Specialized Big Hit & demo 8, Problem z wahaczem

SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

nie możesz nagrać bez zgody 2 osoby:)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Możesz. Poszukaj u wujka google. Nie możesz tylko potem upublicznić.
Z gówna bata nie ukręcisz.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Generalnie wg mnie możesz napisać że ma zostać wydana opinia na papierze:

Co było robione z ramą, jakie pomiary wykonano i na jakiej podstawie zostało zawyrokowane skrzywienie ramy.

Bo tak jak mówiłem. Big hita to sobie możesz mierzyć i zawsze z dowolnym ci wyjdzie że skrzywiony(chyba że wiesz gdzie powinien wypadać środek koła i mierzysz na osi w tym punkcie.

Bez tego ja bym olał.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Krystian pisał do Rychtalskiego, żeby ten opisał co było robione w rowerze to odpisali mu, że wszystkiego się dowie jak zadzwoni.
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

dokładnie tak jak Kuba powiedział no nic na razie czekamy na fotki one może coś pokażą ale raczej wątpię
xDkrystian
Kontakt:

EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Wrzuć na hosting bo sendspace dla darmowych nieco sku*wiałe jest. Poza tym niezła beka. :D

W sumie możesz nawet zignorować to wszystko jak masz coś na to, że rama wyszła prosta acz asymetryczna od Ciebie.
xDkrystian
Kontakt:

http://sendfile.pl/149014/szit.rar link drugi
mogę to zignorować bo coś mi tu nie pasuję ale nie chce robić sobie problemu w sensie jeździć do Polski do sądu
EZrider
Kontakt:

A masz kogoś kto może robić za pełnomocnika? Rodzinkę czy jakoś tak?

Na zdjęciach widać asymetrię wahacza idealnie i nic poza tym...
xDkrystian
Kontakt:

napisałem babce że na fotkach jest wszystko ok, że ewentualnie możemy wysłać do Speca w PL żeby on to sprawdził, ja dokładnie mam tak samo wahacz w demo wiec jak dla mnie i wszystkich osób jest ok z wyjątkiem tej pani
EZrider
Kontakt:

Ja bym na Twoim miejscu na pewno zrobił sytą reklamę w internecie panu Rychtalskiemu, jego wiedzy i ogólnie serwisowi, żeby miał duuużo klientów hehe. :D
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

zwykły asymetryczny wahacz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Padało to pytanie ale nikt nie odpowiadał. Kontaktowałeś sie ze specem? Weź na piśmie opinie albo w mailu od nich poproś.

Swoją drogą lubie ten argument : bo Rychtarski dla kadry robił. Niedawno byłem w szpitalu co euro 2012 ma obsługiwać. Tak mnie poskładali że lekarzowi najchętniej w morde bym dał. 3 dni w gipsie, w którym czułem jak mi sie obojczyk ruszał.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Poproś o fotę z kołem. A jak w tym amatorskim serwisie chcą prostować ramę, to niezła fuszera musi tam lecieć. Ciekawe czym by ją prostowali :)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

GgG pisze:Ciekawe czym by ją prostowali :)
metodą stołową :)
Widać że ten pan z serwisu nie zna się na fullach za bardzo. Na zdjęciach bez koła wszystko wygląda normalnie, z kołem niech da
KubaLa
moderator
Kontakt:

Pisał do speca. Spec na to, że wszystko jest napisane na stronie -.- A jak nie wystarcza, to niech wyśle im ramę :?
xDkrystian
Kontakt:

Cytuję kolejnego maila :
Proszę Pana ta panska rama mi już bokiem wychodzi tzn mam na mysli czas który musze poswiecic na dochodzenie co z nia jest nie tak , nie mam zamiaru nigdzie jej już wysyłać i sprawdzac , Pan Rychtarski jest znanym w calej Polsce specjalista od ram i nie mam powodu żeby mu nie Wierzyc , to samo potwirzdzili pracownicy COOLBIKE w Szczecinie, i nikomu nie zalezy na tym żeby „rama była krzywa „ i rzeby debatowac nad tym przez pare tygodni , sprzedal pan synowi rame „ stan idealny „ i to nie ja wymyśliłam ze ona jest krzywa , kombinowal pan żeby nie odesłać pieniędzy wiec znalazłam polubowny sposób żeby pan zwrocil koszty prostowania , nie mam czasu ani ochoty wiecej się tym zajmowac , mowie wiec po raz ostatni albo osyla pan 400zł albo zgłaszam sprawe na policje , allegro potwierdzilo mi już udostępnienie potrzebnych danych , koniec dyskusji na ten temat , czekam na odpowiedz tak albo nie , to wszystko

jak dla mnie spawa już śmierdzi bo po 1 nie chce wysłać ramy do speca, a po 2 pan Rychtarski w dalszym ciągu nie odpisuję na nowe maile
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Olej ciepłym moczem. I strzałeczka.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Napisz jej, że Rychtalski nic nie odpisuje, że opinia jest napisana w stylu 'stwierdzam zgon bo umaru', że nie przesłała Ci, żadnych dowodów, że rama ma krzywy wahacz tylko jest dowód na to, że wahacz jest asymetryczny.
Pamiętaj, że ona musi pokryć koszta twojego biletu lotniczego jeśli wygrasz więc luźno.
Napisz, że skoro bokiem jej wychodzi sprawdzanie co jest nie tak może dlatego, że wszystko jest w porządku.

Możesz też dopisać, że Rychtalski może i jest znany w Polsce ale nie ma w sprzedaży ram Speca więc nie może mieć pojęcia o ich właściwościach. Jedynie opinia z autoryzowanego (?) serwisu speca Cię będzie interesować.
ODPOWIEDZ