Reign czy ? ...propozycje
-
- Kontakt:
Reign czy ? ...propozycje
Witam
Nosze sie z zamiarem zakupu ramki do ostrzejszego enduro, freeride.
Niestety, w natloku ram na rynku ciezko cos fajnie dzialajacego znalesc. Niestety, jestem esteta i wszystko co jest dobrej marki, jest albo nowoczesnie garbate albo po prostu brzydkie.
Poki co sklaniam sie ku Reginie, ale ..spawane to to na Tajwanie (?) wiec nie wiem jak jest z jakoscia.
Nie wiem juz sam, zaproponujcie cos ciekawego..
Ramka bedzie dzialac na bank z lirykiem.
pozdr
Nosze sie z zamiarem zakupu ramki do ostrzejszego enduro, freeride.
Niestety, w natloku ram na rynku ciezko cos fajnie dzialajacego znalesc. Niestety, jestem esteta i wszystko co jest dobrej marki, jest albo nowoczesnie garbate albo po prostu brzydkie.
Poki co sklaniam sie ku Reginie, ale ..spawane to to na Tajwanie (?) wiec nie wiem jak jest z jakoscia.
Nie wiem juz sam, zaproponujcie cos ciekawego..
Ramka bedzie dzialac na bank z lirykiem.
pozdr
Na tajwanie obecnie spawa sie 95% ram i mam na mysli górną półke. Jakoscia tajwan nie odbiega od europy i ameryki. Jedyne co jest lepszej okazji to kilka super high endowych manufaktur ala nicolai czy superco. To jest mit przestażały.Da__FreaK pisze:spawane to to na Tajwanie (?) wiec nie wiem jak jest z jakoscia.
Reign, który model? Starszy czy nowy? Jaki budżet? Nowe reigny nie mialy jakis problemów z wytrzymałoscia? Bo na jakis model na emtb pamietam strasznie psioczyli.
Miałem Sx-traila z 2007 a teraz mam Reigna X z 2009 i generalnie na Reginie mi się lepiej jezdzi aczkolwiek Rocco dupy nie urywa...może za jakiś czas inny damper coś zmieni?
p.s czy Fsr czy Maestro czy VPP i malym blacie "kopie" po korbie
....pomyśl o Mondrakerze Prayerze bo to naprawdę fajna ramka...
p.s czy Fsr czy Maestro czy VPP i malym blacie "kopie" po korbie

....pomyśl o Mondrakerze Prayerze bo to naprawdę fajna ramka...
Radix
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
SX trail wydaje się rozsądną opcją. Od siebie dorzucę jeszcze Pitch'ę, jeśli nie latasz jak worek kartofli albo dropów 5m na płasko.
Nie wiem którą Reginę rozważasz, ale ta nowa jest miękka jak platelina, tylny trójkąt chodzi jak chce przy naciśnięciu na pedał. Nie wiem jak się ma stara wersja, ale w porównaniu do nowej moja Pitcha to totalny sztywniak;)
Nie wiem którą Reginę rozważasz, ale ta nowa jest miękka jak platelina, tylny trójkąt chodzi jak chce przy naciśnięciu na pedał. Nie wiem jak się ma stara wersja, ale w porównaniu do nowej moja Pitcha to totalny sztywniak;)
-
- Kontakt:
miechooo dla chcącego nic trudnego, kiedyś startowałem na sx kolegi w zawodach xc, nawet zająłem bardzo dobre miejsce
Jeszcze jakby mieć przednią przerzutkę to przy dobrym ustawieniu dampera spokojnie podjedzie się tu i ówdzie. Od siebie polecę reigna, tylko roczniki 2009 i starsze, nowsze to trochę niewypał ze względu na te linki (nie wiem jak je poprawiono, bo ludziom w dalszym ciągu strzelają, a reklamacje w giancie to podobno totalna porażka i zlewanie klienta).

http://www.ebay.co.uk/itm/230767090936? ... 1435.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/110849257402? ... 1423.l2649
bamix71 Ten X poszedł mega tanio, normalnie tyle kosztują zwykłe z rocznika 2007, a to też nie zawsze.
http://www.ebay.co.uk/itm/110849257402? ... 1423.l2649
bamix71 Ten X poszedł mega tanio, normalnie tyle kosztują zwykłe z rocznika 2007, a to też nie zawsze.
-
- Kontakt: