Pomoc przy złożeniu roweru DH/freeride
Pomoc przy złożeniu roweru DH/freeride
Witam,
Jestem początkującym bikerem i mam pytanie do doświadczonych ludzi.
Chcę złożyć rower do DownHillu kładąc nacisk na freeride.
mam narazie tylko ramę Dirt Parade Cocaine, amortyzator SR Suntour 130 mm, koła DH Disc, przerzutke Sram X3.
I właśnie tutaj kieruję moją prośbę o pomoc.
Czy jako doświadczeni bikerzy pomożecie mi przy wyborze pozostałego sprzętu, chodzi mi tutaj o kierownice, mostki, napinacze, łożyska, itd.oczywiście. W miarę tanie.
I gdybyście dali linki do produktów byłbym zobowiązany.
Z góry dziękuję.
Jestem początkującym bikerem i mam pytanie do doświadczonych ludzi.
Chcę złożyć rower do DownHillu kładąc nacisk na freeride.
mam narazie tylko ramę Dirt Parade Cocaine, amortyzator SR Suntour 130 mm, koła DH Disc, przerzutke Sram X3.
I właśnie tutaj kieruję moją prośbę o pomoc.
Czy jako doświadczeni bikerzy pomożecie mi przy wyborze pozostałego sprzętu, chodzi mi tutaj o kierownice, mostki, napinacze, łożyska, itd.oczywiście. W miarę tanie.
I gdybyście dali linki do produktów byłbym zobowiązany.
Z góry dziękuję.
-
- Kontakt:
MrRivi92
Octane one wydawal niebieskie model chemi. Sam mam taka i polecam...
na twoim miejscu zmienilbym pierw amortyzator bo co z tego ze zaladujesz caly set do cocaina jak przy pierwszym locie w "DH" rozpier****** sie po zlamaniu/zgieciu suntoura. z reszta cocaine do dh to sie nie nadaje za bardzo. Jakis tam podworkowy FR ograrnie ale DH nie bardzo.
Ale zrobisz jak chcesz..
co do napinacza e13 z linku to info z aukcji :
Specyfikacja:
Waga: 265g
Pojemność: 32-36z
Typ: ISCG 05 lub ISCG old
Nowa rolka Tech 3
Chromowany stalowy szkielet
konstrukcja niewymagajaca rockringu
brak adaptera pod suport
kolor; Bialy
to co podkreslilem to jest czesc ktora bedzie ci potrzebna by zamontowac ten napinacz pod suport. koszt ok 40-50zl z przesylka
czyli lepiej kupic dartmoora blade/rush za 170-190 ktory taki adapter ma juz w zestawie.
a znalazłbyś jaką niebieską albo fioletową bądź białą kierownice ?
Octane one wydawal niebieskie model chemi. Sam mam taka i polecam...
na twoim miejscu zmienilbym pierw amortyzator bo co z tego ze zaladujesz caly set do cocaina jak przy pierwszym locie w "DH" rozpier****** sie po zlamaniu/zgieciu suntoura. z reszta cocaine do dh to sie nie nadaje za bardzo. Jakis tam podworkowy FR ograrnie ale DH nie bardzo.
Ale zrobisz jak chcesz..
co do napinacza e13 z linku to info z aukcji :
Specyfikacja:
Waga: 265g
Pojemność: 32-36z
Typ: ISCG 05 lub ISCG old
Nowa rolka Tech 3
Chromowany stalowy szkielet
konstrukcja niewymagajaca rockringu
brak adaptera pod suport
kolor; Bialy
to co podkreslilem to jest czesc ktora bedzie ci potrzebna by zamontowac ten napinacz pod suport. koszt ok 40-50zl z przesylka
czyli lepiej kupic dartmoora blade/rush za 170-190 ktory taki adapter ma juz w zestawie.
-
- Kontakt:
to jest pod ISCG napinacz a jak nie masz w ramie tego mocowania to musisz ogarnac sobie przejsciowke i bedzie dobrze,MrRivi92 pisze:A ten napinacz jak zamontować na suport ?
Ale zaczalbym tak jak mowi masteeff bo jak juz masz tyle kasy to moze 66 z dobrego rocznika znajdziesz a napewno domaina. Bo potem bedzie Ci latwiej uzbierac, zarobic 130 pln na napinacz niz 700 na amor.
FORZA JUVE!!!
W nienormalni jesteście?
Koleś sie ma 700zł na osprzęt a wy walicie z napinajkami za 200?
I nie wypowiadajcie się co amora, bo na początek duro nie jest złe. Nie każdego stać od razu.
Moja propozycja:
Kiera funn fatboy 130zł
mostek hussefelt 40,
napinacz używane tacko,, 50zł
korba suport i blat truvativa, hussefelty, ze 120 za uzywany kpl.
kaseta alivio, używka, za 30zł, łańcuch pc-850, 30zł, zmieniarka to używana sora/coś wyższego szosowego 30-70zł.
Pedały używane dmr v8- 20-30zł
Jak widac już mamy okolice 500zł.
Przydałoby się jeszcze kupić drugi hamulec, za ok. 100zł, coś dobrego na przód (jakies juicy, nawet 5, to wydatek już ok. 150zł).
Czyli zamykamy budżet przy taniutkich i używanych częściach. Gdzie wy tam chcecie widzieć napinacze za 200zł?!
I nie, nie uważam, że drag z duro będzie lipny. Można duraczi na 140 wyciągnąć, na relaksie. geo dupy nie urwie, ale pakowanie więcej jak 160 do ht to bezsens.
Koleś sie ma 700zł na osprzęt a wy walicie z napinajkami za 200?
I nie wypowiadajcie się co amora, bo na początek duro nie jest złe. Nie każdego stać od razu.
Moja propozycja:
Kiera funn fatboy 130zł
mostek hussefelt 40,
napinacz używane tacko,, 50zł
korba suport i blat truvativa, hussefelty, ze 120 za uzywany kpl.
kaseta alivio, używka, za 30zł, łańcuch pc-850, 30zł, zmieniarka to używana sora/coś wyższego szosowego 30-70zł.
Pedały używane dmr v8- 20-30zł
Jak widac już mamy okolice 500zł.
Przydałoby się jeszcze kupić drugi hamulec, za ok. 100zł, coś dobrego na przód (jakies juicy, nawet 5, to wydatek już ok. 150zł).
Czyli zamykamy budżet przy taniutkich i używanych częściach. Gdzie wy tam chcecie widzieć napinacze za 200zł?!
I nie, nie uważam, że drag z duro będzie lipny. Można duraczi na 140 wyciągnąć, na relaksie. geo dupy nie urwie, ale pakowanie więcej jak 160 do ht to bezsens.
Re: Pomoc przy złożeniu roweru DH/freeride
Masz jakieś opony? Tym bym się bardziej zajął niż zmianą amora.