Pomoc w doborze opon na kamienie i strome trasy
Pomoc w doborze opon na kamienie i strome trasy
Witam. Chciałbym zamówić nowe opony jednak nie wiem jaki model wybrać. Jeżdżę oczywiście DH głównie po kamienistych i stromych trasach. Maksymalnie wejdą mi opony 2,7. Budżet to 300zł na komplet. Proszę o sugestie jakie najlepiej będą się spisywać w terenie o którym wspomniałem. Z góry dzięki za pomoc.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To nie znaczy, że u wszystkich taki zestaw będzie się idealnie spisywał...kuklis pisze:dokladnie - minion dhf i tyle. Wszyscy na tym jeżdżą.
Na strome trasy z kamieniami spróbowałbym na tył High Rollera II (w 2ply, 60a). Powinien lepiej hamować od miniona DHF i przy takiej mieszance może nie pourywa klocków za szybko.
Na przód minion dhf 42a.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Re: Pomoc w doborze opon na kamienie i strome trasy
Odkopie temat, żeby nie zakładać nowego.
Szukam opon które sprawdziły by się na kamieniach (zjazd z czantorii) i na Stożku (na tym mi bardziej zależy).
Na początku myślałem, żeby na przód dać miniona, a na tył rollera. Ale po tym co zobaczyłem na Stożku wole zapytać na czym Wy jeździcie.
Mam max 300zł do wydania.
Szukam opon które sprawdziły by się na kamieniach (zjazd z czantorii) i na Stożku (na tym mi bardziej zależy).
Na początku myślałem, żeby na przód dać miniona, a na tył rollera. Ale po tym co zobaczyłem na Stożku wole zapytać na czym Wy jeździcie.
Mam max 300zł do wydania.
Jak masz tyle kasy to polece Ci
Maxxis HR II 3C
Jak dobrze popytasz to dodajac 20zł do tej kwoty wyrwiesz komplet tych gumaczy.
Prowadzenie w zakrętach, trzymanie, hamowanie wersja pro
Na suchym niszczą światy a w konkretnym błocie gdzie zapodawałem na WET-ach kumplowi pozyczyłem owe HR-ki i wcale za nami nie odstawał :P
Pierdzielone we wszystkim jadą
Maxxis HR II 3C

Prowadzenie w zakrętach, trzymanie, hamowanie wersja pro

Na suchym niszczą światy a w konkretnym błocie gdzie zapodawałem na WET-ach kumplowi pozyczyłem owe HR-ki i wcale za nami nie odstawał :P
Pierdzielone we wszystkim jadą