Vivid 5,1 + demo 8 2011 Jakie zaworowanie ?
-
- Kontakt:
Vivid 5,1 + demo 8 2011 Jakie zaworowanie ?
Witam, pytanie takie samo jak w temacie.
Zakupiłem Vivida 5.1 z zaworowaniem A i chciałbym się dowiedzieć czy będzie adekwatne do ramy.
Czytałem co nieco na internecie ale przyznam szczerze , że nic a nic mi to nie mówi.
I kolejne pytanie : czy nawet jak zaworowanie nie byłoby optymalne to czy przeszkadza to jakoś niesamowicie w jeżdzie ?
Z góry dzięki za pomoc
Zakupiłem Vivida 5.1 z zaworowaniem A i chciałbym się dowiedzieć czy będzie adekwatne do ramy.
Czytałem co nieco na internecie ale przyznam szczerze , że nic a nic mi to nie mówi.
I kolejne pytanie : czy nawet jak zaworowanie nie byłoby optymalne to czy przeszkadza to jakoś niesamowicie w jeżdzie ?
Z góry dzięki za pomoc
Heksa_chloro_cykloheksan
-
- Kontakt:
przełożenie ramy to inaczej "przekładnia". Dajmy na to średnie przełożenie ramy=3. Z jednego cm skoku na tłoku dampera otrzymujesz 3 cm skoku na kole. Jednocześnie potrzebujesz 3x mniejszej siły do ugięcia o daną jednostkę. Przełożenie w ramach jest zmienne, wyliczyć możemy tylko średnie (akurat w Demo jest coś ok 3, nie pamiętam długości dampera i skoku samej ramy), reszte widać np na wykresach w Linkeage 

-
- Kontakt:
Widzę, że ktoś pobawił się w archeologa i odkopał temat, który i mnie interesuje.
1) Jak się sprawdza vivid 5.1 w tym demo?
2) Czym się różni vivid 5.1 od r2c, oprócz 2-krotnej różnicy w cenie ?
3) W demo 2k11 jest ta cała tulejka do zmiany geometrii. Czy ta tulejka podejdzie do vivida bez problemów? czy trzeba jakoś kombinować? (oryginalnie mam vana rc)
1) Jak się sprawdza vivid 5.1 w tym demo?
2) Czym się różni vivid 5.1 od r2c, oprócz 2-krotnej różnicy w cenie ?
3) W demo 2k11 jest ta cała tulejka do zmiany geometrii. Czy ta tulejka podejdzie do vivida bez problemów? czy trzeba jakoś kombinować? (oryginalnie mam vana rc)