Dobór kompletnego stroju dla wysokiej osoby

Phanatica
Kontakt:

Dobór kompletnego stroju dla wysokiej osoby

Post autor: Phanatica »

Zamierzam się z kupnem kompletnego stroju (spodenki + jersey).
Mam 195cm wzrostu oraz jestem szczupły.
Chciałbym zaznaczyć, że nie mam określonego budżetu. Bowiem nie wiem w jakiej kwocie dany komplet będzie mi odpowiadał. Więc na razie pozostanę przy opcji wszystkich ofert spełniających moje kryteria :) :

Jeśli chodzi o spodenki - do kolan lub troszeczkę za, dobrze aby były lekko przewiewne, ale żeby to nie była jakaś siatka ;). Będę używał ich jeszcze na przełomie kwietnia/maja, oraz w wakacje, więc dobrze aby przy 14*C nie było mi w nich za zimno, a zarazem przy 24* nie upiekł się w nich, zatem bardziej obstaję przy tym aby były przewiewne, ale bez przesady. Mogą być też spodenki w wersji jakichś ściągaczy/rzepów na zakończeniu nogawki.

Jersey - dobrze aby był długi, ale przy tym nie był szeroki. Po prostu aby nie był jak worek na ziemniaki, nie musi to być koniecznie rozmiar XL(chyba, że znajdzie się jakiś odpowiednio wąski), mile widziany aby jersey nie był na końcu zwężany, aby był w miarę luźny.
Ściągacze na rękawach mile widziane :).

Nie mam preferencji co do koloru, ale nie gustuję w różowym ;).
Czarny/Szary/Biały/Odcienie Brązu/Błękitu.
Ma ktoś może jakieś propozycje, lub również jest wysoki i szczupły i zna konkretne stroje, które się nadadzą?

Czekam na propozycje :).
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Spodnie troy'a o takie : http://allegro.pl/troy-lee-designs-moto ... 21534.html tylko niekoniecznie ten kolor czy rozmiar (na moje 190cm / 90kg rozmiar 34 jest ok, ale mam też długie troje i mieszczę się w 32) a jersey odpuść, ładne to, kolorowe i drze się przy pierwszej glebie, chyba, że chcesz być sponsorowanym zawodnikiem w kolorowej piżamce :) Żeby nie było - sam mam kolorową piżamkę ale gdybym jej nie dostał, to pewnie zakończyłbym na samych spodniach, bo są naprawdę super.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Jak masz nietypowe wymiary to wal do Stigmy http://www.stigmaracewear.com/ Zrobią Ci wszystko pod wymiar i jak chcesz ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Phanatica
Kontakt:

GgG, u mnie zapewne byłoby 34, wszystko zależy od fasonu i kroju czasem noszę 36. Ale tutaj inna tematyka, spodnie lekko rozciągliwe więc 34 podejdzie.
Drogie dosyć, to to samo?

http://allegro.pl/troy-lee-designs-moto ... 81476.html

Potrzebuję jakiegoś stroju konkretnie pod przeznaczenie. Ciuchy, które zazwyczaj noszę nijak się mają, spodenki jeszcze jakoś ogarnę. Potrzebuję jakiejś Bluzy/Longsleeva. Czegokolwiek przewiewnego ;)

Stigma nawet niezłe koszulki ogarnia, ciekawe jak cenowo.

Coś ciekawego z bluz(czy czegokolwiek) jest warte zainteresowania?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

GgG pisze: (na moje 190cm / 90kg rozmiar 34 jest ok, ale mam też długie troje i mieszczę się w 32)
LOL. Ostatnio przyszło do mnie tld moto mam 177 cm i 65 kg więc potworem nie jestem i w 32 LEDWO się zapinałem... Idą do mnie 34...

EDIT:
Phanatica pisze:Drogie dosyć, to to samo?

http://allegro.pl/troy-lee-designs-moto ... 81476.html
Tak, to to samo. Tańsze portki to chyba tylko od accenta ale one są cieniutkie, z rip-stopa zrobione a te z gruber cordury i maja te mega fajne gumowe wstawki.
Tańszych portek do dh nie znajdziesz.
A tego sprzedającego w 100% polecam. Właśnie od niego brałem.
Z gówna bata nie ukręcisz.
karkov
Kontakt:

Post autor: karkov »

KubaLaPL mógłbys napisac jaka jest szerokosc w pasie i dł calkowita dla rozmiaru 32 spodni od tld?
uzzi+totem
KubaLa
moderator
Kontakt:

Napisz do tego sprzedającego, ja swoje już odesłałem.
marcin4546
Kontakt:

Post autor: marcin4546 »

http://enduromania.pl/zawartosc-artykul ... ŁÓWNA.html kupiłem u nich spodnie jakoś za 250zł może nie pamiętam dokładnie dawno jestem też dość wysoki 188cm i sa bardzo dobre ich ogromną zaleta są odpinane nogawki:) zapytaj sie one jakoś nazywają sie rider rauder coś takiego może będą wiedzieli :) pozdrawiam
Phanatica
Kontakt:

Popraw link.

Przeczytałem parę tematów, jersey jednak nie jest tym o czym myślałem ;).
Szukam jakiejś bluzy/longsleeva który będzie oddychał, ale nie będzie to cieniutki poliester :).

Ma ktoś jakieś propozycje?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Phanatica
Kontakt:

Widzę, że się nie zrozumieliśmy ;).

Będę używał takiej bluzy w Dh. Szukam konkretnie bluzy, nie musi to być extremalnie termoaktywna bluza. Szukam po prostu czegoś luźnego, ale aby wraz z tym bluza była w miarę przewiewna. Czyli konkretnie pod przeznaczenie (każda bluza z sklepu typu Cropp, raczej niemile widziana).
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

Phanatica różne są sposoby na wyrzucanie pieniędzy ale nie potrafie znaleźć ani jednego minusu normalnej, rozpinanej bluzy z dobrej jakości, solidnej bawełny na rower. Bierzesz odpowiedni rozmiar i masz przewiewnie, mega wygodnie i okolo stowy spokojnie wyrwiesz fruit of the loom albo cos w tym klimacie.

no ale nikt na osiedlu sie nie bedzie jarał, bo nie bedziesz mieć logo. Twoj wybor ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Phanatica pisze:Będę używał takiej bluzy w Dh. Szukam konkretnie bluzy, nie musi to być extremalnie termoaktywna bluza. Szukam po prostu czegoś luźnego, ale aby wraz z tym bluza była w miarę przewiewna. Czyli konkretnie pod przeznaczenie (każda bluza z sklepu typu Cropp, raczej niemile widziana).
No do bawełniana bluza. Nie wiem w czym problem... :?
Phanatica
Kontakt:

Nigdzie nie napisałem, że potrzebuję czegokolwiek z logo ;).
Jeśli chcesz wiedzieć to mam bluzę fotl, w rozmiarze XL wyglądam jak w worku.
Coś w po-dobie do tego:

http://allegro.pl/fox-bluza-nomad-white ... 76957.html

Tylko nie wiem jak z jakością takich ciuchów.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

no to jak ci sie nie chce łazic po sklepach to wbijaj http://www.owocowy.sklep.pl/ i sprawa zalatwiona :]

btw jak bys chcial to sobie mozesz potem u kogos zamowic dowolny nadruk/wyszycie czegos na niej ;)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

KubaLaPL pisze: GgG napisał(a):" (na moje 190cm / 90kg rozmiar 34 jest ok, ale mam też długie troje i mieszczę się w 32) "

LOL. Ostatnio przyszło do mnie tld moto mam 177 cm i 65 kg więc potworem nie jestem i w 32 LEDWO się zapinałem... Idą do mnie 34...

Wiem, niezły lol :) Ale na prawdę mam 32" długie i 34" krótkie, oba na mnie pasują. Problem był tylko z długimi, bo wg sprzedającego 32 miały być na mnie 100% pasujące, a okazało się, że są za krótkie o jakieś 5cm, na szczęscie moja mama znalazła pasujący materiał, doszyła i za bardzo tego nawet nie widać. Najlepiej zmierzyć samemu przed kupnem albo mieć możliwość zwrotu (mi nie uśmiechało się odsyłać tego do usa, tym bardziej, że kupione w cenie jeansów na targu). Dobrze by było pochodzić po sklepach motocyklowych i zobaczyć, co ciekawego mają.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Nie każdemu pasuje mokra przepocona bluza,czy koszulka i przy ich kroju zbroja też dziwnie leży. Fajne na lato są wszystkie takie dziurkowane jerseye - jest w nich mega chłodno ,ale i tak trzeba mieć coś cienkiego pod,bo cały pot spływa po dupsku :lol: Niech nikt nie wierzy w te marketingowe kity o koszulkach odprowadzających pot - gdzie to ma niby pot odprowadzić ? Po 4 godzinach jazdy wszystko jest mokre , tylko jerseye maja to do siebie,że nie kleją się tak chamsko jak zwykła koszulka. No chyba,że ktoś sobie lajtowo jeździ albo masę czasu stoi to może taka koszulka ma czas wyschnąć.
PS: Tak mi się przypomniało :lol: Jak ktoś szuka czegoś ciekawego to niech obczai sobie ciuchy Sombrio - spodnie typowo rowerowe,a nie krótkie jak na FMX i nie takie ciężkie ( do tego mają małą kieszonkę na choćby mp3), jersey z jakiegoś dziwnego,ale zajebistego materiału z dużymi ściągaczami ,a nie taką biedą jak ma Fox. Może kolorystycznie jakoś nie powalają,ale sam zrezygnowałem z TLD i Foxa na ich rzecz i jakbym miał nadto kasy bym brał drugi komplet. Jak ktoś jest szczupły i wysoki to spodnie motocrossowe wyglądają tragicznie ,lepiej dorwać coś rowerowego lub dać zrobić u Stigmy pod wymiar.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Phanatica
Kontakt:

Dziękuje, czekałem na taką odpowiedź :).
Nie śpieszy mi się z kupnem, po przymierzam trochę.
Ostatnio szukałem po giełdzie, różnego dziwactwa i natrafiłem na fajne spodenki Sombrio.
Jak z jakością u Stigmy?
ODPOWIEDZ