[Damper] Fox DHX 4.0 - IFP
[Damper] Fox DHX 4.0 - IFP
Witam
Podczas serwisu zapomniałem zmierzyć głębokość IFP. Problem w tym że nie mogę nigdzie znaleźć jaka powinna być ta głębokość. Damper to seryjnie montowany w SX Trail - Fox Dhx 4.0 9.0x2.75". Czy głębokość IFP nie była w tym przypadku indywidualnie ustawiana pod ramę ? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Podczas serwisu zapomniałem zmierzyć głębokość IFP. Problem w tym że nie mogę nigdzie znaleźć jaka powinna być ta głębokość. Damper to seryjnie montowany w SX Trail - Fox Dhx 4.0 9.0x2.75". Czy głębokość IFP nie była w tym przypadku indywidualnie ustawiana pod ramę ? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Nawet nie wiem jakie mi bardziej odpowiada, teraz było OK. No nic przetestuję różne ustawienia, może będzie jeszcze lepiej
Ostatnie pytanie : jakie są graniczne wartości ustawienia IFP dla mojego dampera...ktoś wie ? Bo ponoć jak się da za dużo , albo za mało to może się uszkodzić przy większym ugięciu.

Ostatnie pytanie : jakie są graniczne wartości ustawienia IFP dla mojego dampera...ktoś wie ? Bo ponoć jak się da za dużo , albo za mało to może się uszkodzić przy większym ugięciu.
-
- Kontakt:
Raczej nie dojdzie. Ciśnienie będzie za duże. A wg mnie to niesamowicie ciężko będzie uszkodzić gdyż w jakichś opracowaniach avalanche widziałem że ciśnienie w tej komorze dochodziło do 1600psi(przy 160psi wbitym na sucho).MUSZEL pisze:ifp za wcześnie dojdzie do nakrętki z wentylem i damper dalej sie nie ugnie
pietyna, kolejny raz piszesz coś czego do końca nie jesteś pewien, a możesz komuś narobić niezłych szkód. W te wakacje byliśmy z kolegami w leogangu i na środku trasy rozkręcił mi się damper, olej wylał i pozamiatane, trzeba robić na szybko serwis. Nie miałem kogo zapytać o głębokość ifp to wcisnąłem je "na oko" zamiast do końca jak to zwykle robiliśmy z kolegą który dbał o moje dampery, bo chciałem troszkę więcej progresji. Pojeździłem tak ze 3 dni i wszystko było ok, damper wykazywał tylko objawy zapowietrzenia. Po powrocie rozkręciłem znowu damper i okazało się, że ifp mam 2 połówkach. Przywaliło w zawór bottom outa i pękło.
Ja zawsze wciskam do końca, najbezpieczniej. Na bodajże etbr było napisane jaka głębokość ifp do jakiej długości foxa, jak koniecznie potrzeba to niech autor wygogluje.
Ja zawsze wciskam do końca, najbezpieczniej. Na bodajże etbr było napisane jaka głębokość ifp do jakiej długości foxa, jak koniecznie potrzeba to niech autor wygogluje.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Damper] Fox DHX 4.0 - IFP
po raz kolejny wklejam... propozycja dla modów.. przyklejcie to gdzieś w ogłoszeniach... bo to raczej zawsze sie przyda ...

rowerek PB Spider Suspensions boss!