: Maxxxe »

a ktoś się orientuje ile kosztuje nowe f-44 ?
Guziken
Kontakt:

Post autor: Guziken »

4500 bez dampera
sznib
Kontakt:

Heh, dostałem PM od użytkownika KarolinaDH z oskarżeniem o pomówienie :shock: Żeby było śmiesznie nie ma nawet wzmianki jakiego tematu to oskarżenie dotyczy. Domyślam się jednak że tego.
Tak więc pomówienie to jest wtedy jak rozgłasza się nieprawdziwe informacje z niekorzyścią dla osoby/firmy. Ja jedynie przypomniałem o fakcie takim że był temat w którym wielu użytkowników narzekało na jakość ram i usług serwisowych firmy Zumbi. Jest to dokładnie ten temat który zlinkował GgG . Istnienie tematu jest faktem, więc jak można stwierdzić że rozpowszechniam fałszywe informacje? Można jedynie stwierdzić (i starać się udowodnić) że informacje w tym temacie są nieprawdziwe, jednak nikt z firmy Zumbi nie zainteresował się wtedy sprawą aby spróbować wyjaśnić sprawę. Również w tym temacie brak oficjalnego stanowiska kogoś z firmy Zumbi, za to dostaję PM z pogróżkami. Normalnie żal...
Dexs
Kontakt:

Re: Zumbi F-44 czy poprawiona?

Post autor: Dexs »

a kto dokladnie do Ciebie sznib napisal? ja pisalem do Pana Pawla ale 0 oddzewu .. ;p wiec mozna sie domyslac co i jak.
Rower nie kobieta nigdy cie nie zdradzi :)
sznib
Kontakt:

No napisałem przecież że KarolinaDH
http://www.dh-zone.com/forum/memberlist ... le&u=11142
Po obejrzeniu jej strony na PB wiedziałem ze o Zumbi chodzi. Zupełnie nie rozumię tej firmy, zamiast napisać w tym temacie coś w stylu "owszem, zdarzały nam się wcześniej wpadki, ale teraz kontrola jakości jak i jakość usług serwisowych zostały poprawione" to jakieś bezpodstawne oskarżenia o pomówienie.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Dokopałem się do tematu .... i zaznaczam, że nie robie tego dokuczliwie :) Bardziej jako ciekawostka:

http://vimeo.com/32906901
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

ciekawe jakia jest minimalna długość sztycy wewnątrz ramy, bo wątpię aby nie była to wina Helmuta :)
marcin4444
Kontakt:

Post autor: marcin4444 »

SeraaX pisze:ciekawe jakia jest minimalna długość sztycy
rzeczywiście wygląda jakby była wsadzona za wysoko i jeśli nie wiemy jak to tylko 'ciekawostka' a nie dowód ;)
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

Od dawna wiadomo ze Zumbi nie jest z Mielca ;)
http://www.pinkbike.com/photo/3345602/
tylko ten napis na kartonie troszke wadzi. Lecz nie miałem nie dotykałem nie oceniam!
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

Dexs pisze:w 2009r. Miala byc poprawiona i jak oceniacie ta rame
przejezdzilem dwa sezony na roczniku 2009 wlasnie i nie wyszly z niej zadne wady wynikajace z eksploatacji.
Smol
Kontakt:

Post autor: Smol »

jak to ma byc opinia czy bym kupił to bym nie kupił
postawa to kontakt z producentem/dystrubutorem
a ja od zumbi juz elke kiedys kupiłem
najpierw słaby kontakt był kiedy ona dotrze do mnie wkoncu
pozniej miałem pytanie pewne po 1 meilu zero odzewu na drugi odpowiedz po jakims długim czasie
dodam ze z inna firmą produkującą ramy której marki nie wymienie miałem przez pewnien czas problem z gwaracją
i odpisywali mi zawsze tego samego dnia a firma z włoch i porozumiewałem sie łamaną angielszczyzną

i teraz przykładowa sytuacja
co zrobic jak pęknie zumbi , na stronie telefonu nie ma z tego co pamietam a o szybkiej odpowiedzi na meil mozna zapomniec
to tylko moja opinia o ramie wiem wiecej ale informacji nie z pierwszej reki nie napisze bozaraz ktosmnie o cos posądzi :P
ODPOWIEDZ