Grimeca czy NS? Supra MT czy DM24
Grimeca czy NS? Supra MT czy DM24
Jaka piaste wybrac... Grimece czy NS Roller?? Jaka obrecz... Alex DM24 czy tez moze Supra MT?? Za i przeciw.
Thanksior
Thanksior
NO FATE
Do czego hmmm... Nie bawie sie specjalnie w jakies trikowanie. Smigam głownie po miescie ale jakies górki tez sie zdarzaja: ) Głownie szybka jazda : ] Nie nawidze sie wlec: / A co do kasiurki to róznica miedzy jedna a druga to 30 zetek. Nie taka tragedia... Ale z drugiej strony za to juz mam szprych np.
NO FATE
mam 2 kolka na piastach nsx i dm24 (z tylu 24cale) - tydzien temu posypalo sie cos w tylnej piascie - zrobilo sie ostre kolo (ktos kiedys pisal, ze w piascie dm tak sie stalo). mam te kolka od niecalych 3 miesiecy...
ale powiem jedno - zawsze cos moze sie zepsuc i nie mowie, ze piasta do bani, wrecz przeciwnie - bardzo mocna i fajnie glosno przeskakuje bebenek.
zadzwonilem do 7anna i powiedzieli, zebym wyslal i naprawia, lub wymienia bebenek i od razu odesla spowrotem - i zebym na kartce napisal adres zwrotny, bo wtedy szybciej wysla, jezeli cos bedzie zamazane na kwitku z poczty. nie chcieli nawet rachunku, zeby potwierdzic ile czasu mam piaste. tak wiec juz czekam na odeslanie mi kola. no a przednia piasta to juz w ogole miodzio chodzi:) SZCZERZE POLECAM PIASTY NSX
a jezeli chodzi o obrecze - teraz gdybym mial wygor, to chyba wybralbym supry 2 razy na przod 26" a na tyl 24" (tak jak teraz mam na dm24) - pewnie i mocniejsze troche, a scianka wysoka jest swietna do v'ek. dm24 ma troszke niskie scianki i przy corratecach i oponkach tioga factory dh2.3 trza je porzadnie ustawic, zeby lapaly na calej powierzchni scianki i zeby nie tarly o opone - wygodniejsze sa chyba klocki z okladzinami, bo nie maja takiego ksztalu jak corratecki - z reszta na zime i tak trza zostawic te klocki w domu i poszukac czegos innego, bo na mokrym corratec to beznadzieja :)
mam nadzieje, ze pomoglem :)
ale powiem jedno - zawsze cos moze sie zepsuc i nie mowie, ze piasta do bani, wrecz przeciwnie - bardzo mocna i fajnie glosno przeskakuje bebenek.
zadzwonilem do 7anna i powiedzieli, zebym wyslal i naprawia, lub wymienia bebenek i od razu odesla spowrotem - i zebym na kartce napisal adres zwrotny, bo wtedy szybciej wysla, jezeli cos bedzie zamazane na kwitku z poczty. nie chcieli nawet rachunku, zeby potwierdzic ile czasu mam piaste. tak wiec juz czekam na odeslanie mi kola. no a przednia piasta to juz w ogole miodzio chodzi:) SZCZERZE POLECAM PIASTY NSX
a jezeli chodzi o obrecze - teraz gdybym mial wygor, to chyba wybralbym supry 2 razy na przod 26" a na tyl 24" (tak jak teraz mam na dm24) - pewnie i mocniejsze troche, a scianka wysoka jest swietna do v'ek. dm24 ma troszke niskie scianki i przy corratecach i oponkach tioga factory dh2.3 trza je porzadnie ustawic, zeby lapaly na calej powierzchni scianki i zeby nie tarly o opone - wygodniejsze sa chyba klocki z okladzinami, bo nie maja takiego ksztalu jak corratecki - z reszta na zime i tak trza zostawic te klocki w domu i poszukac czegos innego, bo na mokrym corratec to beznadzieja :)
mam nadzieje, ze pomoglem :)
...::: KAWASAKI ZX-6RR 2005 :::...
no więc tak ja mam piasty grimeca ale tył mi sie dość szybko posypał tzn jak zwykle to bywa w grimecach wygieła mi sie oskaże nie mogłem jej wyjąć z korpusu między łożyskami ale jakoś sie udało, ale piasty naprawde godne uwagi i polecenia bo są super tylke te ośki....
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=382447