Suntour Rux DH prototyp amortyzatora

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

oski 34 pisze:jesli tylko cena byłaby suntour-owa ...
Miałem napisać, że wtedy będzie to samo co z RST R1, że nikt na tym nie jeździ i każdy z góry zakłada, że gówno, ale patrze na podpis i LIPA xD
Też mu dobrze życzę, chociaż miałem przez chwilę 2 Duroluxy 08' i oba były do dupy jeden przez drugiego, chociaż ważyły bardzo fajnie. Nowe ponoć lepsze. Btw co to jest "Suntour's RC2 cartridge" i gdzie to można teraz znaleźć? Coś jak Mission Control w założeniach? Sprężyna powietrzna jest, pogromca Boxxa WC normalnie. Oby.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

To RC2 nie może mieć za dużo wspólnego z "tym" RC2 znanym przez wszystkich. Prędzej bym powiedział że projekt oparty o Motion/Mission Control.

A z RST to bym chętniej sigmę przetestował niż R1
oski 34
Kontakt:

Post autor: oski 34 »

Jak na niecałe 4 stówki które dałem za R1 to jest świetnie ... złego słowa o nim nie powiem
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

190cm wzrostu to ja nie mam a ty taki skok :lol:
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

R1? Zaczęło rzygać u kumpla olejem po sezonie jeżdżenia. I to nie cieknie, RZYGA. Pomyślicie, *****, powinien wymienić uszczelki. Takiego wała. Cieknie przez kurzowe, które trzeba zamówić z Velo. Co za problem? AAA niespodzianka! Velo 'załatwia' nam te uszczelki od blisko 9 miesięcy... Także ja mam nadzieję, że nie będzie na poziomie R1, szczególnie jeśli chodzi o części ;)
Z gówna bata nie ukręcisz.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Jaram się odbojnikami, jutro zrobię sobie takie do dorado. Garett Buehler to nie byle kto, na pewno dobrze dotyra to nowe duro ;) Jak dla mnie to on naprawdę ma co pokazać, dla tych którzy nie znają tego nazwiska:

http://www.pinkbike.com/video/224322/
http://www.pinkbike.com/video/173527/
http://www.pinkbike.com/video/221262/
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Piękny jest, no ale cienka ta dolna półka, osobiście bym się trochę o nią bał. ;)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Garett to jest najlepszy współczesny gość ze sceny FR. Bez kitu on się może porównywać do Clawa i Romo.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Jak dla mnie, to aktualnie jeden z najładniejszych widelców.. Jeśli wygląd pójdzie w parze z jakością, to nawet cenę wyższą zaakceptują.. Kolokwialnie mówiąc "jaram się". Fajnie że cuś nowego jest..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Fajnie by bylo jakby jeszcze x-fusion z 2 polka weszło. Jakis czas testowali własny tłumik w boxxerach ale to podobno do ich puszki było. Ciekawe czy projekt żyje.
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Wygląda bardzo dobrze :D Praca powinna być na dobrym poziomie. Kiedyś miałem okazje testować ruxa E 130mm model 2008r i już wtedy byłem pod wrażeniem jak ten amor pracuje. Myślę, że będzie to hicior jeśli z kosmiczną ceną nie wypalą... Ogólnie trzymam kciuki za ten model, bo jak wiadomo, im większa konkurencja tym lepiej dla nas ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Forumowi specjaliści wykorzystali swoje talenta, sięgnęli do swego odbytu i wyciągnęli fakty. :P

1. Filozofią budowy widelce SR ( te wyższej klasy - epicon, axon, durolux etc) są zbliżone do Rock-Shoxa, nie MZ

2. Suntour robi swoje, całkiem sensowne, tłumiki nie wzorowane na niczym.

3. Sprężyna powietrzna w suntourach jest pi*drzwi identyczna z Solo-Air rock shoxa.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

uzurpator pisze:Forumowi specjaliści wykorzystali swoje talenta, sięgnęli do swego odbytu i wyciągnęli fakty. :P
Ja popieram moje opinie doswiadczeniem bo przerzuciłem kilka amorów tej firmy ;)
uzurpator pisze:1. Filozofią budowy widelce SR ( te wyższej klasy - epicon, axon, durolux etc) są zbliżone do Rock-Shoxa, nie MZ
Ale tylko do podstawowych modeli RS które pracą zbliżone są do produktów RST...
uzurpator pisze:2. Suntour robi swoje, całkiem sensowne, tłumiki nie wzorowane na niczym.
Sensowne w tłumnikach SR jest to ze są w pełni rozbieralne co daje spore możliwości do popisu. Lecz pracą żaden dupy nie urywa.
uzurpator pisze:3. Sprężyna powietrzna w suntourach jest pi*drzwi identyczna z Solo-Air rock shoxa.
Mam nadzieje że nie zastosują do tej sprężyny tłumnika z konstrukcją zbliżoną do tych w epiconach bo powstanie mega syf.

Liczę w tym amorku na kąpiel olejową, skoro wprowadzaja kartusz rc2 . W ruxach był zastosowany tłumnik który działał ciut gożej niż słynne ssv marzocchi.
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

LestatBiker pisze:Ale tylko do podstawowych modeli RS które pracą zbliżone są do produktów RST...
Ty chyba nie wiesz o czym mówisz. 3/4 produktów RST ma nierozbieralne tłumiki co przy tej konstrukcji zapewnia krótka zywotnosc tłumika.
LestatBiker pisze:Liczę w tym amorku na kąpiel olejową, skoro wprowadzaja kartusz rc2
Ja pierdole nazwali to rc2 bo maja tyle regulacji. RS ma r2c2, fox ma rc2, marz miał rc2. Czemu wszyscy nagle mysla, ze jest tu nagle stary tłumik marza?
LestatBiker
Kontakt:

Spaced pisze:Ty chyba nie wiesz o czym mówisz. 3/4 produktów RST ma nierozbieralne tłumiki co przy tej konstrukcji zapewnia krótka zywotnosc tłumika.
W tym przypadku mam na myśli pracę tych tłumników.
Spaced pisze:Ja pierdole nazwali to rc2 bo maja tyle regulacji. RS ma r2c2, fox ma rc2, marz miał rc2. Czemu wszyscy nagle mysla, ze jest tu nagle stary tłumik marza?
Tańsze koszty produkcji, no i sprawdzona konstrukcja, w końcu jedna firma klepie tłumniki dla marca i suntour. Dlatego myślę że i uszczelki od marca będą do niego pasować, a znając pracę produktów SR to zeby sie to naprawde fajnie uginało kąpiel olejowa jest najsensowniejsza.
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

LestatBiker pisze:Tańsze koszty produkcji, no i sprawdzona konstrukcja, w końcu jedna firma klepie tłumniki dla marca i suntour. Dlatego myślę że i uszczelki od marca będą do niego pasować, a znając pracę produktów SR to zeby sie to naprawde fajnie uginało kąpiel olejowa jest najsensowniejsza.
Jaki to ma zwiazek, z tym, ze zakładasz ze Marz im tłumiki udostępni? Nie udostepni. To jest nieopłacalne dla Marza. RC2 oznacza tylko ilość regulacji. Teraz każdy amor z takimi regulacjami to ma tłumik marza?
LestatBiker
Kontakt:

A co ma ilość regulacji to produkcji? Myślę ze udostępni skoro w 2008 w marco na tłumnikach widniał napis SUNTOUR ;)
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

Tak ledwie kilka najnizszychmodeli.

Marzowi udostepnienie innej firmie tłumików, która sprzeda je taniej sie nie opłaca. Po co konkurencji sprzedawac własna technologie?
LestatBiker
Kontakt:

Bo sprzedadzą starszą technologie, poza tym są pogłoski że marco ma znów problemy finansowe. Poza tym będzie milej ze strony SR kiedy w ich konstrukcjach znajdzie sie coś w podobie do marco.
Back in black
ODPOWIEDZ