Linka na trasie DH

dzemi15
Kontakt:

Post autor: dzemi15 »

Niestety idiotów na tym świecie nie brakuje, i nigdy nie będzie brakowało. Całe szczęście, że nikt na tym poważni nie ucierpiał.
[S]Kask 661 strike r.M http://tnij.com/RwJFU
BH+fox van r +box race 08 http://tnij.com/nOdoF
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

Powiedzcie mi tylko: dlaczego i po co?
Forfiter92
Kontakt:

Post autor: Forfiter92 »

jakbym kogoś przyłapał na czymś takim to bym go powiesił na tej linie ;/ czy ludzie naprawde nie zdają sobie sprawy, że taki "psikus" może zrobić poważną krzywde albo nawet zabić ? czy może chcą nas "wytępić" taką prymitywną metodą? aż się krew gotuje w żyłach jak pomyśle, że tacy ludzie chodzą po tym świecie
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

Może delikatnie nie na temat, ale napiszę o sytuacji która mi się zdarzyła już jakiś czas temu, mianowicie jechałem sam na niedzielną przejażdżkę do lasu (rekreacyjnie), pomyślałem, że przejadę się zobaczyć co słychać u nas na starej miejscówce, już tam nie jeździmy od jakiegoś roku, gdy dotarłem jechałem naszą traską w dół na całkowitym luzie, niezbyt szybko na szczęście, ponieważ za zakrętem spotkał mnie bardzo niecodzienny widok 2 typów z piłą w rękach i sóską lecącą prosto na mnie... nie wiem jakim cudem spadła 20-30cm ode mnie, goscie byli chyba bardziej przerażeni niż ja, rozminęliśmy się bez słowa bo wtedy jeszcze nie dotarło do mnie co się stało... Zawsze na wszelki wypadek przed jazdą trzeba zwiedzić trasę od dołu, ewentualnie pierwszy przejazd powoli i uważnie, na lecące drzewa nie ma chyba recepty ale pułapki da się zauważyć
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

Linki i inne wnyki są generalnie zakładane na panoszących się po lasach pajaców z kładami i krosami... w zeszłym roku było kilka wypadków śmiertelnych z udziałem turystów ... Nie pochwalam takich incydentów ale też nie dziwie się że ludzie stosują takie metody ...
Takie nastawienie ludzi z poza kręgu rowerzystów nie bierze się z niczego ...
Ostatnio byłem w Szczyrku z znajomymi .... Akurat przechodziliśmy blisko trawersu pod wyciągiem ... Nagle słyszę jakiegoś gamonia z pełnym pyskiem wysublimowanych ostrzeżeń że on Pan Lasu właśnie zjeżdża i kręci czas na mistrzostwo świata ... sam wtedy sprzedał bym Mu linkę z fortepianu albo widły w plecy ... Połowa dałnhilowców w Polsce to chamy prostaki i syfiarze ... a najczęstszej poszkodowani są Ci najmniej winni ...
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Kolego sam jestes pajacem. Tak sie składa ze mam i quada i rower i nie zycze sobie obrazania mnie i innych osob ze spolecznosci quadow. W kazdej grupie znajda sie wyjatki, ktore zapieprzaja 130 po lesie, ale wsrod nas- downhillowcow- znajdzie sie ich rowniez wiele. Wiec bardzo prosze o zachowanie takich uwag dla siebie, a jesli uwazasz ze zakladanie linki na drzewie na kogos kto nawet jedzie szybko po lesie jest w pelni normalne, i powinien mu zostac uciety leb, to obawiam sie ze nadajesz sie do leczenia. Sa inne metody, a polowa tych turystow-ekologow- niszczy rosliny znajdujace sie pod ochrona, zostawia w lesie smieci, lowi ryby, raniac je i wypuszczajac. Co czeka taka rybe? Albo smierc przez zakazenie pyska lub nie beda w stanie nic jesc, jest tez szansa ze przezyje, ale jaki to ma sens?
Pozdrawiam
Michu_M
Kontakt:

Re: Linka na trasie DH

Post autor: Michu_M »

addyi
Nie uogólniaj z łaski twojej. Wszędzie są idioci którzy zawsze działają na niekorzyść całej społeczności. Zycze Ci z całego serca takiej linki na wysokości szyi to moze zrozumiesz i będziesz myślał co piszesz...
Michal9999
Kontakt:

Re: Linka na trasie DH

Post autor: Michal9999 »

Michu_M pisze:Zycze Ci z całego serca takiej linki na wysokości szyi
A ty pomyślałeś jak pisałeś tego posta?? Bo zdaje mi się że nie.... Fakt addyi wypowiedział się zbyt ogólnie ale to nie powód żeby "życzyć z całego serca" poważnego okaleczenia lub w najgorszym wypadku nawet śmierci...
Kross Level A8 + RS Tora 318SA
http://ujeb.se/wFhyoQgkNANT
NelsonStanislaw
Kontakt:

Post autor: NelsonStanislaw »

masakryczne to z linką...pomysł z łopatą bardzo dobry;d
ODPOWIEDZ