Alternatywa dla GoPro HD

ziutek dh fr
Kontakt:

Post autor: ziutek dh fr »

Mam pytanie jakie polecicie program do edytowania video z gopro hd2 bo takową posiadam chodzi mi o dodawanie muzyki i napisów ewentualnie logo moich sponsorów ?? jakiś darmowy i łatwy w obsłudze . prosze o stronki z których mogę ściągnąć takowy programi z góry bardzo dziekuję !!
BopLight AminoStar Team ŚwidnicA
leaderfox
Kontakt:

Post autor: leaderfox »

A jak ocenicie jakość filmów z lustrzanki sony? Ja mam alfe 55 i zastanawiam się czy daje radę? Oczywiście do celów mało profesjonalnych ale Canon 5d II daje radę z filmami HD więc może i mój Sony, da radę?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak już masz to chyba sam mozesz ocenic ;)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

MTBR.com zrobiło swój własny test GoPro Hero2
http://reviews.mtbr.com/gopro-hd-hero2-review
pozdro

frango
ziutek dh fr
Kontakt:

Post autor: ziutek dh fr »

Powtarzam pytanie jaki polecicie program do dodawania muzyki logo i napisow do filmików z gopro ??
BopLight AminoStar Team ŚwidnicA
hapek
Kontakt:

Post autor: hapek »

Miałbym pytanie co do HD Hero 2. Nie chcę jak narazie zakładac nowego tematu, także może tutaj z marszu byście mi pomogli. Która wersja jest najbardziej przystosowana pod MTB ? Motorsport ? Bo widze, że wersję outdoor można nabyć już taniej ale pewnie nie ma niezbędnych do roweru zaczepów, czy jak to wygląda ?

Apropo zewnętrznych LCD
http://allegro.pl/gopro-lcd-bacpac-ekra ... 37409.html
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Chyba bardzo świeży jesteś w temacie,bo ten wyświetlacz jest dostępny od kilku miechów ;)
Wersja Outdoor jest niby bardziej pod mtb,bo masz mocowanie na głowę + mocowanie do kasku przez otwory wentylacyjne (nie pasuje do dużej ilości fullfaców,czy orzeszków jakby co ;) ). Motosport masz przyssawkę do szyb, karoserii itp. i chyba było więcej naklejek.
Moja rada - wersja w sumie obojętna,sprzedaj te bzdetne mocowania i kup sobie szelki lub mocowanie na rurkę ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

leaderfox pisze:A jak ocenicie jakość filmów z lustrzanki sony ? Ja mam alfe 55 i zastanawiam się czy daje radę? Oczywiście do celów mało profesjonalnych ale Canon 5d II daje radę z filmami HD więc może i mój Sony, da radę?
Skoro masz to po co pytasz? Nie potrafisz samemu sobie porównać?
5DMarkII to zupełnie inny poziom niż Sony- w Canonie masz pełną klatkę, lepszy procesor obrazu itd.

Filmy z Sony Alpha SLT-A77 to jak dla Mnie megashit... bez urazy ale z A55 są jeszcze gorsze...
Za to jakość filmu z lumix'a GH2 przy najnowszych patch'ach jest tak miażdząca ( i to nawet oglądając film na dużym ekranie, na pełnych rozdzielczościach ), że trudno momentami odróżnić czy oglądamy film czy zdjęcia... Ale kończę off bo to nie temat o filmujących lustrzankach.
Poczwar
Kontakt:

Post autor: Poczwar »

Mógłby ktoś zmierzyć wysokość gopro zamontowanego w mocowaniu tripod?
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

Poczwar - 89mm

Poczwar
Kontakt:

Post autor: Poczwar »

dzięki :D
NelsonStanislaw
Kontakt:

Post autor: NelsonStanislaw »

A tak zupełnie poza tematem GoPro. Kamera 3D z projektorem – warto w toto inwestować, czy to raczej taki ciekawy gadżet dla laików? Nie znam się na kamerkach za bardzo, a jest mi coś potrzebne do filmików typowo sportowych, i właśnie koleżanka w pracy mi poleciła taką kamerkę. A z kolei znajomy mnie wyśmiał i powiedział, że wystarczy mi do kręcenia takich filmów trochę lepszy kompakt. Dodam, że chodzi o tricking i parkour.
frango
Kontakt:

W piątek odebrałem moją GoPro Hero2 Motorsports :)
Pierwsze, motocyklowe testy wypadły pomyślnie :)
Mimo użycia karty klasy 4, nie zauważyłem żadnych zgubionych klatek.
Był jeden dead pixel, ale zniknął :)
Wczoraj przyszła karta Kingstona 16Gb klasy 10, więc kolejne testy w najbliższy wknd :)
Prócz tego, że jakość obrazu jest o wiele lepsza, ogólnie, to bardzo dużej poprawie uległa ostrość na obrzeżach kadru :)
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Te ojciec, jedziesz gdzies na weekend? Jak tak to nie masz miejsca w golfie? ;) Też bym gopro przetestował
frango
Kontakt:

Nie jadę, idziemy z Jasiem na basen :) też będę tam GoPro testować :D
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie mozesz koszyka do glorki zamontować ? ;)
czarny_amstaff
Kontakt:

Post autor: czarny_amstaff »

W sumie to teraz już nie wiem, czy kupić Hero 2 czy tamtą kamerkę. Sprzedają ją na stronie gopro.pl więc może jakaś zła nie jest, a z hero 2 jak mi sie stanie to co z 1080 to znowu będę mieć problem co zrobić.Link z porównaniem http://www.youtube.com/watch?v=OmssWF9xUQ0 . Na GoPro widać ewidentnie falowanie,tylko czy to wina wadliwego modelu czy co bo kolega a hero 2 nie ma takiego problemu.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Pewny nie jestem, ale to falowanie jest chyba spowodowane tym że po stronie gopro jest większa część wirnika...
czarny_amstaff
Kontakt:

Post autor: czarny_amstaff »

Mnie tam sie wydaje że kamerki są w tych samych miejscach tylko po innych stronach samolotu
ODPOWIEDZ