rst storm jaki adapter do niego, uszczelniacze?

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Stary, najlepiej podjedź z tym do serwisu. Jak chłopaki przestaną się śmiać to Ci zrobią to tak jak powinno być i będziesz miał spokój....
Z gówna bata nie ukręcisz.
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

Goner pisze:kubuspunxdh, ku*wa, na prawde nie widzisz ze na tych zdjeciach sa same stare, beznadziejne Launche, Gile do XC, ktore katowali w dircie itp? Storma pewnie w życiu nawet nie widziałes na wlasne oczy, więc się nie wypowiadaj. Jak sie o niego dba to sie odwdzięcza dobrą pracą - powiedziałbym ze lepszą niż Domain 302. Także kubuspunxdh w dupie byłeś, gówno widziałeś
łoj chłopie żebyś ty mnie jeszcze znał.... to mógł byś coś o mnie powiedzieć, wspomnieć... nie pisz z łaski swojej głupot o innych nie znając ich a tym bardziej nie wiedząc kim są.. :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Adapter jest Ok - pm/pm 160/203. jest za to problem z montażem.

1. Adapter jest ja odwrót.
2. Brakuje podkładek CPS

Tutaj prawidłowo założone:

http://www.pinkbike.com/photo/7792357/

Jak widać pod zaciskiem hamulca jest ok 0.5cm podkładek - które można pozyskać, jak już zauważono, z klocków do V-braków.
KubaLa
moderator
Kontakt:

No nie wiem, czy adapter jest ok, zobacz, że BoXX jest przystosowany do tarczy 203 i mocowanie wychodzi z niego dużo dalej niż ze Storma...
Goner
Kontakt:

Post autor: Goner »

kubuspunxdh, co ma to czy cie znam czy tez nie do twojej wypowiedzi na temat storma? Nie wiem i nie obchodzi mnie kim jesteś, ale wiem, że wrzucanie zdjec połamanych gili itp zeby ukazac beznadziejnosc storma jest żałosne :?

http://rowerowy.com/czesci/adaptery/shimano_203ppa
Co do tematu, mam taki adapter i wszystko jest ok.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Goner pisze:Także kubuspunxdh w dupie byłeś, gówno widziałeś
Hahahahah, "lepiej" chyba nie mogłeś trafić :D
KubaLaPL pisze:zobacz, że BoXX jest przystosowany do tarczy 203 i mocowanie wychodzi z niego dużo dalej niż ze Storma...
Boxx ma trochę pod innym kątem tylko.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Boxx ma trochę pod innym kątem tylko.
Ok, chyba, ze tak.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ten adapter accenta to jest dopiero crap. Możliwe że pasuje do tych amorów które mają mocowanie ścięte pod kątem a nie pionowo razem z golenią. Do duroluxa ni cholery nie dało się zastosować. Za to ten avida PM 6" -> PM8" działał bardzo dobrze.
dragon-pl
Kontakt:

Post autor: dragon-pl »

Goner ja Ci powiem,że co do kubuspunxdh akurat ja bym takich rzeczy nie mówił.On więcej widział,więcej robił,więcej naprawiał itd niż nie jeden "serwisant" ze sklepu w mieście.Są ludzie co mają pasje do serwisowania i tacy co tylko chcą zarobić.Wiadomo w każdym mieście/województwie znajdzie się taka "perełka" jak Artur.Np my w Bielsku mamy Dodka w Rudzie mają Artura i NCB.

Wracając wiadomo trochę przesadził każdy amor może jakoś działać typu RST,Duro itd ale to trzeba wiedzieć,że szału nie będzie.A jak się pakuje Avida Coda na podkładkach/nakrętkach do RST to pozdrawiam i za jakiś czas życzę powrotu do zdrowia lub powodzenia w zbieraniu kasy na nowy amor.
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
963
Kontakt:

Post autor: 963 »

pietryna pisze:Ten adapter accenta to jest dopiero crap. Możliwe że pasuje do tych amorów które mają mocowanie ścięte pod kątem a nie pionowo razem z golenią. Do duroluxa ni cholery nie dało się zastosować. Za to ten avida PM 6" -> PM8" działał bardzo dobrze.
Mam w moim stormie dokładnie ten adapter accenta i pasuje idealnie, dlatego poleciłem ;)
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

pietryna pisze:Ten adapter accenta to jest dopiero crap. Możliwe że pasuje do tych amorów które mają mocowanie ścięte pod kątem a nie pionowo razem z golenią. Do duroluxa ni cholery nie dało się zastosować. Za to ten avida PM 6" -> PM8" działał bardzo dobrze.
Ja tam miałem ten adapter w Duroluxie i pasował, więc albo jestem magikiem albo działam cuda. :D A żeby nie robić off topu to autorze tematu obróć adapter strzałką do góry. ;)
buKKa
Kontakt:

Post autor: buKKa »

no dobra faktycznei wystarczyło obrócić adapterek i już śmiga a co do storma to jest spoko tylko jest troszkę ciężki no i leje :) ale odwiedzi serwisek i na razie w tym sezonie nie bd wymieniać za wiele tylko korbe używaną slx'a chcę kupić i siodło bo mi pada a za rok.... a za rok może ze sztywniaka na fulla ... :)
dzięki!
ODPOWIEDZ