[Amortyzator] Boxxer RC 2011 vs Marzocchi 888 ATA WC 2008
[Amortyzator] Boxxer RC 2011 vs Marzocchi 888 ATA WC 2008
Witam
Od jakiegoś czasu zastanawiam się na kupnem obu tych widelców. Cenowo po mniej-więcej 1500zł, a stan obu które mam na oku jest podobny - oba zadbane i niby sprawne.
Przeznaczenie oczywiste. Jakie są plusy, a jakie minusy za każdym z tych amortyzatorów?
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu zastanawiam się na kupnem obu tych widelców. Cenowo po mniej-więcej 1500zł, a stan obu które mam na oku jest podobny - oba zadbane i niby sprawne.
Przeznaczenie oczywiste. Jakie są plusy, a jakie minusy za każdym z tych amortyzatorów?
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ATA wymaga troche zachodu,dlatego zasadniczo ja jej nie polecam,chyba ze masz jakiegos dobrego serwisanta albo sam masz sprawne rece i troche wiedzy technicznej (zdaje sie ze najwiekszym problemem sa puszczajace oringi w tlumiku,ktore przepuszczaja powietrze i widelec "opada"-naprawa tego w gregorio kosztuje krocie,natomiast mozna to ogarnac za paredziesiat zlotych np w vario bike).
aha,zmniejszenie skoku powoduje utwardzenie widelca (a np w systemie TALAS lub w Kowie nie powoduje).
dla formalnosci-tak,mialem 66 sl1 ata 07,66 ata 08 i 888 ata 08
.
a boxerow nie lubie.
aha,zmniejszenie skoku powoduje utwardzenie widelca (a np w systemie TALAS lub w Kowie nie powoduje).
dla formalnosci-tak,mialem 66 sl1 ata 07,66 ata 08 i 888 ata 08

a boxerow nie lubie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
kumpel mial te 888 ata wc 08 o ktorych piszesz i sobie chwalil, sporo byly jezdzone i chyba zadnych problemow z nimi nie mial ;p ja mialem boxxera i tez bylo fajnie, spoko amortyzator wart swojej ceny.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM