Alternatywa dla Ipoda Toucha 4g

Yncy
Kontakt:

Alternatywa dla Ipoda Toucha 4g

Post autor: Yncy »

Stoję przed zakupem. Potrzebuję urządzenia do zabawy, obowiązkowo MP3, wifi, przeglądarka. Mile widziana kamera, co w przypadku Ipoda na +. Nie potrzebuje telefonu, z racji tego, że przy zjazdach rozwaliłem już spory dorobek :D

jakieś pomysły, czy tylko Touch ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Nie rozumiem, a tacza nie rozwalisz? Po prostu przekładaj karte sim do gównianego telefonu na rower albo kup case na telefon.
Yncy
Kontakt:

Przepraszam , nie jasno to opisałem.

W tej chwili posiadam 'pancerny' telefon, z którego idzie wysyłać smsy i dzwonić. Muszę go zawsze mieć przy sobie - nawet na rowerze. Do jazdy będę używał także stare Nano/ zwykłe mp3, którego mi nie będzie szkoda.

Potrzebuję zabawki, która będzie miała ww funkcje, ale nie musi być to drugi telefon. Toucha będę używał głównie w szkole (obecność wifi), w domu i ogółem na co dzień. Nigdy na rower, albo tam gdzie jest ryzyko jego uszkodzenia.
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

Nie ma co się wahać jeżeli chodzi o toucha. Jeżeli ma Ci umilać czas to tylko on się do tego nadaję. Niesamowite wykończenie, wygoda, funkcjonalność i miliony aplikacji/gier na app storze ;) Jeżeli kupisz nie pożałujesz - wiem co mówię, sam mam z nim doczynienia.
Yncy
Kontakt:

Tym bardziej, że jestem zwolennikiem Apple zważając na fakt, iż obecne Nano jeszcze żyje po paru latach intensywnego użytkowania, dwóch pralkach i pływaniu z rybkami :P

Szkoda na przykład, że taki Sony X-1050 nie ma przeglądarki, albo Cowon V5 jest zbliżony do rozmiarów smartphona.

Chyba dołożę do Ipoda ..
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Nie lepiej dołożyć do Iphona? Może i sporo do dołożenia, ale myślę że warto.
AveFreeride
Kontakt:

Post autor: AveFreeride »

XxUzixX pisze:Nie lepiej dołożyć do Iphona?
Ale i tak mówi, że telefonu nie potrzebuje drugiego a kase lpiej dołożyć do roweru :D
PB: http://tnij.org/s49y
Rwr: http://tnij.org/p6pm
TO JEST KROSS NA TYM JEŹDZI KAŻDY PROS
XxUzixX
Kontakt:

Przecież w tych czasach głupotą jest kupować mp4 czy podobnego sprzętu. Lepiej kupić porządny telefon, a jeśli chcesz słuchać muzyki bojąc się o sprzęt kupujesz zwykłą mp3.. Ten "pancerny" telefon masz do roboty i na rower, a iphona na codzień itp. Takie moje zdanie ;)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Samsung Galaxy Wifi 5.0

Nie pchaj się we wszystkie systemy zablokowane bo zanim zrobisz JailBreak konkretny to wysrasz gałki oczne.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

XxUzixX pisze:Przecież w tych czasach głupotą jest kupować mp4 czy podobnego sprzętu. Lepiej kupić porządny telefon, a jeśli chcesz słuchać muzyki bojąc się o sprzęt kupujesz zwykłą mp3.. Ten "pancerny" telefon masz do roboty i na rower, a iphona na codzień itp. Takie moje zdanie
Dokładnie. Trzeba tylko obczaic komórke z dobrym dzwiekiem. Po co nosic po kieszeniach tone sprzętu jak mozna miec po prostu komórke.

EZ - bez przesady. htc juz ma nie blokowac rootowania, nie wiem jak motorolla i samsungi nowe ale nie ma co sie srać.
Yncy
Kontakt:

Niee ;) Nie potrzeba mi Iphona. Wbrew pozorom taka cegła jest porządnym telefonem - bateria trzyma 2,5 tygodnia, znakomity zasięg. Chcę taką zabaweczkę bez funkcji dzwonienia. A przekładając kartę sim z jednego do drugiego, w moim wykonaniu skończyłoby się tragedią :D
XxUzixX
Kontakt:

Re: Alternatywa dla Ipoda Toucha 4g

A nie myślałeś o Tablecie?
IgorCeKa
Kontakt:

Post autor: IgorCeKa »

EZrider pisze:Nie pchaj się we wszystkie systemy zablokowane bo zanim zrobisz JailBreak konkretny to wysrasz gałki oczne.
Rany kolejny Twój post dosłownie do dupy, wszędzie się wypowiadasz, a gówno wiesz... JB zrobi każdy laik przez Redsn0w... tak samo simlocka w starszych oprogramowaniach OS, wystarczy z Cydii ściągnąć install0us'a.
Yncy stałem przed identycznym wyborem rok temu i przez namowę znajomego wybrałem iPhone nie żałuje, zaskakujący kombajn do tego bardzo wytrzymały(ciężkie życie ma ze mną ;) ) możesz zainwestować nawet w zwykłego 3G (teoretycznie filmów nie można kręcić ale na Cydii masz za darmo aplikacje do tego) którego kupisz za 450 zł już w fajnym stanie
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Pisał już, że nie chce iphona to mu nie polecajcie. Bierz tak jak się zastanawiasz - ipoda toucha 4g, masz takie wymogi, że nie będziesz żałował. ;)
Yncy
Kontakt:

A nie myślałeś o Tablecie?
nie, muszę mieć coś poręcznego z czego da się korzystać na lekcjach i co schowam pod ławką.
którego kupisz za 450 zł już w fajnym stanie
- koniecznie nowy i z gwarancją.
Samsung Galaxy Wifi 5.0
- ciekawy, ale niestety trudno dostępny i raczej drogi.
Po co nosic po kieszeniach tone sprzętu jak mozna miec po prostu komórke.
- akurat to jest najmniejszy problem, który w ogóle mi nie przeszkadza - chodzę/siedzę z dwoma portfelami, telefonem i ipodem w kieszeniach.
XxUzixX
Kontakt:

To kupuj toucha 4g i z głowy.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Yncy zakład że nosisz bojówki. :D
Yncy
Kontakt:

EZrider pisze:Yncy zakład że nosisz bojówki.
nie, zwykłe spodnie, powiedziałbym, że nawet rurkowate :)

decyzja padła na Ipoda, tylko na razie cena mi się nie podoba, bo 800 zł wyczyści całe konto ;o

Jak myślicie, będzie coś tanieć ?
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Będzie tanieć, tylko będziesz musiał poczekać i dobrze szukać. ;)
ODPOWIEDZ